Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καφές αυγό: Θα δοκιμάζατε καφέ με ωμό αυγό; – Συνταγή από το Βιετνάμ [vid]

Καφές αυγό: Θα δοκιμάζατε καφέ με ωμό αυγό; – Συνταγή από το Βιετνάμ [vid]

Καφές αυγό: Η κρέμα κρόκου αυγού πυκνώνει τον καφέ (παρόμοια με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος σε έναν κανονικό καφέ) και του δίνει μια κρεμώδη, παχιά υφή με ελαφρώς αφρώδες επάνω μέρος.


Ο βιετναμέζικος καφές αυγού φτιάχνεται με χτυπημένο κρόκο αυγού και κρέμα ζαχαρούχου γάλακτος. Αυτή η κρέμα χύνεται πάνω από ένα φλιτζάνι πολύ δυνατό καφέ και ανακατεύεται για να την απολαύσετε. Η κρέμα κρόκου αυγού πυκνώνει τον καφέ (παρόμοια με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος σε έναν κανονικό καφέ) και του δίνει μια κρεμώδη, παχιά υφή με ελαφρώς αφρώδες επάνω μέρος. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με τιραμισού, αλλά με πολύ καφέ και μείον το κέικ!

Τι είναι ο βιετναμέζικος καφές αυγού;

Ο βιετναμέζικος καφές με αβγό είναι επίσης γνωστός ως cà phê trúng. Κατάγεται από το Cà Phê Giảng στο Ανόι. Ο ιδρυτής του καφέ ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του εφηύρε το ποτό ως απάντηση στην έλλειψη γάλακτος στο Βιετνάμ στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Το ποτό έγινε γρήγορα δημοφιλές και τώρα βρίσκεται συνήθως σε όλο το Βιετνάμ.

Είναι ασφαλής ο βιετναμέζικος καφές με αυγό;

Ναί! Ο βιετναμέζικος καφές με αυγά παρασκευάζεται συνήθως με παστεριωμένα αυγά. Εάν ενδιαφέρεστε για αυτό το θέμα, μεταβείτε στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις παρακάτω. Μιλάω για την παστερίωση – τη διαδικασία της ήπιας θέρμανσης ενός προϊόντος διατροφής για να σκοτωθούν τυχόν παθογόνοι μικροοργανισμοί – σε μεγαλύτερο βάθος.

Συστατικά

  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 85 γραμμάρια φρεσκοκομμένος δυνατός καφές ή εσπρέσο
  • τριμμένη κανέλα, για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Παστεριώστε τους κρόκους των αυγών με το συμπυκνωμένο γάλα και τη ζάχαρη. Τοποθετήστε τους κρόκους των αυγών, το συμπυκνωμένο γάλα και τη ζάχαρη στο πάνω τηγάνι ενός διπλού λέβητα ή σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα που τοποθετείται πάνω από μια μεσαία κατσαρόλα με βαρύ πάτο γεμάτη με μερικές ίντσες νερό που σιγοβράζει (βεβαιωθείτε ότι ο πάτος του μπολ δεν αγγίξτε το νερό).
  • Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να ανακατέψετε το μείγμα και ξύνετε τα πλαϊνά του μπολ περιστασιακά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού, περίπου 5 λεπτά. Ένα θερμόμετρο στιγμιαίας ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο του μείγματος θα πρέπει να δείχνει 70°C.
  • Προσθέστε τη βανίλια και στη συνέχεια χτυπήστε την κρέμα με κρόκο αυγού. Αφαιρέστε το τηγάνι ή το μπολ από τη φωτιά και τοποθετήστε το σε μια σχάρα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός για να ανακατέψετε τη βανίλια σε χαμηλή ταχύτητα, περίπου 15 δευτερόλεπτα. Γυρίστε το μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ένταση και χτυπήστε την κρέμα για 2 έως 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφριά, αφράτη και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Σερβίρετε αμέσως. Ρίξτε τον καφέ σε ένα ποτήρι ανθεκτικό στη θερμότητα. Χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να τρίψετε το μείγμα του κρόκου του αυγού πάνω από τον καφέ.
  • Γαρνίρετε με πασπαλισμένη κανέλα. Σερβίρetε αμέσως με ένα κουτάλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πίνουμε καφέ νωρίς το πρωί;

Οφέλη για την υγεία αυτού του Βιετναμέζικου παγωμένου καφέ

Πρέπει να πίνουμε αυτό το υποκατάστατο καφέ;

Καφές vs τσάι: Ποιο ρόφημα είναι «καλύτερο» για την υγεία σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon