Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καφές αυγό: Θα δοκιμάζατε καφέ με ωμό αυγό; – Συνταγή από το Βιετνάμ [vid]

Καφές αυγό: Θα δοκιμάζατε καφέ με ωμό αυγό; – Συνταγή από το Βιετνάμ [vid]

Καφές αυγό: Η κρέμα κρόκου αυγού πυκνώνει τον καφέ (παρόμοια με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος σε έναν κανονικό καφέ) και του δίνει μια κρεμώδη, παχιά υφή με ελαφρώς αφρώδες επάνω μέρος.



Ο βιετναμέζικος καφές αυγού φτιάχνεται με χτυπημένο κρόκο αυγού και κρέμα ζαχαρούχου γάλακτος. Αυτή η κρέμα χύνεται πάνω από ένα φλιτζάνι πολύ δυνατό καφέ και ανακατεύεται για να την απολαύσετε. Η κρέμα κρόκου αυγού πυκνώνει τον καφέ (παρόμοια με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος σε έναν κανονικό καφέ) και του δίνει μια κρεμώδη, παχιά υφή με ελαφρώς αφρώδες επάνω μέρος. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με τιραμισού, αλλά με πολύ καφέ και μείον το κέικ!


Τι είναι ο βιετναμέζικος καφές αυγού;

Ο βιετναμέζικος καφές με αβγό είναι επίσης γνωστός ως cà phê trúng. Κατάγεται από το Cà Phê Giảng στο Ανόι. Ο ιδρυτής του καφέ ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του εφηύρε το ποτό ως απάντηση στην έλλειψη γάλακτος στο Βιετνάμ στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Το ποτό έγινε γρήγορα δημοφιλές και τώρα βρίσκεται συνήθως σε όλο το Βιετνάμ.

Είναι ασφαλής ο βιετναμέζικος καφές με αυγό;

Ναί! Ο βιετναμέζικος καφές με αυγά παρασκευάζεται συνήθως με παστεριωμένα αυγά. Εάν ενδιαφέρεστε για αυτό το θέμα, μεταβείτε στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις παρακάτω. Μιλάω για την παστερίωση – τη διαδικασία της ήπιας θέρμανσης ενός προϊόντος διατροφής για να σκοτωθούν τυχόν παθογόνοι μικροοργανισμοί – σε μεγαλύτερο βάθος.

Συστατικά

  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 85 γραμμάρια φρεσκοκομμένος δυνατός καφές ή εσπρέσο
  • τριμμένη κανέλα, για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Παστεριώστε τους κρόκους των αυγών με το συμπυκνωμένο γάλα και τη ζάχαρη. Τοποθετήστε τους κρόκους των αυγών, το συμπυκνωμένο γάλα και τη ζάχαρη στο πάνω τηγάνι ενός διπλού λέβητα ή σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα που τοποθετείται πάνω από μια μεσαία κατσαρόλα με βαρύ πάτο γεμάτη με μερικές ίντσες νερό που σιγοβράζει (βεβαιωθείτε ότι ο πάτος του μπολ δεν αγγίξτε το νερό).
  • Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να ανακατέψετε το μείγμα και ξύνετε τα πλαϊνά του μπολ περιστασιακά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού, περίπου 5 λεπτά. Ένα θερμόμετρο στιγμιαίας ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο του μείγματος θα πρέπει να δείχνει 70°C.
  • Προσθέστε τη βανίλια και στη συνέχεια χτυπήστε την κρέμα με κρόκο αυγού. Αφαιρέστε το τηγάνι ή το μπολ από τη φωτιά και τοποθετήστε το σε μια σχάρα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός για να ανακατέψετε τη βανίλια σε χαμηλή ταχύτητα, περίπου 15 δευτερόλεπτα. Γυρίστε το μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ένταση και χτυπήστε την κρέμα για 2 έως 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφριά, αφράτη και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Σερβίρετε αμέσως. Ρίξτε τον καφέ σε ένα ποτήρι ανθεκτικό στη θερμότητα. Χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να τρίψετε το μείγμα του κρόκου του αυγού πάνω από τον καφέ.
  • Γαρνίρετε με πασπαλισμένη κανέλα. Σερβίρetε αμέσως με ένα κουτάλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πίνουμε καφέ νωρίς το πρωί;

Οφέλη για την υγεία αυτού του Βιετναμέζικου παγωμένου καφέ

Πρέπει να πίνουμε αυτό το υποκατάστατο καφέ;

Καφές vs τσάι: Ποιο ρόφημα είναι «καλύτερο» για την υγεία σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon