Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Kabobs: Μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους μαριναρισμένο σε μείγμα ελαιόλαδου, σκόρδου και μυρωδικών

Kabobs: Μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους μαριναρισμένο σε μείγμα ελαιόλαδου, σκόρδου και μυρωδικών

Το βοδινό kabobs είναι ένα νόστιμο και ευέλικτο πιάτο που είναι τέλειο για ψήσιμο στη σχάρα. Το κλειδί για να φτιάξετε γευστικά και τρυφερά kabob από μοσχαρίσιο κρέας είναι να μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσιμο.



Το βοδινό kabobs είναι ένα νόστιμο και ευέλικτο πιάτο που είναι τέλειο για ψήσιμο στη σχάρα. Το κλειδί για να φτιάξετε γευστικά και τρυφερά kabob από μοσχαρίσιο κρέας είναι να μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσιμο. Σε αυτή τη συνταγή, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μοσχαρίσια kabobs που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας.

Για να φτιάξετε μοσχαρίσια kabobs, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

  • 1 1/2 κιλό βοδινό κρέας, κομμένο σε κύβους 1 ίντσας
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέστε τους κύβους του βοείου κρέατος στο μπολ και ανακατέψτε να καλυφθεί το βόειο κρέας με τη μαρινάδα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.
  2. Όσο μαρινάρεται το μοσχάρι, ετοιμάστε τα λαχανικά για τα kabobs. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομμάτια 1 ίντσας.
  3. Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις τελειώσει το μαρινάρισμα του βοείου κρέατος, περάστε το βοδινό κρέας, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε σουβλάκια. Φροντίστε να εναλλάσσετε τα κομμάτια του βοείου κρέατος και των λαχανικών για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
  5. Τοποθετήστε τα kabob του βοείου κρέατος στη σχάρα και μαγειρέψτε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι το βόειο κρέας να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Γυρίζετε τα kabob περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  6. Μόλις ψηθεί το μοσχάρι, αφαιρέστε τα kabob από τη σχάρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.
  7. Σερβίρετε τα μοσχαρίσια kabobs ζεστά, με μια πλευρά από ρύζι ή μια σαλάτα.


Το βοδινό kabob είναι ένα τέλειο πιάτο για ένα καλοκαιρινό μπάρμπεκιου ή ένα δείπνο το βράδυ της εβδομάδας. Ο συνδυασμός τρυφερού μοσχαρίσιου κρέατος και γευστικών λαχανικών ψημένων στην τελειότητα είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα μοσχαρίσια kabob για το επόμενο γεύμα σας και απολαύστε τις υπέροχες γεύσεις αυτού του κλασικού πιάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικό κέικ λεμονιού: Μια ανάλαφρη γεύση φρεσκάδας

Δοκιμάστε σπιτικές μπάρες σησαμιού με μέλι και μπανάνα

Συνταγές για μια σπιτική πανδαισία γεύσεων

Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε 

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon