Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Jambalaya: Άρωμα Νέας Ορλεάνης στο πιάτο σας

Jambalaya: Άρωμα Νέας Ορλεάνης στο πιάτο σας

Jambalaya: Ταξιδέψτε νοερά στα δρομάκια της Νέας Ορλεάνης με αυτή την υπέροχη συνταγή, που αποτελεί την επιτομή του comfort food!


Μια εύκολη συνταγή Jambalaya είναι ένα καθαρό comfort food γεμάτο γεύση. Η αρωματική τριάδα της μαγειρικής: κρεμμύδι, σέλινο και πιπεριές, σοταρισμένες σε λάδι με σκόρδο, βότανα και μπαχαρικά Cajun! Προσθέτστε κοτόπουλο και γαρίδες σε αυτήν την κατσαρόλα με ρύζι ντομάτας, αυτό το μοναδικό γεύμα στην άνεση του σπιτιού σας! Το αγαπημένο πιάτο της Λουιζιάνα ποικίλλει από κουζίνα σε κουζίνα, ανάλογα με τον μάγειρα και τις συνταγές που έχουν περάσει από τις παλαιότερες γενιές. Το Jambalaya περιέχει παραδοσιακά οποιοδήποτε από τα ακόλουθα κρέατα:

  • Κοτόπουλο ή χοιρινό
  • Λουκάνικο — λουκάνικο chorizo ή καπνιστό
  • Θαλασσινά — οι καραβίδες ή οι γαρίδες είναι οι αγαπημένες επιλογές
  • Περιλαμβάνεται επίσης μια τριάδα που μοιάζει με σοφρίτο από κρεμμύδι, πιπεριές και σέλινο, μαζί με ρύζι, τσίλι, καρυκεύματα και ζωμό. Συνήθως μαγειρεύονται όλα μαζί στη μία κατσαρόλα μέχρι να γίνει το ρύζι.

 

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα Cajun
  • 300 g λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
  • 500 g στήθη ή μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 g κονσέρβα ντομάτες θρυμματισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καγιέν)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλιτζάνι μπάμιες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι άψητο λευκό ρύζι
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 500 g ακατέργαστες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες και μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια λουκάνικου και κοτόπουλου με το μισό καρύκευμα Cajun.
  • Σωτάρουμε το λουκάνικο στο καυτό λάδι.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρέστε με τρυπητή κουτάλα.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλινο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει απαλό και διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει (30 δευτερόλεπτα).
  • Ανακατέψτε τις ντομάτες. καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, νιφάδες κόκκινου πιπεριού (ή σκόνη καγιέν), σάλτσα καυτερής πιπεριάς, σάλτσα Worcestershire και το υπόλοιπο καρύκευμα Cajun. Προσθέστε τις φέτες μπάμιες (ή τη λίμα σε σκόνη), το κοτόπουλο και το λουκάνικο. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ενώ ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  • Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου, αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το ρύζι, ενώ ανακατεύετε περιστασιακά.
  • Τοποθετήστε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα Jambalaya, ανακατέψτε απαλά και καλύψτε με το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες και να ροδίσουν (περίπου 5-6 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος/πάχος της γαρίδας που χρησιμοποιείται).
    Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσαρμόστε τη φωτιά με έξτρα καυτερή σάλτσα, πιπέρι καγιέν ή καρύκευμα Cajun. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό σε φέτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σαλάτα σολομού με φράουλα και dressing λεμόνι

Επιλέξτε ζυμαρικά σάλτσα αβοκάντο για το μεσημεριανό τραπέζι

Ποια είναι τα φαγητά που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι;

Γιατί αγαπούν τόσο πολύ τα λουκάνικα οι Νορβηγοί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όργανα διατροφή: Τα τρόφιμα που μοιάζουν με τα όργανα που υποστηρίζουν

Όργανα διατροφή: Η σύνδεση μεταξύ της μορφής των τροφίμων και των οργάνων που υποστηρίζουν δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά έχει αποδειχθεί και επιστημονικά. Η φύση φαίνεται να μας παρέχει έναν πολύτιμο οδηγό για το πώς να διατηρήσουμε την υγεία μας μέσω της διατροφής μας.

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Close Icon