Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Jambalaya: Άρωμα Νέας Ορλεάνης στο πιάτο σας

Jambalaya: Άρωμα Νέας Ορλεάνης στο πιάτο σας

Jambalaya: Ταξιδέψτε νοερά στα δρομάκια της Νέας Ορλεάνης με αυτή την υπέροχη συνταγή, που αποτελεί την επιτομή του comfort food!


Μια εύκολη συνταγή Jambalaya είναι ένα καθαρό comfort food γεμάτο γεύση. Η αρωματική τριάδα της μαγειρικής: κρεμμύδι, σέλινο και πιπεριές, σοταρισμένες σε λάδι με σκόρδο, βότανα και μπαχαρικά Cajun! Προσθέτστε κοτόπουλο και γαρίδες σε αυτήν την κατσαρόλα με ρύζι ντομάτας, αυτό το μοναδικό γεύμα στην άνεση του σπιτιού σας! Το αγαπημένο πιάτο της Λουιζιάνα ποικίλλει από κουζίνα σε κουζίνα, ανάλογα με τον μάγειρα και τις συνταγές που έχουν περάσει από τις παλαιότερες γενιές. Το Jambalaya περιέχει παραδοσιακά οποιοδήποτε από τα ακόλουθα κρέατα:

  • Κοτόπουλο ή χοιρινό
  • Λουκάνικο — λουκάνικο chorizo ή καπνιστό
  • Θαλασσινά — οι καραβίδες ή οι γαρίδες είναι οι αγαπημένες επιλογές
  • Περιλαμβάνεται επίσης μια τριάδα που μοιάζει με σοφρίτο από κρεμμύδι, πιπεριές και σέλινο, μαζί με ρύζι, τσίλι, καρυκεύματα και ζωμό. Συνήθως μαγειρεύονται όλα μαζί στη μία κατσαρόλα μέχρι να γίνει το ρύζι.

 

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα Cajun
  • 300 g λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
  • 500 g στήθη ή μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 g κονσέρβα ντομάτες θρυμματισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καγιέν)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλιτζάνι μπάμιες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι άψητο λευκό ρύζι
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 500 g ακατέργαστες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες και μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια λουκάνικου και κοτόπουλου με το μισό καρύκευμα Cajun.
  • Σωτάρουμε το λουκάνικο στο καυτό λάδι.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρέστε με τρυπητή κουτάλα.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλινο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει απαλό και διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει (30 δευτερόλεπτα).
  • Ανακατέψτε τις ντομάτες. καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, νιφάδες κόκκινου πιπεριού (ή σκόνη καγιέν), σάλτσα καυτερής πιπεριάς, σάλτσα Worcestershire και το υπόλοιπο καρύκευμα Cajun. Προσθέστε τις φέτες μπάμιες (ή τη λίμα σε σκόνη), το κοτόπουλο και το λουκάνικο. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ενώ ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  • Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου, αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το ρύζι, ενώ ανακατεύετε περιστασιακά.
  • Τοποθετήστε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα Jambalaya, ανακατέψτε απαλά και καλύψτε με το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες και να ροδίσουν (περίπου 5-6 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος/πάχος της γαρίδας που χρησιμοποιείται).
    Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσαρμόστε τη φωτιά με έξτρα καυτερή σάλτσα, πιπέρι καγιέν ή καρύκευμα Cajun. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό σε φέτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σαλάτα σολομού με φράουλα και dressing λεμόνι

Επιλέξτε ζυμαρικά σάλτσα αβοκάντο για το μεσημεριανό τραπέζι

Ποια είναι τα φαγητά που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι;

Γιατί αγαπούν τόσο πολύ τα λουκάνικα οι Νορβηγοί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon