Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Jackfruit: Οφέλη από την προσθήκη του στη διατροφή ασθενών με διαβήτη

Jackfruit: Οφέλη από την προσθήκη του στη διατροφή ασθενών με διαβήτη

Jackfruit: Η προσθήκη μόνο 30 γραμμαρίων αλεύρου πράσινου jackfruit ή άττα σε κάθε γεύμα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.


Το άγουρο, πράσινο αλεύρι από jackfruit γίνεται δημοφιλές στους λάτρεις της υγείας για τις δυνάμεις του που μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα. Σε μια πρόσφατη μελέτη, ανακαλύφθηκε ότι η ενσωμάτωση αλεύρου πράσινου jackfruit στη διατροφή των ασθενών με διαβήτη έδωσε θετικά αποτελέσματα, όπως η βελτίωση της κατάστασης του λιπώδους ήπατος και η μείωση της HbA1c μεταξύ των ασθενών. Λαμβάνοντας υπόψη το ίδιο, πολλοί επαγγελματίες υγείας συμβουλεύουν τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη να ενσωματώσουν αλεύρι πράσινου jackfruit στη διατροφή τους.

Η προσθήκη μόνο 30 γραμμαρίων αλεύρου πράσινου jackfruit ή άττα σε κάθε γεύμα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Η τακτική κατανάλωση αλευριού πράσινου jackfruit, όπως συνιστάται από γιατρό, μπορεί να οδηγήσει σε ορατά οφέλη σε πολλές μεταβολικές παραμέτρους, μια από τις οποίες είναι και η γλυκαιμική μεταβλητότητα. Μερικοί ασθενείς έχουν δείξει ακόμη βελτίωση στη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD) όταν κατανάλωναν σταθερά τη συνιστώμενη ποσότητα αλεύρου πράσινου τζακφρουτ.

Με τη χαμηλή πυκνότητά του, 30 g αλεύρι πράσινου jackfruit μπορούν να αντικαταστήσουν 50 g αλεύρι σίτου, ρυζιού ή κεχρί. Επιπλέον, ακόμη και με μικρότερο όγκο, 30 g αλεύρι πράσινου jackfruit περιέχει περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες από 50 g αλεύρι σίτου, ρυζιού ή κεχρί.

Είναι το πράσινο jackfruit καλό για απώλεια βάρους;

Ναι, όταν καταναλώνεται στις σωστές ποσότητες, το πράσινο jackfruit μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Είναι το πράσινο jackfruit καλή πηγή πρωτεΐνης;

Όχι, δεν πρέπει να θεωρείται ως ιδανική πηγή πρωτεΐνης, επειδή μια μερίδα jackfruit σερβίρει απλώς 2,84 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καιρός για εξωτικές γεύσεις με μπανάνα Turon από τις Φιλιππίνες

Τα φυσικά πεπτίδια μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

7 εκπληκτικά οφέλη που προσφέρει το περπάτημα στην υγεία

Η οσμή της ακετόνης στα ούρα ως γρήγορος τρόπος διάγνωσης του διαβήτη τύπου 2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon