Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιταλική συνταγή: Κρεμώδης καπνιστός σολομός φετουτσίνι

Ιταλική συνταγή: Κρεμώδης καπνιστός σολομός φετουτσίνι

Ιταλική συνταγή: Το φετουτσίνι με καπνιστό σολομό και τυρί ρικότα είναι ένα πιάτο απλό αλλά κομψό και εκλεπτυσμένο ταυτόχρονα!


Το φετουτσίνι καπνιστού σολομού είναι μια εύκολη συνταγή ζυμαρικών που γίνεται κρεμώδη και ελαφριά με την προσθήκη τυριού ricotta σε τέλειο ιταλικό στυλ! Αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο λίγα υλικά και όχι ιδιαίτερες δεξιότητες. Το φετουτσίνι με καπνιστό σολομό και τυρί ρικότα είναι ένα πιάτο απλό αλλά κομψό και εκλεπτυσμένο ταυτόχρονα!

 

Κρεμώδης καπνιστός σολομός φετουτσίνι

Συστατικά συνταγής:

  • 350 g φετουτσίνι.
  • 200 g  φρέσκο τυρί ρικότα
  • 150 g  καπνιστού σολομού
  • 1 ασκαλώνιο
  • 1 βιολογικό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 120 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες παρασκευής

Βήμα 1) – Ξεκινήστε βάζοντας μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει για τα ζυμαρικά. Περίπου 2,5 λίτρα (10 φλιτζάνια) νερό με 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το ασκαλώνιο και κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2) – Σοτάρετε τα ασκαλώνια σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κρατήστε μερικά κομμάτια ωμού σολομού στην άκρη. Θα τα χρησιμοποιήσετε για να τα σερβίρετε ως γαρνιτούρα για το πιάτο.

Βήμα 3) – Προσθέστε το ξηρό λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά και κρατήστε στην άκρη. Τώρα που βράζει το νερό προσθέτουμε το χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια, ρίξτε το φετουτσίνι και μαγειρέψτε. Ακολουθήστε τον χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία. Αυτό κυμαίνεται από 6 έως 10 λεπτά ανάλογα με το πάχος των ζυμαρικών.

Βήμα 4) – Ξεχωριστά, βάζετε σε ένα μπολ το τυρί ρικότα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια λιγοστή κουτάλα μαγειρικό νερό για τα ζυμαρικά, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και το τριμμένο ξύσμα λεμονιού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το λεμόνι είναι πολύ μεγάλο, το μισό είναι αρκετό. Φροντίστε να είναι βιολογικό και προσέξτε να ξύσετε μόνο το επιφανειακό κίτρινο μέρος. Το λευκό μέρος από κάτω είναι πολύ πικρό.

Βήμα 5) – Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να γίνει μια λεία, ομοιογενής κρέμα. Εάν η κρέμα φαίνεται πολύ σφιχτή και συμπαγής, προσθέστε λίγο από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα του υγρού στη ρικότα. Κρατήστε στην άκρη. Τώρα όταν ψηθούν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε al dente.

Βήμα 6) – Ανοίξτε ξανά τη φωτιά κάτω από το τηγάνι με τον σολομό. Στη συνέχεια, βάλτε το φετουτσίνι απευθείας στον σολομό και ανακατέψτε. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα ρικότα.

Βήμα 7) – Ανακατεύετε όλα μαζί, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε. Διακοσμήστε με μερικά κομμάτια ωμού καπνιστού σολομού και λίγα φύλλα μαϊντανού. Απολαύστε αυτό το ιταλικό κρεμώδες φετουτσίνι καπνιστού σολομού!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ψάρια που είναι καλό να τρώτε πιο συχνά μετά τα 40

Πώς να εφαρμόσετε το Φενγκ Σούι στη διατροφή σας

Τροφές που βοηθούν στην πύκνωση των μαλλιών

Πώς η διατροφή μπορεί να ωφελήσει την διάθεσή μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικός σύμμαχος κατά της οστεοπόρωσης το πράσινο τσάι

Πράσινο Τσάι: Χάρη στα φλαβονοειδή, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και την ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Close Icon