Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιταλική συνταγή: Κρεμώδης καπνιστός σολομός φετουτσίνι

Ιταλική συνταγή: Κρεμώδης καπνιστός σολομός φετουτσίνι

Ιταλική συνταγή: Το φετουτσίνι με καπνιστό σολομό και τυρί ρικότα είναι ένα πιάτο απλό αλλά κομψό και εκλεπτυσμένο ταυτόχρονα!


Το φετουτσίνι καπνιστού σολομού είναι μια εύκολη συνταγή ζυμαρικών που γίνεται κρεμώδη και ελαφριά με την προσθήκη τυριού ricotta σε τέλειο ιταλικό στυλ! Αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο λίγα υλικά και όχι ιδιαίτερες δεξιότητες. Το φετουτσίνι με καπνιστό σολομό και τυρί ρικότα είναι ένα πιάτο απλό αλλά κομψό και εκλεπτυσμένο ταυτόχρονα!

 

Κρεμώδης καπνιστός σολομός φετουτσίνι

Συστατικά συνταγής:

  • 350 g φετουτσίνι.
  • 200 g  φρέσκο τυρί ρικότα
  • 150 g  καπνιστού σολομού
  • 1 ασκαλώνιο
  • 1 βιολογικό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 120 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες παρασκευής

Βήμα 1) – Ξεκινήστε βάζοντας μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει για τα ζυμαρικά. Περίπου 2,5 λίτρα (10 φλιτζάνια) νερό με 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το ασκαλώνιο και κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2) – Σοτάρετε τα ασκαλώνια σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κρατήστε μερικά κομμάτια ωμού σολομού στην άκρη. Θα τα χρησιμοποιήσετε για να τα σερβίρετε ως γαρνιτούρα για το πιάτο.

Βήμα 3) – Προσθέστε το ξηρό λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά και κρατήστε στην άκρη. Τώρα που βράζει το νερό προσθέτουμε το χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια, ρίξτε το φετουτσίνι και μαγειρέψτε. Ακολουθήστε τον χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία. Αυτό κυμαίνεται από 6 έως 10 λεπτά ανάλογα με το πάχος των ζυμαρικών.

Βήμα 4) – Ξεχωριστά, βάζετε σε ένα μπολ το τυρί ρικότα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια λιγοστή κουτάλα μαγειρικό νερό για τα ζυμαρικά, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και το τριμμένο ξύσμα λεμονιού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το λεμόνι είναι πολύ μεγάλο, το μισό είναι αρκετό. Φροντίστε να είναι βιολογικό και προσέξτε να ξύσετε μόνο το επιφανειακό κίτρινο μέρος. Το λευκό μέρος από κάτω είναι πολύ πικρό.

Βήμα 5) – Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να γίνει μια λεία, ομοιογενής κρέμα. Εάν η κρέμα φαίνεται πολύ σφιχτή και συμπαγής, προσθέστε λίγο από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα του υγρού στη ρικότα. Κρατήστε στην άκρη. Τώρα όταν ψηθούν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε al dente.

Βήμα 6) – Ανοίξτε ξανά τη φωτιά κάτω από το τηγάνι με τον σολομό. Στη συνέχεια, βάλτε το φετουτσίνι απευθείας στον σολομό και ανακατέψτε. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα ρικότα.

Βήμα 7) – Ανακατεύετε όλα μαζί, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε. Διακοσμήστε με μερικά κομμάτια ωμού καπνιστού σολομού και λίγα φύλλα μαϊντανού. Απολαύστε αυτό το ιταλικό κρεμώδες φετουτσίνι καπνιστού σολομού!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ψάρια που είναι καλό να τρώτε πιο συχνά μετά τα 40

Πώς να εφαρμόσετε το Φενγκ Σούι στη διατροφή σας

Τροφές που βοηθούν στην πύκνωση των μαλλιών

Πώς η διατροφή μπορεί να ωφελήσει την διάθεσή μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon