Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιταλική κουζίνα διατροφή: Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος στο ιταλικό τραπέζι;

Ιταλική κουζίνα διατροφή: Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος στο ιταλικό τραπέζι;

Ιταλική κουζίνα διατροφή: Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, φαίνεται ότι οι Ιταλοί συνήθως κάνουν κάποια λάθη όταν βρίσκονται στο τραπέζι. 



Οι Ιταλοί, όπως φαίνεται, κάνουν συχνά ένα συγκεκριμένο λάθος όταν βρίσκονται στο τραπέζι. Υπάρχει ένα λάθος μεταξύ κάποιων άλλων, το οποίο οι Ιταλοί διαπράττουν πιο συχνά τη στιγμή που βρίσκονται στο τραπέζι. Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσετε για να νιώθετε καλά και να μην αντιμετωπίζετε ορισμένες ασθένειες. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, πριν λάβετε σημαντικές αποφάσεις, θα ήταν επίσης καλύτερο να προσπαθήσετε να κατανοήσετε, σε πρακτικό επίπεδο, ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες.


Από αυτή την άποψη, σύμφωνα με τους ειδικούς, το να ακολουθήσετε, για παράδειγμα, μια χορτοφαγική ή vegan δίαιτα, δεν είναι κακή επιλογή. Ωστόσο, συνιστάται να μην προχωρήσετε τυχαία, αλλά να σχεδιάσετε το δικό σας σοφά προσωπικό μενού. Στην πραγματικότητα, αν και αυτά τα είδη τροφίμων είναι πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά, ωστόσο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιες ελλείψεις.

Σε αυτή την περίπτωση, τα άτομα με βίγκαν μπορεί, μακροπρόθεσμα, να κινδυνεύουν να έχουν χαμηλές ποσότητες βιταμινών D και B1 και ακόμη και λίγο σίδηρο, ασβέστιο και Ωμέγα-3. Έτσι, χωρίς να υπεισέλθουμε σε πολλές λεπτομέρειες, θα ήταν καλύτερο να συνδέσετε το ρύζι ή το γάλα σόγιας με τα λιπαρά φρούτα και άλλα. Αυτό οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι, με αυτόν τον τρόπο, η διατροφή θα μπορούσε να είναι ισορροπημένη, φτιάχνοντας ορισμένα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Με λίγα λόγια, όταν αποφασίζεις να αλλάξεις τρόπο ζωής, ειδικά για ιδεαλιστικούς λόγους, πρέπει να ενημερώνεσαι καλά για να μην κάνεις λάθη που επηρεάζουν την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Το πιο συνηθισμένο λάθος στο ιταλικό τραπέζι

Η καθημερινή μας διατροφή, όπως όλοι πρέπει να γνωρίζουν μέχρι τώρα, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ποικίλη και ισορροπημένη. Αυτό, ακριβώς, για να αποφευχθεί να πυροδοτηθεί κάποιος κακός φαύλος κύκλος, με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές ελλείψεις. Όπως και να έχει, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, φαίνεται ότι οι Ιταλοί συνήθως κάνουν κάποια λάθη όταν βρίσκονται στο τραπέζι. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να απαριθμούμε μερικά από αυτά, μέχρι το λάθος που θεωρείται πιο συνηθισμένο.

  • Πρώτα απ ‘όλα, αν και το ίντερνετ μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίζουμε κάποιες πληροφορίες, είναι απαραίτητο να βασιστούμε σε απόψεις διατροφολόγων ή διαιτολόγων για να ανακαλύψουμε ποια είναι η καταλληλότερη δίαιτα για το σώμα μας.
  • Δεύτερον, όποιος θέλει να χάσει μερικά παραπάνω κιλά συνήθως, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να διαγράψει εντελώς τους υδατάνθρακες αφαιρώντας, για παράδειγμα, ζυμαρικά και ψωμί από το μενού.
  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό, αφού πάνω από όλα παρέχουν ενέργεια.
  • Επιπλέον, συχνά, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου, οι Ιταλοί τείνουν να επιλέγουν συσκευασμένα τρόφιμα ή σνακ διαφόρων τύπων. Ωστόσο, αυτή η ανθυγιεινή συνήθεια, που συνεχίζεται με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να μας κάνει να παίρνουμε υπερβολικές ποσότητες λίπους, αλατιού και συντηρητικών.

Cooking vegetables in real, rustic kitchen. Natural light, short DOF, a little bit noisy.

Το καλοκαίρι, φυσικά, τείνουμε να θέλουμε να πίνουμε περισσότερο. Αν και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, ωστόσο, καλό και σωστό είναι να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά και πλούσια σε σάκχαρα. Εν ολίγοις, είναι σημαντικό να πίνετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς ωστόσο να καταφεύγετε σε γλυκά ποτά που μακροπρόθεσμα μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση.

Τέλος, θα θέλαμε να εστιάσουμε στο πιο συνηθισμένο λάθος. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, φαίνεται ότι οι Ιταλοί καταναλώνουν σίγουρα χαμηλή ποσότητα δημητριακών. Είναι, λοιπόν, ένα λάθος που δεν πρέπει να υποτιμάται. Από αυτή την άποψη, λοιπόν, η συμβουλή είναι να προσθέσετε μερικά στη διατροφή σας ολόκληρα και μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Παραδείγματα είναι η βρώμη και το κριθάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Caprese: Η πιο δροσερή σαλάτα με άρωμα καλοκαιριού

Μελιτζάνα Καπονάτα: Μια υπέροχη συνταγή κατευθείαν από την Σικελία

Εντυπωσιακά πιάτα ζυμαρικών για όλη την οικογένεια

Μια συνταγή για αυθεντική deep dish pizza [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon