Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιταλική κουζίνα διατροφή μυστικά: Τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας που θα λατρέψετε

Ιταλική κουζίνα διατροφή μυστικά: Τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας που θα λατρέψετε

Για να αποφύγεις την άσχημη οσμή στα χέρια, θα σου προτείναμε να το τρίψεις με έναν μικρό τρίφτη, αντί να το ψιλοκόψεις με μαχαίρι. Πρόσθεσε το σε βούτυρο ή ελαιόλαδο και απογείωσε τη μακαρονάδα και το ριζότο σου.



Ιταλική κουζίνα διατροφή μυστικά: Μπορεί να ξέρεις να βράζεις μακαρόνια άντε να φτιάχνεις και καμια πίτσα, αυτό όμως δεν σε κάνει πραγματικό γνώστη της ιταλικής κουζίνας. Έχεις παρατηρήσει εξάλλου πως τα αντίστοιχα πιάτα, όταν τα δοκιμάζεις σε ένα ιταλικό εστιατόριο, είναι πολύ πιο γευστικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι σου λείπει το ταλέντο ή τα ποιοτικά υλικά, απλά χρειάζεσαι τα παρακάτω μυστικά κατευθείαν από τις κουζίνες των πιο γνωστών σεφ της γειτονικής χώρας.

Το μυστικό είναι στο σκόρδο


Για να αποφύγεις την άσχημη οσμή στα χέρια, θα σου προτείναμε να το τρίψεις με έναν μικρό τρίφτη, αντί να το ψιλοκόψεις με μαχαίρι. Πρόσθεσε το σε βούτυρο ή ελαιόλαδο και απογείωσε τη μακαρονάδα και το ριζότο σου.

Πρόσθεσε πολύ αλάτι στο βραστό νερό για τα μακαρόνια

Φανταζόμαστε πως ήδη προσθέτεις αλάτι στο νερό, αλλά ξέρεις πόσο πραγματικά πρέπει να βάζεις; Η σωστή απάντηση είναι μία κουταλιά της σούπας ανά 4 κούπες νερό.

Μην φοβάσαι τις ντομάτες σε κονσέρβα

Ένας σωστός Ιταλός σεφ έχει πάντα ντομάτες σε κονσέρβα στην κουζίνα του προκειμένου να μπορεί να φτιάξει γρήγορα μια σπιτική σάλτσα ντομάτας. Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ φρέσκιας ντομάτας και ντομάτας από κονσέρβα.

Η κουτάλα για τα μακαρόνια καθορίζει την ποσότητα ζυμαρικών που χρειάζεσαι

Κι όμως, τα μακαρόνια που χωρούν στη μεσαία τρύπα της κουτάλας, αποτελούν την ιδανική ποσότητα για μία μερίδα ζυμαρικών.

Μαγείρεψε τους κεφτέδες στη σάλτσα τους

Το μυστικό είναι πρώτα να τους τσιγαρίσεις σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και στη συνέχεια να τους προσθέσεις σε σάλτσα ντομάτας πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως. Έτσι οι κεφτέδες γίνονται πιο γευστικοί και απίστευτα ζουμεροί.

Επίλεξε το είδος των ζυμαρικών ανάλογα με τη σάλτσα

Δεν είναι όλα τα ζυμαρικά ίδια. Ανάλογα με το σχήμα τους θα πρέπει να επιλέγεις και την κατάλληλη σάλτα και αντίστροφα. Οι βίδες είναι ιδανική επιλογή για το πέστο, τα σπαγγέτι ταιριάζουν απίστευτα με τη σάλτσα της καρμπονάρας και οι παπαρδέλες με τον κιμά.

Χρησιμοποίησε κρασί

Σβήσε με λίγο κρασί το κρεμμυδάκι που τσιγαρίζεις για τη σάλτσα σου και απογείωσε τη γεύση της μακαρονάδας σου.

Φτιάξε τα δικά σου σπιτικά ζυμαρικά

Εντάξει αυτή η συμβουλή δεν είναι για όλους, αλλά εάν έχεις τον χρόνο και τη διάθεση μπορείς να βρεις άπειρες συνταγές στο διαδίκτυο για να φτιάξεις σπιτική πάστα. Σου εγγυόμαστε ότι θα είναι πολύ πιο νόστιμα από τα έτοιμα που χρησιμοποιείς τώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ελληνική διατροφή για αντιφλεγμονώδη δράση «ασπίδα» κατά του κορωνοϊού

Ιταλική συνταγή με μελιτζάνες που θα σας συναρπάσει

Γιατί συνίσταται να εντάξετε το φινόκιο στη διατροφή σας

Μαγειρικές συμβουλές για σωστό καφέ και μακαρόνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon