Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιταλικά λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο

Ιταλικά λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο

Λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο - Μια χορταστική συνταγή, το απόλυτο comfort food!


Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για ένα τέλειο φθινοπωρινό βραδινό πιάτο για μια οικογένεια και ενθουσιάστε μικρούς και μεγάλους. Λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο. Χορταστική συνταγή, το απόλυτο comfort food!

Συστατικά

  • 700 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • 600 γραμμάρια κολοκύθα, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 800 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 3 κσ φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • Φύλλα λαζάνια σε πακέτο 400 γρ.

Για την λευκή σάλτσα

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 3 ½ φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή τσένταρ (ή μείγμα)

 

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί ή δίσκο. Αλείψτε τα κομμάτια κολοκύθας με ελαιόλαδο και προσθέστε τα στο ταψί με το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε τα πάντα και ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς, στη συνέχεια πολτοποιήστε την κολοκύθα και ψιλοκόψτε το κοτόπουλο.

Προσθέστε ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι κοτόπουλου με το κρεμμύδι και ανακατέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το μπαλσάμικο. Σιγοβράζουμε απαλά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει σε σάλτσα. Προσθέστε το σπανάκι και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με 5 λεπτά. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά (μην το αφήσουμε να ροδίσει). Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά όλο το ζεσταμένο γάλα σε λεπτή ροή, ανακατεύοντας όσο προχωράτε. Επιστρέψτε στη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε μέσα από το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τώρα, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε το ένα τρίτο του μείγματος ντομάτας στον πάτο και προσθέτουμε το ένα τρίτο της σάλτσας τυριού. Προσθέστε μια στρώση λαζάνια από πάνω. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά, προσθέτοντας μια στρώση πολτοποιημένη κολοκύθα κάπου στην πορεία, τελειώνοντας με μια στρώση λευκής σάλτσας. Ρίξτε επιπλέον τυρί από πάνω.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, κόβουμε μερικές τρύπες στον ατμό και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να ροδίσει. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστά λαζάνια με σπανάκι & φέτα

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μπεσαμέλ που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Λαζάνια λαχανικών: Γιατί μερικές φορές η τελειότητα έρχεται σε στρώσεις

Ποιο είναι το κατάλληλο τυρί για ζυμαρικά;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χορτοφαγικά Burgers - Απόλαυση χωρίς κρέας

Χορτοφαγικά Burgers: Τα vegan μπέργκερ είναι μια υπέροχη εναλλακτική στα κλασικά μπιφτέκια, γεμάτα πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και γεύση. Φτιάχνονται εύκολα με όσπρια, λαχανικά και μπαχαρικά.

Amatriciana - Η πιο γευστική συνταγή με λίγα υλικά

Μακαρόνια Amatriciana: Η μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, με καταγωγή από την περιοχή του Λάτσιο και την πόλη Αμάτριτσε. Η συνταγή αυτή συνδυάζει ζυμαρικά με guanciale

 Το Πλιγούρι και η Υγεία των Νευρών

Πλιγούρι :Η βιταμίνη Β1 και η βιταμίνη Β6 βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Επιπλέον, το πλιγούρι παρέχει πολύ μαγνήσιο, το οποίο είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να μειώνει την ένταση των μυών και το στρες στο σώμα.

Τα οφέλη του ελαιολάδου με άδειο στομάχι

Ελαιόλαδο: Από τη βελτίωση της πέψης και την αποτοξίνωση του οργανισμού μέχρι την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας, το ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός σύμμαχος για την υγεία και την ευεξία.

Το μυστικό για την υγεία των ματιών μας

Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς, το έντονα κίτρινο μπαχαρικό που προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma longa, είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Αν και συνήθως συσχετίζεται με την καταπολέμηση

Είναι απαραίτητα τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα;

Λαχανικά και φρούτα: Τα βιολογικά λαχανικά έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί άνθρωποι αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή τους. Αλλά πόσο σημαντικά είναι πραγματικά και τι διαφορά

Close Icon