Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιταλικά λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο

Ιταλικά λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο

Λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο - Μια χορταστική συνταγή, το απόλυτο comfort food!


Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για ένα τέλειο φθινοπωρινό βραδινό πιάτο για μια οικογένεια και ενθουσιάστε μικρούς και μεγάλους. Λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο. Χορταστική συνταγή, το απόλυτο comfort food!

Συστατικά

  • 700 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • 600 γραμμάρια κολοκύθα, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 800 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 3 κσ φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • Φύλλα λαζάνια σε πακέτο 400 γρ.

Για την λευκή σάλτσα

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 3 ½ φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή τσένταρ (ή μείγμα)

 

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί ή δίσκο. Αλείψτε τα κομμάτια κολοκύθας με ελαιόλαδο και προσθέστε τα στο ταψί με το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε τα πάντα και ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς, στη συνέχεια πολτοποιήστε την κολοκύθα και ψιλοκόψτε το κοτόπουλο.

Προσθέστε ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι κοτόπουλου με το κρεμμύδι και ανακατέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το μπαλσάμικο. Σιγοβράζουμε απαλά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει σε σάλτσα. Προσθέστε το σπανάκι και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με 5 λεπτά. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά (μην το αφήσουμε να ροδίσει). Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά όλο το ζεσταμένο γάλα σε λεπτή ροή, ανακατεύοντας όσο προχωράτε. Επιστρέψτε στη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε μέσα από το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τώρα, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε το ένα τρίτο του μείγματος ντομάτας στον πάτο και προσθέτουμε το ένα τρίτο της σάλτσας τυριού. Προσθέστε μια στρώση λαζάνια από πάνω. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά, προσθέτοντας μια στρώση πολτοποιημένη κολοκύθα κάπου στην πορεία, τελειώνοντας με μια στρώση λευκής σάλτσας. Ρίξτε επιπλέον τυρί από πάνω.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, κόβουμε μερικές τρύπες στον ατμό και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να ροδίσει. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστά λαζάνια με σπανάκι & φέτα

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μπεσαμέλ που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Λαζάνια λαχανικών: Γιατί μερικές φορές η τελειότητα έρχεται σε στρώσεις

Ποιο είναι το κατάλληλο τυρί για ζυμαρικά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon