Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιταλικά Biscotti: Εύκολα μπισκότα αμυγδάλου για όλη την οικογένεια

Ιταλικά Biscotti: Εύκολα μπισκότα αμυγδάλου για όλη την οικογένεια

Ιταλικά Biscotti: Τραγανά και πεντανόστιμα, τα ιταλικά biscotti είναι μπισκότα αμυγδάλου που μπορείτε να απολαύσετε στον καφέ και το τσάι, στο πρωινό, σαν σνακ ή επιδόρπιο. Βασικά, κάθε στιγμή της ημέρας!



Τα ιταλικα μπισκότα αμυγδάλου είναι τόσο εύκολο να γίνουν που δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτή η συνταγή με αμύγδαλα πέρασε από γενιά σε γενιά στην Ιταλία και όλα τα σπίτια την φτιάχνουν. Εκτός από την ευκολία παρασκευής τους είναι πολύ δημοφιλή σε όλους και λόγω της γεύσης τους. Αν ακολουθήσετε πιστά τη συνταγή δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Αγοράστε τα συστατικά και αρχίστε.


Συστατικά:

  • 5 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
  • 500 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 350 γρ ζάχαρη κρυσταλική
  • 3 σταγόνες ουσία βανίλιας
  • 3 σταγόνες αμύγδαλο
  • 150 γρ κεράσια γλάσσο στο μισό
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C σε πάνω κάτω αντιστάσεις (αν προτιμάτε με αέρα τότε προθερμαίνεται με αέρα στους 160C). Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ταψιά της επιλογής σας. Μετά ανακατέψτε σε ένα μπολ τα ασπράδια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αμύγδαλο και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Το μείγμα θα είναι κολλώδες γιατί αυτή την υφή πρέπει να έχει. Προσθέστε άχνη ζάχαρη σε ένα ξύλο κοπής. Ρολάρετε το μείγμα σε μπάλες μεγέθους καρυδιού και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Λειάνεται τα μπισκότα λίγο στην παλάμη σας, στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο ταψί, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε μπισκότο. Προαιρετικά τοποθετήστε κεράσι πάνω από κάθε μπισκότο. Ψήνουμε το κάθε ταψί για 7 με 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Τι θα χρειαστείτε για την παρασκευή του:

  • 1 χαρτί ψησίματος
  • 2 ταψιά
  • 1 μπολ

Σημαντικά Tips:

Χρησιμοποιήστε αλεσμένα λευκά αμύγδαλα. Μπορείτε να τα παγώσετε αυτά τα μπισκότα για 3 μήνες, απλά να τα ξεπαγώσετε για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να αλλάξετε το κεράσι από πάνω σε ½ κομμάτι αμύγδαλο ή αμύγδαλα σε φέτες. Μην ψήνετε για περισσότερο από 10 λεπτά. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά γυρίστε το ταξί και στη συνέχεια για άλλα 3-5 λεπτά για να καταφέρετε το τέλειο ψήσιμο. Δεν πρέπει να πάρουν καφέ χρώμα γιατί αυτό σημαίνει ότι θα υπερψηθούν και αυτό σημαίνει ότι θα τα κάνει σκληρά. Θα πρέπει να κάνουν μια ελαφριά κρούστα εξωτερικά και να είναι πολύ υγρά στη μέση.

Τα ιταλικά μπισκότα είναι μία συνταγή που όλη η οικογένεια θα λατρέψει. Δυστυχώς είναι μια συνταγή που δεν παίρνει παραλλαγές. Δεν μπορείτε δηλαδή να αντικαταστήσετε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή. Δοκιμάστε τη ακριβώς όπως είναι και αφήστε την απαλή και γεμάτη γεύση τους να καταπλήξει όλους όσους θα τα δοκιμάσουν. Είναι πραγματικά τα καλύτερα ιταλικά μπισκότα που έχετε φάει ποτέ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

Οι 1000+1 χρήσεις του αμυγδάλου

Καφές αμυγδάλου: Μια εναλλακτική πρόταση για την καθημερινή σας απόλαυση

Panalletes: Το απόλυτο κέρασμα κατευθείαν από την Καταλονία

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon