Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ισπανικό φαγητό: Δημιουργήστε ρύζι παέγια με θαλασσινά για ένα διαφορετικό δείπνο

Ισπανικό φαγητό: Δημιουργήστε ρύζι παέγια με θαλασσινά για ένα διαφορετικό δείπνο

Ισπανικό φαγητό: Φτιάξτε ρύζι παέγια με θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα θαλασσινά, να τα ξεπαγώσετε και να τα μαγειρέψετε.


Δημιουργήστε ένα εύκολο ισπανικό φαγητό, το οποίο θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Φτιάξτε ρύζι παέγια με θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα θαλασσινά, να τα ξεπαγώσετε και να τα μαγειρέψετε.

Παέγια με θαλασσινά

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 250 γρ ρύζι παέγια
  • 850 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • πρέζα σαφράν
  • 400 g μείγμα θαλασσινών (χρησιμοποιήσαμε ένα σακουλάκι με κατεψυγμένα ανάμεικτα θαλασσινά, ξεπαγωμένα πριν τη χρήση)
  • χυμό ½ μικρό λεμόνι
  • μικρή χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαλακώνουμε το κρεμμύδι για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, στη συνέχεια ανακατεύουμε το ρύζι παέγια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας να επικαλυφθεί.
ΒΗΜΑ 2

Ρίχνουμε το ζωμό, προσθέτουμε το σαφράν και αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, σε μια απαλή φούσκα, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.


ΒΗΜΑ 3

Ανακατεύουμε τα θαλασσινά και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και να ψηθούν εντελώς. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, περιχυμένα με τον μαϊντανό.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόφιμα που μπορείτε ακόμα να φάτε μετά την ημερομηνία λήξης

Φτιάξτε μια γευστική κι εύκολη καρμπονάρα

Τι οφέλη μπορεί να έχουν οι τσίχλες;

Περιορισμοί στη ζάχαρη και το νάτριο για 1η φορά για τους μαθητές των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon