Ισπανικό φαγητό: Φτιάξτε ρύζι παέγια με θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα θαλασσινά, να τα ξεπαγώσετε και να τα μαγειρέψετε.
Δημιουργήστε ένα εύκολο ισπανικό φαγητό, το οποίο θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Φτιάξτε ρύζι παέγια με θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα θαλασσινά, να τα ξεπαγώσετε και να τα μαγειρέψετε.
Παέγια με θαλασσινά
Συστατικά συνταγής:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 250 γρ ρύζι παέγια
- 850 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
- πρέζα σαφράν
- 400 g μείγμα θαλασσινών (χρησιμοποιήσαμε ένα σακουλάκι με κατεψυγμένα ανάμεικτα θαλασσινά, ξεπαγωμένα πριν τη χρήση)
- χυμό ½ μικρό λεμόνι
- μικρή χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαλακώνουμε το κρεμμύδι για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, στη συνέχεια ανακατεύουμε το ρύζι παέγια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας να επικαλυφθεί.
ΒΗΜΑ 2
Ρίχνουμε το ζωμό, προσθέτουμε το σαφράν και αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, σε μια απαλή φούσκα, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
ΒΗΜΑ 3
Ανακατεύουμε τα θαλασσινά και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και να ψηθούν εντελώς. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, περιχυμένα με τον μαϊντανό.
Καλή σας απόλαυση!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube