Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ισπανική συνταγή: Γεύσεις Ισπανίας στο τραπέζι με αυτή την απίστευτη συνταγή coca mallorquina

Ισπανική συνταγή: Γεύσεις Ισπανίας στο τραπέζι με αυτή την απίστευτη συνταγή coca mallorquina

Ισπανική συνταγή: Τα συστατικά που θα χρειαστούν για την coca mallorquina είναι αρκετά αλλά πάρα πολύ εύκολα.



Από την Καταλονία στα βορειοανατολικά μέχρι την Ανδαλουσία στο νότο, το φαγητό της Ισπανίας παρουσιάζει τέτοια ποικιλία όσο και η ιστορία της. Με επιρροές που εκτείνονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη, έχουμε πολλά να ευχαριστήσουμε τους Ισπανούς, από chorizo ​​και paella μέχρι churros και πολλά άλλα φαγητά. H παρακάτω συνταγή λέγεται coca mallorquina και είναι πεντανόστιμη.


Τα συστατικά που θα χρειαστούν για την coca mallorquina είναι αρκετά αλλά πάρα πολύ εύκολα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 x 7 g φακελάκια αποξηραμένη στιγμιαία μαγιά
  • 1 κγ ζάχαρη άχνη
  • 3 φλιτζάνια (450 g) απλό αλεύρι
  • 140ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε καπνιστή πάπρικα και τριμμένο κύμινο
  • 4 φιλέτα γαύρου σε λάδι, στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη σε ξύδι, στραγγισμένη
  • 1/3 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα, ψιλοκομμένα,
  • 6 λεπτές φέτες jamon, χοντροκομμένες, για σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ

Για να φτιάξετε τη ζύμη, τοποθετήστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι (250 ml) ζεστό νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μίξερ με το άγκιστρο ζύμης. Προσθέστε το μείγμα μαγιάς και 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Moro Primero και ζυμώστε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε στην άκρη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου στο υψηλό. καθαρίστε την πιπεριά και αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετούμε, με το δέρμα προς τα πάνω, σε στρωμένο δίσκο. Ψήνουμε στη σχάρα για 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν, αφαιρούμε και βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να βράσουν στον ατμό. Όταν κρυώσει, ξεφλουδίστε το δέρμα και κόψτε σε χοντρά κομμάτια την πιπεριά. Αφήνω στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Προσθέστε μπαχαρικά, γαύρο, μισή κάπαρη και μισό μαϊντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπήστε τη ζύμη προς τα πίσω και πιέστε προς τα έξω σε ένα ορθογώνιο πάχους 8 χιλιοστών. Απλώστε το μείγμα του κρεμμυδιού πάνω από τη ζύμη και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Περιχύνουμε με πιπεριά, μαρμελάδα και την υπόλοιπη κάπαρη και μαϊντανό για σερβίρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη συνταγή με θαλασσινά και με Chorizo

Ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας που θα σας ξετρελάνουν!

Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Pachamanca a la Olla μια περουβιανή συνταγή που θα λατρέψετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon