Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ισπανική συνταγή: Γεύσεις Ισπανίας στο τραπέζι με αυτή την απίστευτη συνταγή coca mallorquina

Ισπανική συνταγή: Γεύσεις Ισπανίας στο τραπέζι με αυτή την απίστευτη συνταγή coca mallorquina

Ισπανική συνταγή: Τα συστατικά που θα χρειαστούν για την coca mallorquina είναι αρκετά αλλά πάρα πολύ εύκολα.


Από την Καταλονία στα βορειοανατολικά μέχρι την Ανδαλουσία στο νότο, το φαγητό της Ισπανίας παρουσιάζει τέτοια ποικιλία όσο και η ιστορία της. Με επιρροές που εκτείνονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη, έχουμε πολλά να ευχαριστήσουμε τους Ισπανούς, από chorizo ​​και paella μέχρι churros και πολλά άλλα φαγητά. H παρακάτω συνταγή λέγεται coca mallorquina και είναι πεντανόστιμη.

Τα συστατικά που θα χρειαστούν για την coca mallorquina είναι αρκετά αλλά πάρα πολύ εύκολα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 x 7 g φακελάκια αποξηραμένη στιγμιαία μαγιά
  • 1 κγ ζάχαρη άχνη
  • 3 φλιτζάνια (450 g) απλό αλεύρι
  • 140ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε καπνιστή πάπρικα και τριμμένο κύμινο
  • 4 φιλέτα γαύρου σε λάδι, στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη σε ξύδι, στραγγισμένη
  • 1/3 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα, ψιλοκομμένα,
  • 6 λεπτές φέτες jamon, χοντροκομμένες, για σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ

Για να φτιάξετε τη ζύμη, τοποθετήστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι (250 ml) ζεστό νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μίξερ με το άγκιστρο ζύμης. Προσθέστε το μείγμα μαγιάς και 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Moro Primero και ζυμώστε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε στην άκρη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου στο υψηλό. καθαρίστε την πιπεριά και αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετούμε, με το δέρμα προς τα πάνω, σε στρωμένο δίσκο. Ψήνουμε στη σχάρα για 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν, αφαιρούμε και βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να βράσουν στον ατμό. Όταν κρυώσει, ξεφλουδίστε το δέρμα και κόψτε σε χοντρά κομμάτια την πιπεριά. Αφήνω στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Προσθέστε μπαχαρικά, γαύρο, μισή κάπαρη και μισό μαϊντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπήστε τη ζύμη προς τα πίσω και πιέστε προς τα έξω σε ένα ορθογώνιο πάχους 8 χιλιοστών. Απλώστε το μείγμα του κρεμμυδιού πάνω από τη ζύμη και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Περιχύνουμε με πιπεριά, μαρμελάδα και την υπόλοιπη κάπαρη και μαϊντανό για σερβίρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη συνταγή με θαλασσινά και με Chorizo

Ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας που θα σας ξετρελάνουν!

Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Pachamanca a la Olla μια περουβιανή συνταγή που θα λατρέψετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon