Ισπανική συνταγή: Τα συστατικά που θα χρειαστούν για την coca mallorquina είναι αρκετά αλλά πάρα πολύ εύκολα.
Από την Καταλονία στα βορειοανατολικά μέχρι την Ανδαλουσία στο νότο, το φαγητό της Ισπανίας παρουσιάζει τέτοια ποικιλία όσο και η ιστορία της. Με επιρροές που εκτείνονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη, έχουμε πολλά να ευχαριστήσουμε τους Ισπανούς, από chorizo και paella μέχρι churros και πολλά άλλα φαγητά. H παρακάτω συνταγή λέγεται coca mallorquina και είναι πεντανόστιμη.
Τα συστατικά που θα χρειαστούν για την coca mallorquina είναι αρκετά αλλά πάρα πολύ εύκολα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 x 7 g φακελάκια αποξηραμένη στιγμιαία μαγιά
- 1 κγ ζάχαρη άχνη
- 3 φλιτζάνια (450 g) απλό αλεύρι
- 140ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε καπνιστή πάπρικα και τριμμένο κύμινο
- 4 φιλέτα γαύρου σε λάδι, στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη σε ξύδι, στραγγισμένη
- 1/3 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα, ψιλοκομμένα,
- 6 λεπτές φέτες jamon, χοντροκομμένες, για σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Προσθέστε μπαχαρικά, γαύρο, μισή κάπαρη και μισό μαϊντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπήστε τη ζύμη προς τα πίσω και πιέστε προς τα έξω σε ένα ορθογώνιο πάχους 8 χιλιοστών. Απλώστε το μείγμα του κρεμμυδιού πάνω από τη ζύμη και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Περιχύνουμε με πιπεριά, μαρμελάδα και την υπόλοιπη κάπαρη και μαϊντανό για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube