- 2 κιλά πατάτες ρουσέτ, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κεφάλι λάχανο, ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Προαιρετικά: τραγανά κομμάτια μπέικον για επικάλυψη
Οδηγίες:
- Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο. Μαγειρέψτε για περίπου 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα που βράζαμε τις πατάτες, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μαγειρεμένο λάχανο και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέστε τις μαγειρεμένες πατάτες στην κατσαρόλα με το λάχανο και το βούτυρο. Πολτοποιήστε τις πατάτες χρησιμοποιώντας έναν πουρέ πατάτας ή ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν λείες και κρεμώδεις.
- Ανακατεύετε σταδιακά το γάλα, λίγο-λίγο τη φορά, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλο το γάλα, οπότε προσθέστε το αργά.
- Αλατοπιπερώνουμε το colcannon για γεύση. Ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- Σερβίρετε το colcannon ζεστό, με τραγανές μπουκίτσες μπέικον αν θέλετε.
- Απολαύστε το νόστιμο ιρλανδικό colcannon σας ως συνοδευτικό με το αγαπημένο σας κρέας ή μόνο του ως ένα ανακουφιστικό και χορταστικό γεύμα.
Αυτό το παραδοσιακό ιρλανδικό πιάτο είναι ένα ιδανικό χορταστικό γεύμα, κάθε φορά, που λαχταράτε κάποιο κλασικό comfort food.