Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ινδικό φαγητό: Μια υγιεινή πρόταση γαστρονομίας από την ανατολή

Ινδικό φαγητό: Μια υγιεινή πρόταση γαστρονομίας από την ανατολή

Ινδικό φαγητό: Εξωτικές γεύσεις από την ανατολή με άρωμα κάρυ, με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Η ινδική κουζίνα έχει πολλά να προσφέρει στην υγιεινή γαστρονομία.


Το ινδικό φαγητό είναι εξαιρετικά δημοφιλές και είναι ιδιαίτερα γνωστό για την ποικιλομορφία του. Η ποικιλία τροφίμων, μπαχαρικών και πιάτων που προέρχονται από την Ινδία καθιστά το ινδικό φαγητό ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Αλλά πρόσφατα, τα ινδικά τρόφιμα ξεκίνησαν να κατηγοριοποιούνται ως ανθυγιεινά. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι επειδή συνδέονται με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες. Και οι δύο κατηγορίες αυτές τροφών μπορούν να συμβάλουν στην υψηλή χοληστερόλη. 

Ωστόσο, το παραδοσιακό ινδικό φαγητό δεν είναι μόνο υγιεινό, αλλά και απίστευτα νόστιμο με πολλά οφέλη για την υγεία. Τα ινδικά τρόφιμα υποστηρίζουν την γενικότερη ανοσία, την αντιμετώπιση της φλεγμονής, τη λειτουργία του εγκεφάλου και αρκετές άλλες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα. 

Το ανθρώπινο σώμα απαιτεί ποικιλία στα τρόφιμα

Έχουμε τρισεκατομμύρια κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα. Είναι λογικό πως αυτή η ποικιλία απαιτεί αντίστοιχα διάφορες τροφές και πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Η ινδική κουζίνα περιλαμβάνει μια ποικιλία μπαχαρικών, όπου κάθε μπαχαρικό έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Η συμπερίληψη μιας ποικιλίας μπαχαρικών και λαχανικών στη διατροφή σας είναι σημαντική για μια υγιεινή ζωή. Τρώτε τοπικά και εποχιακά λαχανικά και φρούτα την κατάλληλη στιγμή για καλή υγεία και ισχυρή ανοσία. 

 

  • Ινδικά έλαια: Από το λάδι μουστάρδας και το φυστικέλαιο μέχρι το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο, πολλές υγιεινές (και όχι τόσο) ποικιλίες μαγειρικού λαδιού υπάρχουν στην Ινδία. Αλλά ο τρόπος επεξεργασίας τους σε παλαιότερες εποχές ήταν πολύ πιο υγιεινός από σήμερα.
  • Ινδικό κάρυ: Αν μαγειρευτεί με τα σωστά υλικά και τις κατάλληλες ποσότητες λαδιού, είναι καλό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής – η οποία είναι η βασική αιτία ασθενειών όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις. Παρασκευασμένο με φύλλα κάρυ, ντομάτα, κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο, κουρκουμά και διάφορα άλλα μπαχαρικά, το ινδικό κάρυ έχει πολλά οφέλη για την υγεία.
  • Φρούτα και λαχανικά: Στην Ινδία θα βρει κανείς τεράστια ποικιλία από εποχικά φρούτα και λαχανικά. Οι Ινδοί δεν φοβούνται να πειραματιστούν με γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Δοκιμάζουν να συνδυάσουν ζωικές με φυτικές πρωτεΐνες, ξηρούς καρπούς με φρούτα σε κυρίως γεύματα. Δίνουν τεράστια σημασία στη φύση και ό,τι εκείνη τους προσφέρει απλόχερα. Γι’ αυτό και μαγειρεύουν με γεύση, φρεσκάδα αλλά και με έντονα χρώματα.

Η κεντρική ιδέα εδώ είναι πως το ινδικό φαγητό ήταν πάντα θρεπτικό, υγιεινό και πολύ νόστιμο. Πέρα από τις σύγχρονες επεξεεργασίες που ενδεχομένως να μειώνουν τη θρεπτικότητα ενός πιάτου, στην Ινδία  εν πολλοίς μαγειρεύουν με βάση την παράδοση. Μαγειρέψτε το φαγητό σας με φυσικά και παραδοσιακά υλικά και μάλλον δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σε σχέση με το ινδικό φαγητό!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Ο Ινδός σεφ που κάνει το «καλύτερο κοτόπουλο βουτύρου στον κόσμο» παγκοσμίως στέλνει γεύματα στα σπίτια ασθενών covid

Γήρανση : Τρόφιμα που την καταπολεμούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon