Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ινδικό φαγητό: Μια υγιεινή πρόταση γαστρονομίας από την ανατολή

Ινδικό φαγητό: Μια υγιεινή πρόταση γαστρονομίας από την ανατολή

Ινδικό φαγητό: Εξωτικές γεύσεις από την ανατολή με άρωμα κάρυ, με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Η ινδική κουζίνα έχει πολλά να προσφέρει στην υγιεινή γαστρονομία.

Το ινδικό φαγητό είναι εξαιρετικά δημοφιλές και είναι ιδιαίτερα γνωστό για την ποικιλομορφία του. Η ποικιλία τροφίμων, μπαχαρικών και πιάτων που προέρχονται από την Ινδία καθιστά το ινδικό φαγητό ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Αλλά πρόσφατα, τα ινδικά τρόφιμα ξεκίνησαν να κατηγοριοποιούνται ως ανθυγιεινά. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι επειδή συνδέονται με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες. Και οι δύο κατηγορίες αυτές τροφών μπορούν να συμβάλουν στην υψηλή χοληστερόλη. 

Ωστόσο, το παραδοσιακό ινδικό φαγητό δεν είναι μόνο υγιεινό, αλλά και απίστευτα νόστιμο με πολλά οφέλη για την υγεία. Τα ινδικά τρόφιμα υποστηρίζουν την γενικότερη ανοσία, την αντιμετώπιση της φλεγμονής, τη λειτουργία του εγκεφάλου και αρκετές άλλες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα. 

Το ανθρώπινο σώμα απαιτεί ποικιλία στα τρόφιμα

Έχουμε τρισεκατομμύρια κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα. Είναι λογικό πως αυτή η ποικιλία απαιτεί αντίστοιχα διάφορες τροφές και πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Η ινδική κουζίνα περιλαμβάνει μια ποικιλία μπαχαρικών, όπου κάθε μπαχαρικό έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Η συμπερίληψη μιας ποικιλίας μπαχαρικών και λαχανικών στη διατροφή σας είναι σημαντική για μια υγιεινή ζωή. Τρώτε τοπικά και εποχιακά λαχανικά και φρούτα την κατάλληλη στιγμή για καλή υγεία και ισχυρή ανοσία. 

 

  • Ινδικά έλαια: Από το λάδι μουστάρδας και το φυστικέλαιο μέχρι το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο, πολλές υγιεινές (και όχι τόσο) ποικιλίες μαγειρικού λαδιού υπάρχουν στην Ινδία. Αλλά ο τρόπος επεξεργασίας τους σε παλαιότερες εποχές ήταν πολύ πιο υγιεινός από σήμερα.
  • Ινδικό κάρυ: Αν μαγειρευτεί με τα σωστά υλικά και τις κατάλληλες ποσότητες λαδιού, είναι καλό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής – η οποία είναι η βασική αιτία ασθενειών όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις. Παρασκευασμένο με φύλλα κάρυ, ντομάτα, κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο, κουρκουμά και διάφορα άλλα μπαχαρικά, το ινδικό κάρυ έχει πολλά οφέλη για την υγεία.
  • Φρούτα και λαχανικά: Στην Ινδία θα βρει κανείς τεράστια ποικιλία από εποχικά φρούτα και λαχανικά. Οι Ινδοί δεν φοβούνται να πειραματιστούν με γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Δοκιμάζουν να συνδυάσουν ζωικές με φυτικές πρωτεΐνες, ξηρούς καρπούς με φρούτα σε κυρίως γεύματα. Δίνουν τεράστια σημασία στη φύση και ό,τι εκείνη τους προσφέρει απλόχερα. Γι’ αυτό και μαγειρεύουν με γεύση, φρεσκάδα αλλά και με έντονα χρώματα.

Η κεντρική ιδέα εδώ είναι πως το ινδικό φαγητό ήταν πάντα θρεπτικό, υγιεινό και πολύ νόστιμο. Πέρα από τις σύγχρονες επεξεεργασίες που ενδεχομένως να μειώνουν τη θρεπτικότητα ενός πιάτου, στην Ινδία  εν πολλοίς μαγειρεύουν με βάση την παράδοση. Μαγειρέψτε το φαγητό σας με φυσικά και παραδοσιακά υλικά και μάλλον δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σε σχέση με το ινδικό φαγητό!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Ο Ινδός σεφ που κάνει το «καλύτερο κοτόπουλο βουτύρου στον κόσμο» παγκοσμίως στέλνει γεύματα στα σπίτια ασθενών covid

Γήρανση : Τρόφιμα που την καταπολεμούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υγιεινά σνακ για το σχολείο που τα παιδιά θα λατρέψουν

Παιδική Διατροφή: Η επιλογή υγιεινών σνακ για το σχολείο μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την απόδοση των παιδιών. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν νέες επιλογές και να ετοιμάσουν μαζί σας υγιεινά σνακ.

Τι πρέπει να ξέρετε όταν ξεκινήσετε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες

Δίαιτα υδατάνθρακες: Τι να ξέρετε πριν την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες: Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες (low-carb) είναι δημοφιλής για την απώλεια βάρους και τη βελτίωση της μεταβολικής υγείας.

Κάρδαμο: Μια φυσική αντιμετώπιση για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Κάρδαμο: Οι αντιφλεγμονώδεις, πεπτικές και μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κοιλιακού πόνου, του φουσκώματος, της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας.

Σύκα: Φίλοι των μαλλιών και του δέρματός σας

Σύκα:Τα σύκα είναι μια νόστιμη και υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά είναι επίσης ένας πολύτιμος σύμμαχος της ομορφιάς σας. Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες για λαμπερό δέρμα και δυνατά μαλλιά!

Τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας ως γυναίκες άνω των 50 ετών;

Γυναίκες άνω των 50: Μετά την ηλικία των 50, οι γυναίκες περνούν από σημαντικές ορμονικές αλλαγές, κυρίως λόγω της εμμηνόπαυσης, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική υγεία και το βάρος

Close Icon