Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ινδικό φαγητό: Μια υγιεινή πρόταση γαστρονομίας από την ανατολή

Ινδικό φαγητό: Μια υγιεινή πρόταση γαστρονομίας από την ανατολή

Ινδικό φαγητό: Εξωτικές γεύσεις από την ανατολή με άρωμα κάρυ, με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Η ινδική κουζίνα έχει πολλά να προσφέρει στην υγιεινή γαστρονομία.


Το ινδικό φαγητό είναι εξαιρετικά δημοφιλές και είναι ιδιαίτερα γνωστό για την ποικιλομορφία του. Η ποικιλία τροφίμων, μπαχαρικών και πιάτων που προέρχονται από την Ινδία καθιστά το ινδικό φαγητό ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Αλλά πρόσφατα, τα ινδικά τρόφιμα ξεκίνησαν να κατηγοριοποιούνται ως ανθυγιεινά. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι επειδή συνδέονται με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες. Και οι δύο κατηγορίες αυτές τροφών μπορούν να συμβάλουν στην υψηλή χοληστερόλη. 

Ωστόσο, το παραδοσιακό ινδικό φαγητό δεν είναι μόνο υγιεινό, αλλά και απίστευτα νόστιμο με πολλά οφέλη για την υγεία. Τα ινδικά τρόφιμα υποστηρίζουν την γενικότερη ανοσία, την αντιμετώπιση της φλεγμονής, τη λειτουργία του εγκεφάλου και αρκετές άλλες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα. 

Το ανθρώπινο σώμα απαιτεί ποικιλία στα τρόφιμα

Έχουμε τρισεκατομμύρια κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα. Είναι λογικό πως αυτή η ποικιλία απαιτεί αντίστοιχα διάφορες τροφές και πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Η ινδική κουζίνα περιλαμβάνει μια ποικιλία μπαχαρικών, όπου κάθε μπαχαρικό έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Η συμπερίληψη μιας ποικιλίας μπαχαρικών και λαχανικών στη διατροφή σας είναι σημαντική για μια υγιεινή ζωή. Τρώτε τοπικά και εποχιακά λαχανικά και φρούτα την κατάλληλη στιγμή για καλή υγεία και ισχυρή ανοσία. 

 

  • Ινδικά έλαια: Από το λάδι μουστάρδας και το φυστικέλαιο μέχρι το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο, πολλές υγιεινές (και όχι τόσο) ποικιλίες μαγειρικού λαδιού υπάρχουν στην Ινδία. Αλλά ο τρόπος επεξεργασίας τους σε παλαιότερες εποχές ήταν πολύ πιο υγιεινός από σήμερα.
  • Ινδικό κάρυ: Αν μαγειρευτεί με τα σωστά υλικά και τις κατάλληλες ποσότητες λαδιού, είναι καλό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής – η οποία είναι η βασική αιτία ασθενειών όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις. Παρασκευασμένο με φύλλα κάρυ, ντομάτα, κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο, κουρκουμά και διάφορα άλλα μπαχαρικά, το ινδικό κάρυ έχει πολλά οφέλη για την υγεία.
  • Φρούτα και λαχανικά: Στην Ινδία θα βρει κανείς τεράστια ποικιλία από εποχικά φρούτα και λαχανικά. Οι Ινδοί δεν φοβούνται να πειραματιστούν με γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Δοκιμάζουν να συνδυάσουν ζωικές με φυτικές πρωτεΐνες, ξηρούς καρπούς με φρούτα σε κυρίως γεύματα. Δίνουν τεράστια σημασία στη φύση και ό,τι εκείνη τους προσφέρει απλόχερα. Γι’ αυτό και μαγειρεύουν με γεύση, φρεσκάδα αλλά και με έντονα χρώματα.

Η κεντρική ιδέα εδώ είναι πως το ινδικό φαγητό ήταν πάντα θρεπτικό, υγιεινό και πολύ νόστιμο. Πέρα από τις σύγχρονες επεξεεργασίες που ενδεχομένως να μειώνουν τη θρεπτικότητα ενός πιάτου, στην Ινδία  εν πολλοίς μαγειρεύουν με βάση την παράδοση. Μαγειρέψτε το φαγητό σας με φυσικά και παραδοσιακά υλικά και μάλλον δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σε σχέση με το ινδικό φαγητό!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Ο Ινδός σεφ που κάνει το «καλύτερο κοτόπουλο βουτύρου στον κόσμο» παγκοσμίως στέλνει γεύματα στα σπίτια ασθενών covid

Γήρανση : Τρόφιμα που την καταπολεμούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon