Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ινδικό φαγητό: Μια υγιεινή πρόταση γαστρονομίας από την ανατολή

Ινδικό φαγητό: Μια υγιεινή πρόταση γαστρονομίας από την ανατολή

Ινδικό φαγητό: Εξωτικές γεύσεις από την ανατολή με άρωμα κάρυ, με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Η ινδική κουζίνα έχει πολλά να προσφέρει στην υγιεινή γαστρονομία.


Το ινδικό φαγητό είναι εξαιρετικά δημοφιλές και είναι ιδιαίτερα γνωστό για την ποικιλομορφία του. Η ποικιλία τροφίμων, μπαχαρικών και πιάτων που προέρχονται από την Ινδία καθιστά το ινδικό φαγητό ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Αλλά πρόσφατα, τα ινδικά τρόφιμα ξεκίνησαν να κατηγοριοποιούνται ως ανθυγιεινά. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι επειδή συνδέονται με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες. Και οι δύο κατηγορίες αυτές τροφών μπορούν να συμβάλουν στην υψηλή χοληστερόλη. 

Ωστόσο, το παραδοσιακό ινδικό φαγητό δεν είναι μόνο υγιεινό, αλλά και απίστευτα νόστιμο με πολλά οφέλη για την υγεία. Τα ινδικά τρόφιμα υποστηρίζουν την γενικότερη ανοσία, την αντιμετώπιση της φλεγμονής, τη λειτουργία του εγκεφάλου και αρκετές άλλες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα. 

Το ανθρώπινο σώμα απαιτεί ποικιλία στα τρόφιμα

Έχουμε τρισεκατομμύρια κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα. Είναι λογικό πως αυτή η ποικιλία απαιτεί αντίστοιχα διάφορες τροφές και πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Η ινδική κουζίνα περιλαμβάνει μια ποικιλία μπαχαρικών, όπου κάθε μπαχαρικό έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Η συμπερίληψη μιας ποικιλίας μπαχαρικών και λαχανικών στη διατροφή σας είναι σημαντική για μια υγιεινή ζωή. Τρώτε τοπικά και εποχιακά λαχανικά και φρούτα την κατάλληλη στιγμή για καλή υγεία και ισχυρή ανοσία. 

 

  • Ινδικά έλαια: Από το λάδι μουστάρδας και το φυστικέλαιο μέχρι το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο, πολλές υγιεινές (και όχι τόσο) ποικιλίες μαγειρικού λαδιού υπάρχουν στην Ινδία. Αλλά ο τρόπος επεξεργασίας τους σε παλαιότερες εποχές ήταν πολύ πιο υγιεινός από σήμερα.
  • Ινδικό κάρυ: Αν μαγειρευτεί με τα σωστά υλικά και τις κατάλληλες ποσότητες λαδιού, είναι καλό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής – η οποία είναι η βασική αιτία ασθενειών όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις. Παρασκευασμένο με φύλλα κάρυ, ντομάτα, κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο, κουρκουμά και διάφορα άλλα μπαχαρικά, το ινδικό κάρυ έχει πολλά οφέλη για την υγεία.
  • Φρούτα και λαχανικά: Στην Ινδία θα βρει κανείς τεράστια ποικιλία από εποχικά φρούτα και λαχανικά. Οι Ινδοί δεν φοβούνται να πειραματιστούν με γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Δοκιμάζουν να συνδυάσουν ζωικές με φυτικές πρωτεΐνες, ξηρούς καρπούς με φρούτα σε κυρίως γεύματα. Δίνουν τεράστια σημασία στη φύση και ό,τι εκείνη τους προσφέρει απλόχερα. Γι’ αυτό και μαγειρεύουν με γεύση, φρεσκάδα αλλά και με έντονα χρώματα.

Η κεντρική ιδέα εδώ είναι πως το ινδικό φαγητό ήταν πάντα θρεπτικό, υγιεινό και πολύ νόστιμο. Πέρα από τις σύγχρονες επεξεεργασίες που ενδεχομένως να μειώνουν τη θρεπτικότητα ενός πιάτου, στην Ινδία  εν πολλοίς μαγειρεύουν με βάση την παράδοση. Μαγειρέψτε το φαγητό σας με φυσικά και παραδοσιακά υλικά και μάλλον δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σε σχέση με το ινδικό φαγητό!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Ο Ινδός σεφ που κάνει το «καλύτερο κοτόπουλο βουτύρου στον κόσμο» παγκοσμίως στέλνει γεύματα στα σπίτια ασθενών covid

Γήρανση : Τρόφιμα που την καταπολεμούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon