Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ινδικό Φαγητό: Γρήγορη συνταγή κοτόπουλου με μπαχαρικά

Ινδικό Φαγητό: Γρήγορη συνταγή κοτόπουλου με μπαχαρικά

Ινδικό Φαγητό:


Αυτή η απλοποιημένη εκδοχή του ινδικού κλασικού συνδυάζει κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας και μια σειρά από αρωματικά μπαχαρικά, όλα σε μια κατσαρόλα για να φτιάξετε ένα γευστικό δείπνο που είναι εξίσου καλό με την εκδοχή που θα έχετε στα εστιατόρια — πολύ πιο εύκολο να το φτιάξετε. Το σερβίρετε πάνω από ρύζι με λίγο κόλιανδρο για να εξισορροπηθεί η φωτιά και το δείπνο είναι έτοιμο.

Ινδική συνταγή με κοτόπουλο

Συστατικά συνταγής:

  • 2 λίβρες στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • σε κύβους αλάτι, για γεύση πιπέρι
  • για γεύση 2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη, χωρισμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι (225 g), κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλάκια του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κανέλα
  • 14 oz σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό 
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • ρύζι, για το σερβίρισμα
  • φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Παρασκευή συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ αλατοπιπερώνετε το στήθος κοτόπουλου, 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη και το κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά. Αφήνουμε να καθίσει για 15 λεπτά να μαριναριστεί. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ροδίζουμε το κοτόπουλο και μετά βγάζουμε από την κατσαρόλα. Λιώστε άλλες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα και μετά προσθέστε το κρεμμύδι, το garam masala, το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι, το κύμινο, το τζίντζερ, το σκόρδο, το καγιέν, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε το νερό και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Ανακατέψτε τις τελευταίες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αλατοπιπερώστε περισσότερο για γεύση. Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω από ρύζι και γαρνίρουμε με κόλιανδρο. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σε ποια τρόφιμα κρύβεται πρόσθετη ζάχαρη;

Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Το μέλλον της διατροφής μας περιέχει έντομα

Σαλάτα με κοτόπουλο και dressing βασιλικού με λεμόνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon