Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ηλιακή ακτινοβολία : Tα τρόφιμα που προστατεύουν το δέρμα

Ηλιακή ακτινοβολία : Tα τρόφιμα που προστατεύουν το δέρμα

Ηλιακή ακτινοβολία : Εάν έχετε ένα μη φυσιολογικό πρόγραμμα διατροφής, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει επιβλαβείς αλλαγές στο ρολόι του δέρματός σας



Στη μελέτη του 2017 , ο Takahashi και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι ένα ένζυμο που επιδιορθώνει το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη με υπεριώδη ακτινοβολία έχει έναν καθημερινό κύκλο παραγωγής που μπορεί να αλλάξει τρώγοντας τρόφιμα σε ασυνήθιστες στιγμές. Είναι πιθανό ότι εάν έχετε ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής, τότε θα είστε καλύτερα προστατευμένοι από την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν έχετε ένα μη φυσιολογικό πρόγραμμα διατροφής, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει επιβλαβείς αλλαγές στο ρολόι του δέρματός σας , είπε σε δελτίο τύπου .


Αντί για σνακ τα μεσάνυχτα, δοκιμάστε να ενσωματώσετε αυτά τα τρόφιμα που αγαπούν το δέρμα στους καταφερτζήδες σας για να προσθέσετε λίγη επιπλέον προστασία από τον ήλιο στη διατροφή σας:

 Βακκίνια
  • Τα βακκίνια είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα λόγω της έκθεσης στον ήλιο και του στρες. Τα βακκίνια είναι ακόμα πιο ισχυρά αν είναι μια άγρια ​​ποικιλία. Είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων από μια μέρα στην παραλία.

Καρπούζι

  • Οι ντομάτες είναι γνωστές για το ότι περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα των ντοματών. Όμως τα καρπούζια περιέχουν πραγματικά πολύ περισσότερα. Το λυκοπένιο απορροφά τόσο την ακτινοβολία UVA όσο και την ακτινοβολία UVB, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να γίνει το δέρμα πιο φωτοπροστατευτικό λόγω του ρυθμού κύκλου εργασιών του.
  • Μετά από μερικές εβδομάδες καθημερινής κατανάλωσης ζουμερού καρπουζιού (δεν είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί όταν ο καιρός είναι ζεστός!), Το λυκοπένιο μπορεί τελικά να λειτουργήσει ως ένα φυσικό αντιηλιακό. Οι ερευνητές σημειώνουν, ωστόσο, ότι δεν αντικαθιστά απαραίτητα άλλα προστατευτικά μέτρα, όπως το SPF και τα ρούχα προστασίας από τον ήλιο, έναντι των κηλίδων και των βλαβών του δέρματος. Αλλά όταν πρόκειται για την αντιγήρανση, αυτή η επιπλέον ώθηση σίγουρα δεν θα βλάψει.

 Καρότα και φυλλώδη χόρτα
  • Το σώμα μας μετατρέπει το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος. ΕΝΑΜετα-ανάλυση 2007 διαπίστωσε ότι το β-καροτένιο παρείχε φυσική προστασία από τον ήλιο μετά από 10 εβδομάδες τακτικών συμπληρωμάτων.
  • Η κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων πλούσιων σε αυτό το θρεπτικό συστατικό καθιστά τη λήψη της ημερήσιας ποσόστωσης λίγο πιο εύκολη. Τα καρότα και τα φυλλώδη χόρτα όπως το λάχανο και το σπανάκι είναι εξαιρετικές προσθήκες σε β-καροτένιο στα γεύματά σας, ακόμη και smoothies πρωινού.
  • Τα φυλλώδη πράσινα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτά τα έχουν βρεθεί για προστασία από ρυτίδες, βλάβες από τον ήλιο, ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Ακολουθεί βίντεο για την υπεριώδη ακτινοβολία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ροδάκινα Νεκταρίνια : Δείτε τα θρεπτικά συστατικά τους

Αυτοφροντίδα : Ερωτευτείτε τον εαυτό σας

Αιθέρια έλαια : Μάθετε ποια ξεσηκώνουν την διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon