Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με αγγούρια πριν από το γεύμα

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με αγγούρια πριν από το γεύμα

Ξέρουμε πως έχετε μάθει να τρώτε τα αγγούρια μόνο ωμά, σε κάποια σαλάτα ή και σκέτα. Μήπως ήρθε η ώρα να τα μαγειρέψετε; Δοκιμάστε να ετοιμάσετε και να φάτε μια σούπα με σοταρισμένα αγγούρια και στη συνέχεια πολτοποιημένα μαζί με αβοκάντο. Η μεταξένια υφή της σούπας θα σας ξετρελάνει.

Για να ετοιμάσετε σούπα για 4 άτομα θα χρειαστείτε 33 λεπτά και τα παρακάτω υλικά:
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένο
1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
4 φλιτζάνια με αγγούρια τα οποία θα είναι χωρίς φλούδες και σπόρους και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ½ φλιτζάνι φυτικού ζωμού ή ζωμού κότας με μειωμένο νάτριο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 μέτριο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (θα χρειαστεί και για την γαρνιτούρα)
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1-4 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε τα υλικά να δέσουν για 1 λεπτό.

2. Προσθέστε 3 και 3/4 φλιτζάνια με τις φέτες αγγουτιού, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν και αφήστε να σιγοβράζει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι τα αγγούρια είναι μαλακά, 6 έως 8 λεπτά.

3. Μεταφέρετε τη σούπα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το αβοκάντο και τον μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο.

4. Ρίχνετε στη συνέχεια σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακατεύετε με το γιαούρτι. Προσθέτετε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες αγγουριού.

5. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή ή από το ψυγείο. Λίγο πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αγγούρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν το επιθυμείτε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: Θερμίδες 173, λιπαρά 12g, χοληστερόλη 2 mg, νάτριο 494 mg, κορεσμένα λιπαρά 2g, πρωτεΐνη 4g, ίνες 5g, υδατάνθρακες 15g.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Πόσο υγιεινό είναι το έλαιο καρύδας για την μαγειρική;

Έλαιο καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε χώρες με τροπικό κλίμα. Παρά τις αντιφάσεις γύρω από τη χρήση του, το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Close Icon