Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Η συνταγή της ημέρας: γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Το καλοκαιράκι έρχεται και σιγά σιγά θα εμφανιστούν σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ τα καρπούζια! Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο όλων, ανέκαθεν αποτελούσε ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο και συνήθως το απολαμβάνουμε σκέτο.

Σήμερα θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να κάνετε γλυκό του κουταλιού καρπούζι! Θα χρειαστείτε 1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το λευκό μέρος), 800 γραμμάρια ζάχαρη, 2 κούπες τσαγιού νερό, 100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά), 1 βανίλια και χυμό από 2½ λεμόνια.

Κόβουμε τις φλούδες του καρπουζιού σε κύβους και τους ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με χυμό από 2 λεμόνια και αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα. Έπειτα ξεπλένουμε, σουρώνουμε και στραγγίζουμε τις φλούδες. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη εστία και την αφήνουμε να κάτσει το μείγμα για τουλάχιστον 24 ώρες. Την επομένη ξαναβράζουμε πάλι τις φλούδες, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

• Μια πιο… ριζοσπαστική πρόταση για το καρπούζι είναι να βουτήξετε φέτες καρπουζιού σε λιωμένη σοκολάτα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon