Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος

Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος

Το ουρικό οξύ είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις ημέρες μας που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Ουσιαστικά, αν και έχουμε όλοι ουρικό οξύ στον οργανισμό μας, τα υψηλά του επίπεδα του στο αίμα σχετίζονται με την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας και λίθων στα νεφρά. Πέρα από την συμβουλή του ειδικού μας και την ανάλογη καθοδήγηση που θα μας δώσει για την μείωση των επιπέδων του συγκεκριμένου οξέως υπάρχουν και μερικές τροφές που βοηθούν ιδιαίτερα στο να μειωθεί το ουρικό οξύ στον οργανισμό μας. Φυσικά όμως, υπάρχουν και τροφές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως και “απαγορευμένες” για κατανάλωση από ανθρώπους που πάσχουν από το συγκεκριμένο πρόβλημα οπότε καλό είναι ποτέ να μην παραλείπουμε να συμβουλευτούμε τον γιατρό πριν προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών.

Ωστόσο, σύμφωνα με μερικές έρευνες, ένα αγαπημένο σε πολλούς μπαχαρικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο στην συγκεκριμένη περίπτωση και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την κανέλα!

Η κανέλα μπορεί να αναστείλει έναν καταλύτη που εμπλέκεται στο σχηματισμό ουρικού οξέος στον οργανισμό μας

Μια ερευνητική ομάδα που αποτελούνταν από επιστήμονες το 2000 προχώρησε σε μια έρευνα η οποία ανέλυε την αποτελεσματικότητα των 122 παραδοσιακών κινέζικων φαρμακευτικών φυτών αναφορικά με τη θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με την υπερουριχαιμία. Η κανέλα, ήταν η πιο αποτελεσματική.

Πως ακριβώς λειτουργεί; Ένα συγκεκριμένο ένζυμο η οξειδάση ξανθίνης καταλύει μια αντίδραση που μετατρέπει την υποξανθίνη σε ξανθίνη η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε ουρικό οξύ. Έτσι, αυτή η ερευνητική ομάδα ανέλυσε την αποτελεσματικότητα διαφόρων φυτικών εκχυλισμάτων στην αναστολή αυτού του συγκεκριμένου ενζύμου. Ο πιο αποτελεσματικός παράγοντας ήταν το μεθανολικό εκχύλισμα Cinnamomum cassia. Απέδειξαν λοιπόν ότι αναστέλλοντας την οξειδάση ξανθίνης χρησιμοποιώντας εκχύλισμα κανέλας, μπορούμε ενδεχομένως να αποτρέψουμε την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon