Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος

Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος

Το ουρικό οξύ είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις ημέρες μας που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Ουσιαστικά, αν και έχουμε όλοι ουρικό οξύ στον οργανισμό μας, τα υψηλά του επίπεδα του στο αίμα σχετίζονται με την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας και λίθων στα νεφρά. Πέρα από την συμβουλή του ειδικού μας και την ανάλογη καθοδήγηση που θα μας δώσει για την μείωση των επιπέδων του συγκεκριμένου οξέως υπάρχουν και μερικές τροφές που βοηθούν ιδιαίτερα στο να μειωθεί το ουρικό οξύ στον οργανισμό μας. Φυσικά όμως, υπάρχουν και τροφές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως και “απαγορευμένες” για κατανάλωση από ανθρώπους που πάσχουν από το συγκεκριμένο πρόβλημα οπότε καλό είναι ποτέ να μην παραλείπουμε να συμβουλευτούμε τον γιατρό πριν προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών.

Ωστόσο, σύμφωνα με μερικές έρευνες, ένα αγαπημένο σε πολλούς μπαχαρικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο στην συγκεκριμένη περίπτωση και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την κανέλα!

Η κανέλα μπορεί να αναστείλει έναν καταλύτη που εμπλέκεται στο σχηματισμό ουρικού οξέος στον οργανισμό μας

Μια ερευνητική ομάδα που αποτελούνταν από επιστήμονες το 2000 προχώρησε σε μια έρευνα η οποία ανέλυε την αποτελεσματικότητα των 122 παραδοσιακών κινέζικων φαρμακευτικών φυτών αναφορικά με τη θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με την υπερουριχαιμία. Η κανέλα, ήταν η πιο αποτελεσματική.

Πως ακριβώς λειτουργεί; Ένα συγκεκριμένο ένζυμο η οξειδάση ξανθίνης καταλύει μια αντίδραση που μετατρέπει την υποξανθίνη σε ξανθίνη η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε ουρικό οξύ. Έτσι, αυτή η ερευνητική ομάδα ανέλυσε την αποτελεσματικότητα διαφόρων φυτικών εκχυλισμάτων στην αναστολή αυτού του συγκεκριμένου ενζύμου. Ο πιο αποτελεσματικός παράγοντας ήταν το μεθανολικό εκχύλισμα Cinnamomum cassia. Απέδειξαν λοιπόν ότι αναστέλλοντας την οξειδάση ξανθίνης χρησιμοποιώντας εκχύλισμα κανέλας, μπορούμε ενδεχομένως να αποτρέψουμε την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon