Συστατικά:
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά jalapeno, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα σε κύβους
- Χυμός από 1 λάιμ
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Οδηγίες:
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βγάλτε τη σάρκα σε ένα μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, την πιπεριά jalapeno, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κομμένη ντομάτα και τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο στον πουρέ αβοκάντο.
- Στύβουμε το χυμό ενός λάιμ πάνω από το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε για γεύση.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
- Δοκιμάστε το γουακαμόλε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
- Καλύψτε το γουακαμόλε με πλαστική μεμβράνη, βεβαιωθείτε ότι το περιτύλιγμα αγγίζει την επιφάνεια του γουακαμόλε για να μην μαυρίσει.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Πριν σερβίρετε, ανακατέψτε το γκουακαμόλε και γαρνίρετε με επιπλέον κόλιαντρο ή πασπαλίζετε με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αν θέλετε.
- Σερβίρετε με τσιπς τορτίγιας, φρέσκα λαχανικά ή ως επικάλυψη για τάκος, νάτσος ή μπέργκερ.
Αυτή η σπιτική συνταγή γουακαμόλε είναι βέβαιο ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία στην επόμενη συγκέντρωση σας. Οι φρέσκες και ζωντανές γεύσεις του αβοκάντο, του κρεμμυδιού, της ντομάτας και του χυμού λάιμ συνδυάζονται όμορφα για να δημιουργήσουν ένα νόστιμο και εθιστικό ντιπ που θα κάνει όλους να επιστρέψουν για περισσότερα. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δείτε μόνοι σας πόσο εύκολο και νόστιμο μπορεί να είναι το σπιτικό γουακαμόλε.