Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ασχοληθείτε με την υγεία σας σύμφωνα με τους Ινδούς

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ασχοληθείτε με την υγεία σας σύμφωνα με τους Ινδούς

Καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την υγεία τους, προσπαθούν να ενσωματώσουν ορισμένες υγιεινές συνήθειες στη ρουτίνα τους. 



Καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την υγεία τους, προσπαθούν να ενσωματώσουν ορισμένες  υγιεινές συνήθειες στη ρουτίνα τους. Όμως, όπως όλα τα άλλα στη ζωή, υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσετε αυτές τις συνήθειες. Δεν θα θέλατε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια συγκεκριμένη δραστηριότητα και να ολοκληρώσετε τη μέρα σας με μια άλλη. Για παράδειγμα, η κατανάλωση μιας κρύας πίτσας ή ενός μπιφτέκι για πρωινό δεν είναι ιδανική και η κατανάλωση αυγών και τοστ για δείπνο δεν είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι θα προτιμούσαν να κάνουν.


Μιλώντας για βασικές υγιεινές συνήθειες όπως η διατροφή σας, οι δραστηριότητες φυσικής κατάστασης και η γενική υγεία — και πότε πρέπει να τις κάνετε, ο διατροφολόγος Pooja Jaiswal πήγε στο Instagram για να εξηγήσει ότι σύμφωνα με την επιστήμη της γιόγκα, διαφορετικές ώρες της ημέρας έχουν διαφορετικές είδη ιδιοτήτων. “Έτσι, το πρωί, από τις 4 το πρωί έως τις 6 το πρωί, είναι μια περίοδος σάτβικ. Αυτή είναι η περίοδος που μπορείτε να κάνετε διαλογισμό, γιόγκα και άλλα πράγματα που μπορούν να σας ανυψώσουν πνευματικά”, είπε ο ειδικός.

Πρόσθεσε ότι από τις 6 το πρωί έως τις 6 το βράδυ, είναι η ώρα του rajasik, που είναι η ώρα να κάνουμε πράγματα και να αναλάβουμε δράση. «Πηγαίνετε εκεί έξω, κάντε την άσκησή σας, πετύχετε τους στόχους σας και τέτοια πράγματα». Ο Jaiswal πρόσθεσε ότι μετά τις 6 μ.μ., είναι η περίοδος tamasik. “Είναι βασικά η στιγμή που δεν θέλεις να κάνεις τίποτα. Είναι μια βαρετή περίοδος, θέλεις απλώς να σηκώσεις τα πόδια σου. Αν θέλεις να ενσωματώσεις οποιαδήποτε αλλαγή, αυτή θα είναι η πιο δύσκολη στιγμή για να ενσωματώσεις οποιεσδήποτε καλές συνήθειες .”

Πρόσθεσε ότι για τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους, τ η διατροφή τους και άλλα τέτοια, θα ήταν πιο εύκολο και φυσικό για αυτούς να κάνουν αυτές τις αλλαγές μεταξύ 6 π.μ. και 6 μ.μ., που, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι η περίοδος του rajasik. «Λοιπόν, μπορείτε να φάτε όλα τα καλά φαγητά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή μετά τις 6 μ.μ., όταν ξεκινά η περίοδος ταμασίκ, θα θέλατε αυτόματα να σηκώσετε τα πόδια σας, να φάτε πρόχειρο φαγητό, να παρακολουθήσετε Netflix και να επιδοθείτε σε όλα τα «λάθος» «δραστηριότητες». Ο Jaiswal κατέληξε λέγοντας ότι αν κάποιος θέλει να επιφέρει μια αλλαγή, πρέπει να προσπαθήσει να το κάνει στο 12ωρο μεταξύ 6 π.μ. και 6 μ.μ. προκειμένου να έχει καλύτερα αποτελέσματα. «Μην πιέζεις τον εαυτό σου πολύ στην περίοδο ταμασίκ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πρέπει να κάνετε αν σπάσετε το πόδι σας;

Πώς τα φρέσκα κρεμμύδια βελτιώνουν το πεπτικό μας σύστημα;

Τα πιο πλούσια σε βιταμίνη C τρόφιμα

Η σχέση κατανάλωσης κουνουπιδιού και μειωμένου κινδύνου καρκίνου

Η σημασία της βιταμίνης D στην πρόληψη του καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon