Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η γαλοπούλα και η θερμιδική της αξία

Η γαλοπούλα και η θερμιδική της αξία

Τελικά η γαλοπούλα, είναι τόσο ένοχη, για τα κιλά των Χριστουγέννων;

Η γαλοπούλα, ο «πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού, είναι σε γενικές γραμμές μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή, αφού παρέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών και παράλληλα έχει λιγότερα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες από άλλα είδη κρέατος.

Η γαλοπούλα παρέχει βιταμίνες Β3, Β6 και Β12, χολίνη, σελήνιο και ψευδάργυρο. Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών, αλλά είναι φτωχή σε σίδηρο σε σύγκριση με το κόκκινο κρέας.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας, το ψητό στήθος γαλοπούλας παρέχει μόλις 147 θερμίδες ανά μερίδα 100 γραμμαρίων. Ακριβώς τις ίδιες θερμίδες παρέχουν και οι ψητές φτερούγες γαλοπούλας, ενώ το ψητό μπούτι γαλοπούλας παρέχει 226 θερμίδες ανά μερίδα 100 γραμμαρίων.

Εάν βέβαια επιλέξετε να συνοδεύσετε τη γαλοπούλα με γέμιση, ο αριθμός των θερμίδων του πιάτου θα είναι διπλάσιος ή και υπερδιπλάσιος, ανάλογα βέβαια με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στη γέμιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon