Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η ευεργετική κανέλα – Πώς ωφελεί την υγεία μας 

Η ευεργετική κανέλα – Πώς ωφελεί την υγεία μας 

Η κανέλα έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κανέλας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (της «κακής» χοληστερόλης) και των τριγλυκεριδίων, ενώ παράλληλα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης (της «καλής» χοληστερόλης).


Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά παγκοσμίως, γνωστή όχι μόνο για τη μοναδική της γεύση αλλά και για τις πολλαπλές ευεργ

 

Μία από τις πιο γνωστές ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας είναι η ικανότητά της να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με διαβήτη .  Η τακτική κατανάλωση κανέλας μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και στη βελτίωση του μεταβολισμού των σακχάρων.

Επιπλέον, η κανέλα διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιέχει, όπως οι πολυφαινόλες, βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων όπως καρδιοπάθειες και καρκίνος. Η αντιφλεγμονώδης δράση της μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα και στη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Η κανέλα έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κανέλας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (της «κακής» χοληστερόλης) και των τριγλυκεριδίων, ενώ παράλληλα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης (της «καλής» χοληστερόλης). Αυτές οι επιδράσεις συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Επιπλέον, η κανέλα ενδέχεται να έχει ευεργετική επίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία. Ορισμένες έρευνες έχουν υποδείξει ότι οι ενώσεις της κανέλας μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της μνήμης και να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από ασθένειες όπως το Alzheimer και το Parkinson.

Τέλος, η κανέλα μπορεί να έχει και ευεργετική δράση στην πέψη, καθώς συμβάλλει στη μείωση των ενοχλήσεων στο στομάχι και στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν γαστρεντερικές διαταραχές. Συνολικά, η κανέλα είναι ένα πανίσχυρο μπαχαρικό που προσφέρει πληθώρα οφελών για την υγεία μας. Η τακτική κατανάλωσή της μπορεί να ενισχύσει τη γενική ευεξία και να συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φυσική θεραπεία για τον παιδικό βήχα

Μπορεί η σωστή διατροφή να βελτιώσει τη ζωή ατόμων με άνοια;

Πώς οι θρεπτικές ουσίες των αυγών συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για γαλλική κρεμμυδόσουπα 

Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του καραμελωμένου κρεμμυδιού με τη ζεστασιά ενός αρωματικού ζωμού. Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αυτή η σούπα είναι εύκολη στην παρασκευή της και γεμάτη γεύση.

Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Αυτό το κέικ χουρμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και είναι γεμάτο με γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Close Icon