Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η ελληνική διατροφή μας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος

Η ελληνική διατροφή  μας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος

 

Η ελληνική διατροφή παίζει προστατευτικό ρόλο και μειώνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με  πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την έρευνα στην ελληνική διατροφή οφείλεται και το γεγονός ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά μελανώματος από τους Αυστραλούς. Η ομογενής, επικεφαλής της Σχολής Διαιτολογίου και Διατροφής του πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης, Κάθριν Ιτσιόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα πορίσματα της έρευνας και για το γεγονός ότι αυτή η έρευνα λαμβάνεται υπόψη και στον σχεδιασμό της διατροφής των παιδιών.

Εξάλλου, ανάλογη έρευνα για τη Μεσογειακή Διατροφή έγινε και από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ και τα πορίσματά της παρουσιάστηκαν σε διεθνές συνέδριο στο Σίδνεϊ.

Όπως εξήγησε η δρ Νίβα Σαφίρα, η υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που ταιριάζουν στο πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής παίζει προστατευτικό ρόλο και μειώνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.

«Η Μεσογειακή Δίαιτα μας παρέχει μέσα από μία ποικιλία τροφίμων (κραμβοειδή λαχανικά, ντομάτες, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εσπεριδοειδή φρούτα, φρέσκα βότανα, κρασί, ελαιόλαδο) πολύτιμα βιοδραστικά μόρια με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, που συμμετέχουν στη θωράκιση του οργανισμού μας έναντι του καρκίνου του δέρματος» είπε η Δρ. Σαφίρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η καλύτερη ενισχυμένη διατροφή για όσους γυμνάζονται

Συνταγή ψάρι: Παλαμίδα πλακί με λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βλάπτει η σκόνη πρωτεΐνης το συκώτι;

Ήπαρ πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη σε σκόνη είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής, ιδιαίτερα για άτομα που ασχολούνται με την άσκηση και τον αθλητισμό. Παρόλο που θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους,

Πόσο νόστιμο είναι το τυρί χωρίς λακτόζη;

Λακτόζη: Τα τυριά χωρίς λακτόζη προσφέρουν μια ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν τη γεύση και την ποιότητα του τυριού χωρίς τα προβλήματα που προκαλεί η λακτόζη.

Καφές οξύτητα: Πώς να κάνετε τον καφέ σας πιο φιλικό προς το στομάχι

Καφές οξύτητα: Η οξύτητα του καφέ μπορεί να είναι ενοχλητική για ορισμένα άτομα, προκαλώντας ενοχλήσεις στο στομάχι ή καούρα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για να μειώσετε την οξύτητα

Οι πιο συχνοί μύθοι που αφορούν την απώλεια λίπους

Απώλεια λίπους: Η απώλεια λίπους είναι ένα θέμα που συχνά συνοδεύεται από πολλές παρανοήσεις και μύθους. Αυτοί οι μύθοι μπορεί να αποτρέψουν τους ανθρώπους από το να πετύχουν τους στόχους τους και να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες.

Τρόποι για να την εντάξετε στην διατροφή σας το φετινό φθινόπωρο

Κολοκύθα φθινόπωρο: Η κολοκύθα είναι ένα φθινοπωρινό λαχανικό γεμάτο θρεπτικά συστατικά και γεύση. Ακολουθούν εννέα τρόποι για να την ενσωματώσετε στη διατροφή σας αυτό το φθινόπωρο.

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.

Close Icon