Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η διατροφική εκπαίδευση των γονιών επηρεάζει και τα παιδιά

Η διατροφική εκπαίδευση των γονιών επηρεάζει και τα παιδιά

Έντονα διατροφικά οφέλη φαίνεται να έχει το πρόγραμμα διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά (WIC) που αφορά στην διατροφική εκπαίδευση.

Σε μια νέα μελέτη στο περιοδικό της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η διατροφική εκπαίδευση, με όποιο τρόπο και να γίνεται, είναι αποτελεσματική στο να βοηθήσει τους γονείς να μην παρακάμπτουν το πρωινό γεύμα. Επίσης, μπορεί να συνεισφέρει στη βελτίωση άλλων διατροφικών γνώσεων που σχετίζονται με το πρωινό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού σε σύγκριση με την παράλειψη αυτού, έχει συσχετιστεί με υψηλότερη ποιότητα διατροφής και μειωμένο κίνδυνο για παχυσαρκία. Το πρόγραμμα (WIC) ασχολείται με πάνω από 8 εκατομμύρια μητέρες και παιδιά κάθε χρόνο και έχει μια σημαντική επίδραση στην υγεία του έθνους. Στο παρελθόν, η ατομική και η ομαδική εκπαίδευση στηρίχθηκε σε κλινικές επισκέψεις. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει και η πελατεία της WIC έχει γίνει πιο ποικιλόμορφη, οι πρόσθετες επιλογές για την εκπαίδευση σε θέματα διατροφής είναι απαραίτητες. Σε αυτή τη μελέτη, 590 συμμετέχοντες της WIC από δύο κλινικές στο Λος Άντζελες και την Καλιφόρνια επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν προσωπική ή διαδικτυακή εκπαίδευση. Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε σε τρόπους για τη μείωση της παράλειψης του πρωινού και για την προώθηση υγιεινών επιλογών πρωινού για τους γονείς και τα παιδιά από 1έως 5 ετών. Ερωτηματολόγια αξιολόγησης πρωινού που σχετίζονται με τις γνώσεις, τις στάσεις και τις συμπεριφορές χορηγήθηκαν πριν και μετά την εκπαίδευση. Το σύνολο της εκπαίδευσης διεξήχθη στα αγγλικά ή τα ισπανικά, ανάλογα με τους συμμετέχοντες.

Όλοι οι συμμετέχοντες, βίωσαν παρόμοιες βελτιώσεις αφού και οι δύο ομάδες ανέφεραν μείωση των φραγμών στο πρωινό φαγητό λόγω χρονικών περιορισμών, έλλειψης τροφίμων στο σπίτι, και δυσκολίας στην προετοιμασία. Υπήρξε μια μεγαλύτερη αύξηση της συχνότητας κατανάλωσης πρωινού τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά στη διαδικτυακή ομάδα εκπαίδευση. Όταν οι ερευνητές επανεξέτασαν τους συμμετέχοντες μετά από 4 μήνες, φάνηκε πως και οι δύο ομάδες ήταν καλύτερα ενημερωμένες από ό, τι κατά την έναρξη της μελέτης.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες εκπαίδευσης βίωσαν θετικά αποτελέσματα, οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι οι αγγλόφωνοι και ισπανόφωνοι είχαν διαφορετική συμπεριφορά ως προς τον τρόπο που επέλεξαν να λάβουν την εκπαίδευσή τους. Φυσικά, οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν τυχαία για τις ομάδες προσωπικής και διαδικτυακής εκπαίδευσης. Πάραυτα, παρατηρήθηκε οτι οι ισπανόφωνοι δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στη διαδικτυακή εκπαίδευση και / ή δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικτυακή εκπαίδευση σε σχέση με τους αγγλόφωνους συμμετέχοντες. Σύμφωνα με την επικεφαλής συγγραφέας Λόρεν, «Βλέποντας τα από την προοπτική του διαιτολόγου, τα ευρήματα υπογραμμίζουν την αξία του να επιτραπεί στους συμμετέχοντες της έρευνας WIC η ευελιξία και η ευκολία της επιλογής ανάμεσα σε πολλούς τρόπους εκπαίδευσης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στη συνεχή βελτίωση διατροφικής συμπεριφοράς αυτού του πληθυσμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Πόσο υγιεινό είναι το έλαιο καρύδας για την μαγειρική;

Έλαιο καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε χώρες με τροπικό κλίμα. Παρά τις αντιφάσεις γύρω από τη χρήση του, το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Close Icon