Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η διατροφική εκπαίδευση των γονιών επηρεάζει και τα παιδιά

Η διατροφική εκπαίδευση των γονιών επηρεάζει και τα παιδιά

Έντονα διατροφικά οφέλη φαίνεται να έχει το πρόγραμμα διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά (WIC) που αφορά στην διατροφική εκπαίδευση.

Σε μια νέα μελέτη στο περιοδικό της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η διατροφική εκπαίδευση, με όποιο τρόπο και να γίνεται, είναι αποτελεσματική στο να βοηθήσει τους γονείς να μην παρακάμπτουν το πρωινό γεύμα. Επίσης, μπορεί να συνεισφέρει στη βελτίωση άλλων διατροφικών γνώσεων που σχετίζονται με το πρωινό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού σε σύγκριση με την παράλειψη αυτού, έχει συσχετιστεί με υψηλότερη ποιότητα διατροφής και μειωμένο κίνδυνο για παχυσαρκία. Το πρόγραμμα (WIC) ασχολείται με πάνω από 8 εκατομμύρια μητέρες και παιδιά κάθε χρόνο και έχει μια σημαντική επίδραση στην υγεία του έθνους. Στο παρελθόν, η ατομική και η ομαδική εκπαίδευση στηρίχθηκε σε κλινικές επισκέψεις. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει και η πελατεία της WIC έχει γίνει πιο ποικιλόμορφη, οι πρόσθετες επιλογές για την εκπαίδευση σε θέματα διατροφής είναι απαραίτητες. Σε αυτή τη μελέτη, 590 συμμετέχοντες της WIC από δύο κλινικές στο Λος Άντζελες και την Καλιφόρνια επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν προσωπική ή διαδικτυακή εκπαίδευση. Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε σε τρόπους για τη μείωση της παράλειψης του πρωινού και για την προώθηση υγιεινών επιλογών πρωινού για τους γονείς και τα παιδιά από 1έως 5 ετών. Ερωτηματολόγια αξιολόγησης πρωινού που σχετίζονται με τις γνώσεις, τις στάσεις και τις συμπεριφορές χορηγήθηκαν πριν και μετά την εκπαίδευση. Το σύνολο της εκπαίδευσης διεξήχθη στα αγγλικά ή τα ισπανικά, ανάλογα με τους συμμετέχοντες.

Όλοι οι συμμετέχοντες, βίωσαν παρόμοιες βελτιώσεις αφού και οι δύο ομάδες ανέφεραν μείωση των φραγμών στο πρωινό φαγητό λόγω χρονικών περιορισμών, έλλειψης τροφίμων στο σπίτι, και δυσκολίας στην προετοιμασία. Υπήρξε μια μεγαλύτερη αύξηση της συχνότητας κατανάλωσης πρωινού τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά στη διαδικτυακή ομάδα εκπαίδευση. Όταν οι ερευνητές επανεξέτασαν τους συμμετέχοντες μετά από 4 μήνες, φάνηκε πως και οι δύο ομάδες ήταν καλύτερα ενημερωμένες από ό, τι κατά την έναρξη της μελέτης.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες εκπαίδευσης βίωσαν θετικά αποτελέσματα, οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι οι αγγλόφωνοι και ισπανόφωνοι είχαν διαφορετική συμπεριφορά ως προς τον τρόπο που επέλεξαν να λάβουν την εκπαίδευσή τους. Φυσικά, οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν τυχαία για τις ομάδες προσωπικής και διαδικτυακής εκπαίδευσης. Πάραυτα, παρατηρήθηκε οτι οι ισπανόφωνοι δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στη διαδικτυακή εκπαίδευση και / ή δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικτυακή εκπαίδευση σε σχέση με τους αγγλόφωνους συμμετέχοντες. Σύμφωνα με την επικεφαλής συγγραφέας Λόρεν, «Βλέποντας τα από την προοπτική του διαιτολόγου, τα ευρήματα υπογραμμίζουν την αξία του να επιτραπεί στους συμμετέχοντες της έρευνας WIC η ευελιξία και η ευκολία της επιλογής ανάμεσα σε πολλούς τρόπους εκπαίδευσης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στη συνεχή βελτίωση διατροφικής συμπεριφοράς αυτού του πληθυσμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

3 ροφήματα χωρίς καφέ για άμεση ενέργεια

Ροφήματα Ενέργεια: Ο καφές είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για ενέργεια, αλλά δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν φυσικά ροφήματα που μπορούν να σας δώσουν γρήγορη τόνωση χωρίς τις παρενέργειες της υπερβολικής καφεΐνης.

Close Icon