Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η διατροφική διαταραχή ’’ χτυπά ‘’ μία στις 4 έφηβες

Η διατροφική διαταραχή ’’ χτυπά ‘’ μία στις 4 έφηβες

H διατροφική διαταραχή είναι πολύ συχνή στα έφηβα κορίτσια και στις γυναίκες νεαρής ηλικίας στις ανεπτυγμένες χώρες.

Σχεδόν ένα στα τέσσερα έφηβα κορίτσια παρουσιάζουν συμπτώματα κάποιας διατροφικής διαταραχής, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Medical Association Journal.

Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι όχι μόνο παρατηρείται αύξηση, αλλά και ότι ο μέσος όρος ηλικίας εμφάνισής τους μειώνεται.
Περίπου 1800 έφηβες και νεαρές γυναίκες ηλικίας 12-18 ετών, από 3 πόλεις του Καναδά, συμπλήρωσαν 3 διαφορετικά ερωτηματολόγια που αφορούσαν την αναγνώριση διατροφικών διαταραχών.

Το 23% των ερωτηθέντων γυναικών, απάντησαν ότι προσπαθούσαν να χάσουν βάρος μέσω δίαιτας, το 15% παρουσιάζει πρόβλημα με τον έλεγχο πρόσληψης τροφής, το 8,2% προκαλούσε εμετό για επανόρθωση του τσιμπολογήματος ενώ το 2,4% έκανε χρήση χαπιών για την παχυσαρκία.Οι διαταραχές της διατροφής και συμπεριφοράς σημειώθηκαν σε ποσοστό που ξεπερνούσε το 27% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα, ενώ το ποσοστό αυξάνεται σταδιακά κατά τα χρόνια της εφηβείας.

Με την συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, www.logodiatrofis.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

3 ροφήματα χωρίς καφέ για άμεση ενέργεια

Ροφήματα Ενέργεια: Ο καφές είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για ενέργεια, αλλά δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν φυσικά ροφήματα που μπορούν να σας δώσουν γρήγορη τόνωση χωρίς τις παρενέργειες της υπερβολικής καφεΐνης.

Close Icon