Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Healthy eating: 5 τεχνικές για υγιεινό σπιτικό μαγείρεμα

Healthy eating: 5 τεχνικές για υγιεινό σπιτικό μαγείρεμα

Healthy eating: Μια αλλαγή στις τεχνικές προετοιμασίας θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα λίπους στο γεύμα σας, ενώ μόλις η αλλαγή ενσωματωθεί στη διατροφή σας, οι γευστικοί κάλυκες θα προσαρμοστούν σιγά σιγά.



Είτε είστε ειδικός στην κουζίνα είτε απλώς πειραματίζεστε με σπιτικά γεύματα, είναι σημαντικό για εσάς να τρώτε υγιεινά. Η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ή επαναλαμβανόμενη. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τεράστια ποικιλία τροφίμων και όχι μόνο λαχανικά. Μερικές απλές αλλαγές στην κουζίνα μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το διατροφικό προφίλ οποιουδήποτε από τα γεύματά σας. Προσθέτοντας πολύ αλάτι στο γεύμα σας με λίπη θα τα κάνει να χάσουν τα οφέλη για την υγεία τους! Μια αλλαγή στις τεχνικές προετοιμασίας θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα λίπους στο γεύμα σας. Μόλις η αλλαγή ενσωματωθεί στη διατροφή σας, οι γευστικοί κάλυκες θα προσαρμοστούν σιγά σιγά.


Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να μαγειρέψετε πιο υγιεινά:

  • Μαγείρεμα στον ατμό: Το μαγείρεμα στον ατμό είναι μια εξαιρετικά υγιεινή μέθοδος μαγειρέματος καθώς δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού όταν μαγειρεύεται. Αχνίστε το φαγητό σας πάνω από βραστό νερό βάζοντάς το σε ένα δοχείο που μοιάζει με κόσκινο και στη συνέχεια αφήστε το πάνω από την κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
  • Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως: Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως έναντι επεξεργασμένων δημητριακών, τουλάχιστον όσο και όταν είναι δυνατόν. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι έχουν άθικτο το πίτουρο τους και έτσι έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και άλλα θρεπτικά συστατικά.
  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα βότανα: Τα βότανα δεν είναι μόνο γευστικά αλλά και εξαιρετικά θρεπτικά. Η προσθήκη τους στο φαγητό σας πηγαίνει πολύ. Αυτή είναι μια από τις πιο εύκολες συμβουλές υγιεινής μαγειρικής και αυξάνει επίσης τη γεύση.

  • Χρησιμοποιήστε φούρνο: Το σοτάρισμα μπορεί να τραβήξει όλη την προσοχή στην κουζίνα, αλλά για να κάνετε τα πράγματα υγιή, χρησιμοποιήστε φούρνο. Μόνο ένα ψιλόβροχο ελαιόλαδο, μερικά αποξηραμένα μπαχαρικά και βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε ένα απλό τηγάνι με λαχανικά σε ένα γεύμα που αξίζει το εστιατόριο.
  • Ποσάρισμα: Το ποσάρισμα είναι μια από τις υγιεινές μεθόδους μαγειρέματος, παρόμοια με το μαγείρεμα στον ατμό. Κάνει καλό στην υγεία γιατί μαγειρεύει απαλά το φαγητό σε ζεστό υγρό που δεν βρίσκεται σε σημείο βρασμού. Έτσι βοηθά στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα. Είναι ένας καλός τρόπος μαγειρέματος αυγών και ψαριών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα καλύτερα μαγειρικά λίπη για υγιή επίπεδα χοληστερόλης

5 πιθανά οφέλη της γλυκοπατάτας για την υγεία

7 Συμβουλές υγείας που ωφελούν όλους τους ανθρώπους

Πώς να φτιάξετε μια ομελέτα με λίγες θερμίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon