Green eating: Όλοι γνωρίζουμε τη θρεπτική αξία που έχει το μπρόκολο για τον οργανισμό μας. Ακολουθεί μια εύκολη, πεντανόστιμη σαλάτα και, το κυριότερο , άκρως υγιεινή.
Όλοι γνωρίζουμε τη θρεπτική αξία που έχει το μπρόκολο για τον οργανισμό μας. Ακολουθεί μια εύκολη, πεντανόστιμη σαλάτα και, το κυριότερο , άκρως υγιεινή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
- ¾ κούπας σταφίδες
- ½ κούπα χοντροσπαμένα αμύγδαλα
- 3 κ.σ. ηλιόσπορο
- 200g κίτρινο τυρί FINA κομμένο σε κύβους
Dressing
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι balsamico
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Καβουρδίζουμε ελαφρά πρώτα τα αμύγδαλα και έπειτα τον ηλιόσπορο, για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Σε μια σαλατιέρα ή βαθύ μπολ βάζουμε το μπρόκολο, τις σταφίδες, τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια κίτρινο τυρί FINA.
- Σε ένα βαζάκι χτυπάμε τα υλικά για το dressing και αδειάζουμε πάνω από την σαλάτα.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Η σαλάτα μας μπορεί να αποτελέσει το συνοδευτικό σε ψητό κοτόπουλο ή ψητά μπιφτέκια. Έτσι χορταίνουμε, τρώγοντας, ένα απολαυστικό και υγιεινό γεύμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube