Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Granola: Πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τη δική σας granola;

Granola: Πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τη δική σας granola;

Granola: Τραγανή, γλυκιά και χορταστική, η granola είναι μια δημοφιλής επιλογή πρωινού ή καθημερινού σνακ.


Τραγανή, γλυκιά και χορταστική, η granola είναι μια δημοφιλής επιλογή πρωινού ή καθημερινού σνακ. Έχει ωραία γεύση – και σας κάνει καλό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το απολαύσετε. Πασπαλίστε λίγο πάνω από γιαούρτι ή παγωτό, ανακατέψτε το με γάλα ή προσθέστε ζεστό νερό για ένα θρεπτικό γεύμα που θα σας ζεστάνει μια κρύα μέρα.

Φτιάξτε τη δική σας Granola

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 125 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ βρώμη σε ρολό
  • 50 γρ ηλιόσπορο
  • 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 50 γρ κολοκυθόσπορους
  • 100 γρ αμύγδαλο σε νιφάδες
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα μούρα (τα βρείτε στο διάδρομο ψησίματος)
  • 50 g νιφάδες καρύδας ή αποξηραμένη καρύδα

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 150C. Ανακατεύουμε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, το μέλι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα και την καρύδα, και ανακατέψτε καλά.

ΒΗΜΑ 2

Ακουμπάμε τη γκρανόλα σε δύο φύλλα ψησίματος και απλώστε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 15 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε την καρύδα και τα αποξηραμένα φρούτα και ψήστε για 10-15 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε και ξύνουμε σε ένα επίπεδο δίσκο για να κρυώσει. Σερβίρουμε με κρύο γάλα ή γιαούρτι. Η γκρανόλα μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο έως και ένα μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

9 Tips για να ζείτε μία πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή

Τι να φάτε μετά από έντονη σωματική άσκηση;

Αυτή είναι η ποσότητα ζάχαρης που πρέπει πραγματικά να φάτε

Διατροφή: Μαλακές και αφράτες μπάρες με Granola

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon