Granola: Τραγανή, γλυκιά και χορταστική, η granola είναι μια δημοφιλής επιλογή πρωινού ή καθημερινού σνακ.
Τραγανή, γλυκιά και χορταστική, η granola είναι μια δημοφιλής επιλογή πρωινού ή καθημερινού σνακ. Έχει ωραία γεύση – και σας κάνει καλό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το απολαύσετε. Πασπαλίστε λίγο πάνω από γιαούρτι ή παγωτό, ανακατέψτε το με γάλα ή προσθέστε ζεστό νερό για ένα θρεπτικό γεύμα που θα σας ζεστάνει μια κρύα μέρα.
Φτιάξτε τη δική σας Granola
Συστατικά συνταγής:
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 125 ml σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ βρώμη σε ρολό
- 50 γρ ηλιόσπορο
- 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- 50 γρ κολοκυθόσπορους
- 100 γρ αμύγδαλο σε νιφάδες
- 100 γραμμάρια αποξηραμένα μούρα (τα βρείτε στο διάδρομο ψησίματος)
- 50 g νιφάδες καρύδας ή αποξηραμένη καρύδα
Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 150C. Ανακατεύουμε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, το μέλι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα και την καρύδα, και ανακατέψτε καλά.
ΒΗΜΑ 2
Ακουμπάμε τη γκρανόλα σε δύο φύλλα ψησίματος και απλώστε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 15 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε την καρύδα και τα αποξηραμένα φρούτα και ψήστε για 10-15 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε και ξύνουμε σε ένα επίπεδο δίσκο για να κρυώσει. Σερβίρουμε με κρύο γάλα ή γιαούρτι. Η γκρανόλα μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο έως και ένα μήνα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube