Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Granola: Φτιάξτε πεντανόστιμη σπιτική granola με λίγα υλικά και πολύ μεράκι

Granola: Φτιάξτε πεντανόστιμη σπιτική granola με λίγα υλικά και πολύ μεράκι

Granola: Η σπιτική γκρανόλα είναι αρκετά υγιεινή, χωρίς πολλά πρόσθετα και περιττές θερμίδες. Φτιάξτε την και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με το γάλα ή το γιαούρτι της επιλογής σας.


Αν αγαπάτε τη granola, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει μια «βασική» συνταγή. Αυτή είναι και η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή που έχετε φτιάξει ποτέ. Στην πραγματικότητα θα σας αρέσει τόσο πολύ αυτή η συνταγή που θα γίνει για εσάς ένα υπέροχο σνακ ή πρωινό. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσετε είναι γάλα της επιλογής σας και ίσως μερικά φρέσκα φρούτα. Αποθηκεύεται για αρκετό καιρό και αυτό είναι κάτι επίσης που το κάνει ένα υπέροχο σπιτικό δώρο. Μόλις δοκιμάσετε τη σπιτική γκρανόλα, δεν θα επιστρέψετε ποτέ στις έτοιμες γκρανόλα που αγοράζετε από τα καταστήματα. Στην συνταγή χρησιμοποιούνται βασικά προϊόντα τροφοδοσίας που μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε. Ξεκινήστε αυτή τη συνταγή τουλάχιστον 6 ώρες νωρίτερα.

Τα συστατικά είναι:

  • 1/2 φλιτζάνι (80 γρ.) ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζάνι (80 γρ.) αμύγδαλα με φλούδα
  • 260 γρ. βρώμη σε ρολό
  • 450 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι (140 γρ.) φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
  • 150 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 40 γρ. μέλι
  • 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα όπως κράνμπερι, σταφίδες ή σουλτανίνα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Η μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή του είναι πολύ απλή. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά ενός τετράγωνου ταψιού βάθους και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τη βρώμη σε ξεχωριστούς δίσκους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Ταυτόχρονα, βάλτε τους χουρμάδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε μέχρι να έχετε μια ημίλευκη πάστα μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε μικρά κομμάτια.
  4. Αναμίξτε το λάδι, το βούτυρο ξηρών καρπών, το σιρόπι σφενδάμου και το μέλι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε. Ανακατέψτε συχνά για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε έπειτα και τον χουρμά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ενωθεί ο χουρμάς. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη και κρατάμε ζεστό.
  5. Βάλτε τα αποξηραμένα φρούτα, τη βρώμη, τα αμύγδαλα, την κανέλα, 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το μείγμα χουρμά και το βούτυρο ξηρών καρπών και χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  6. Πιέστε το μείγμα γκρανόλα στον δίσκο που έχετε προετοιμάσει. Σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο για 6-8 ώρες μέχρι να δέσει πλήρως. Έπειτα κόψτε τα σε σχήματα ή μεγέθη που θέλετε για να τα σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι η γκρανόλα υγιεινή επιλογή πρωινού;

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Οι ξηροί καρποί βοηθούν την ισορροπημένη διατροφή

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon