Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γουακαμόλε: Η συνταγή για το πιο διάσημο μεξικάνικο dip

Γουακαμόλε: Η συνταγή για το πιο διάσημο μεξικάνικο dip

Μπορείτε να καταναλώσετε αμέσως το γουακαμόλε ή να το φυλάξετε στο ψυγείο, ερμητικά κλεισμένο σε αεροστεγές δοχείο, μέχρι την επόμενη μέρα.



Αν αγαπάτε τη νοτιοαμερικανική κουζίνα, σίγουρα θα γνωρίζετε το γουακαμόλε , το πιο διάσημο dip της μεξικάνικης κουζίνας, που φτιάχνεται με αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτες, λάιμ και πιπεριά τσίλι και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να γεμίσει τα τυπικά φαγητά του δρόμου, όπως τάκος, τορτίγιες και fajitas καθώς και για να συνοδεύσετε τραγανά σνακ όπως nachos . Ωστόσο, τίποτα δεν το εμποδίζει να μετατραπεί σε καρύκευμα και για άλλα διεθνή πιάτα, όπως τα μπέργκερ. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το ερωτευτείτε.

 


Υλικά

400 γρ. ώριμο αβοκάντο

10 γρ. κρεμμύδι

1 ντομάτα

Ο χυμός από 1 λάιμ

1 φρέσκια πικάντικη πιπεριά τσίλι

20 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Η παρασκευή του γουακαμόλε είναι πολύ απλή. Ξεκινάμε να καθαρίζουμε το αβοκάντο, στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Παίρνουμε τη σάρκα του αβοκάντο με ένα κουτάλι, τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, συνεχίζουμε ξεφλουδίζοντας και ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα βάζουμε όλα στο μπολ με το αβοκάντο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε την πιπεριά τσίλι και την κόβουμε στη μέση κατά μήκος για να φύγουν όλοι οι εσωτερικοί σπόροι. Την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας.

 

Τέλος το λάιμ: Παίρνουμε τον χυμό και τον προσθέτουμε στο αβοκάντο μαζί με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε. Μπορείτε να καταναλώσετε αμέσως το γουακαμόλε ή να το φυλάξετε στο ψυγείο, ερμητικά κλεισμένο σε αεροστεγές δοχείο, μέχρι την επόμενη μέρα. Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερος χρόνος περνά, τόσο περισσότερο το αβοκάντο τείνει να μαυρίζει λόγω της οξείδωσης παρά την παρουσία χυμού λάιμ. Δεν συνιστούμε την κατάψυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να πίνεις μετά το φαγητό για να βοηθήσεις την πέψη σου

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τις φλούδες φρούτων

Ζουμερό σνίτσελ κοτόπουλο χωρίς αυγά

Οι καλύτερες συνταγές με νιόκι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon