Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γουακαμόλε: Η συνταγή για το πιο διάσημο μεξικάνικο dip

Γουακαμόλε: Η συνταγή για το πιο διάσημο μεξικάνικο dip

Μπορείτε να καταναλώσετε αμέσως το γουακαμόλε ή να το φυλάξετε στο ψυγείο, ερμητικά κλεισμένο σε αεροστεγές δοχείο, μέχρι την επόμενη μέρα.


Αν αγαπάτε τη νοτιοαμερικανική κουζίνα, σίγουρα θα γνωρίζετε το γουακαμόλε , το πιο διάσημο dip της μεξικάνικης κουζίνας, που φτιάχνεται με αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτες, λάιμ και πιπεριά τσίλι και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να γεμίσει τα τυπικά φαγητά του δρόμου, όπως τάκος, τορτίγιες και fajitas καθώς και για να συνοδεύσετε τραγανά σνακ όπως nachos . Ωστόσο, τίποτα δεν το εμποδίζει να μετατραπεί σε καρύκευμα και για άλλα διεθνή πιάτα, όπως τα μπέργκερ. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το ερωτευτείτε.

 

Υλικά

400 γρ. ώριμο αβοκάντο

10 γρ. κρεμμύδι

1 ντομάτα

Ο χυμός από 1 λάιμ

1 φρέσκια πικάντικη πιπεριά τσίλι

20 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Η παρασκευή του γουακαμόλε είναι πολύ απλή. Ξεκινάμε να καθαρίζουμε το αβοκάντο, στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Παίρνουμε τη σάρκα του αβοκάντο με ένα κουτάλι, τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, συνεχίζουμε ξεφλουδίζοντας και ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα βάζουμε όλα στο μπολ με το αβοκάντο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε την πιπεριά τσίλι και την κόβουμε στη μέση κατά μήκος για να φύγουν όλοι οι εσωτερικοί σπόροι. Την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας.

 

Τέλος το λάιμ: Παίρνουμε τον χυμό και τον προσθέτουμε στο αβοκάντο μαζί με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε. Μπορείτε να καταναλώσετε αμέσως το γουακαμόλε ή να το φυλάξετε στο ψυγείο, ερμητικά κλεισμένο σε αεροστεγές δοχείο, μέχρι την επόμενη μέρα. Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερος χρόνος περνά, τόσο περισσότερο το αβοκάντο τείνει να μαυρίζει λόγω της οξείδωσης παρά την παρουσία χυμού λάιμ. Δεν συνιστούμε την κατάψυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να πίνεις μετά το φαγητό για να βοηθήσεις την πέψη σου

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τις φλούδες φρούτων

Ζουμερό σνίτσελ κοτόπουλο χωρίς αυγά

Οι καλύτερες συνταγές με νιόκι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon