Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Google doodle pho: Η Google τιμά με doodle τα παραδοσιακά noodles του Βιετνάμ

Google doodle pho: Η Google τιμά με doodle τα παραδοσιακά noodles του Βιετνάμ

Google doodle pho: Σήμερα το Doodle της Google είναι αφιερωμένη στο παραδοσιακό φαγητό pho από το Βιετνάμ. Το «Bánh phở», η ραχοκοκαλιά πολλών πιάτων του «phở», είναι ένα είδος φρέσκου noodle, φτιαγμένο από ρυζάλευρο.


Σήμερα το Doodle της Google είναι αφιερωμένη στο παραδοσιακό φαγητό pho από το Βιετνάμ. Το «Bánh phở», η ραχοκοκαλιά πολλών πιάτων του «phở», είναι ένα είδος φρέσκου noodle, φτιαγμένο από ρυζάλευρο. Είναι λευκό, λεπτό, επίπεδο και έχει ελαφρώς βουτυρωμένη και γλυκιά γεύση σαν βρασμένο ρύζι. Με βάση τον τρόπο μαγειρέματος, τα πιάτα «phở» χωρίζονται σε τέσσερις τύπους: «Phở nước» – noodle με ζωμό, «phở xào» – stir fried noodle, «phở khô» – αποξηραμένο noodle και «phở trộn»- μανέστρα. Επιπλέον, κάθε είδος έχει μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών πιάτων, που συνθέτουν την ποικιλία της γεύσης του «phở».

Ιστορία του Phở

Το «Phở» είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ και το δεύτερο πιο δημοφιλές φαγητό μεταξύ των Βιετναμέζων (μετά το βραστό ρύζι). Το Nam Dinh λέγεται ότι είναι η πατρίδα του “Phở”. Ωστόσο, το Ανόι είναι όπου αυτό το νόστιμο φαγητό καταναλώνεται σε μεγάλο βαθμό και γίνεται διάσημη σπεσιαλιτέ. Το «Phở» είναι το αγαπημένο πρωινό, μεσημεριανό ή σνακ αργά το βράδυ πολλών Χανοϊτών και γίνεται ένα φαγητό που πρέπει να δοκιμάσει κάθε τουρίστας που έρχεται στην πόλη. Πριν από περίπου 50 χρόνια, το “phở” μεταφέρθηκε από το βορρά στο νότο του Βιετνάμ και γεννήθηκαν νέα πιάτα όπως το “phở tôm” – noodle γαρίδας, “phở khô Gia Lai”-αποξηραμένο noodle. Μετά το 1975, πολλοί από την Σαϊγκόν μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και έφεραν το “Phở Sài Gòn” στο Δυτικό. Σήμερα, η διάσημη αλυσίδα εστιατορίων όπως το «Phở 24» που δραστηριοποιείται στο Βιετνάμ και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο το κάνει γνωστό διεθνώς.

Σήμερα, το στιγμιαίο «phở» μπορεί να αγοραστεί εύκολα σε οποιοδήποτε παντοπωλείο ή σούπερ μάρκετ. Το μαγείρεμα αυτού του είδους “phở” απαιτεί λίγο χρόνο (μόλις λίγα λεπτά) και οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν το “phở” οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε θέλουν (χρειάζονται μόνο ένα μπολ και βραστό νερό). Ωστόσο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν να απολαμβάνουν το “phở” σε εστιατόρια στην άκρη του δρόμου λόγω της καλύτερης γεύσης, της ζωντανής ατμόσφαιρας και της συνήθειάς τους κατά κάποιο τρόπο. Υπάρχουν μερικές ποικιλίες αυτού του πιάτου, κυρίως σχετικά με τα είδη μαγειρέματος και το είδος του κρέατος. Δεν βλάπτει ποτέ να μαθαίνεις λίγη από τη λέξη όταν παραγγέλνεις το πιάτο, όχι μόνο για να παρουσιάζεσαι ως λάτρης του φαγητού αλλά και για να είσαι πιο προσιτός στους ντόπιους.

  • Pho bo: Pho με μοσχάρι
  • Pho ga: Pho με κοτόπουλο
  • Pho moc: Pho με μικρές μπάλες από κιμά χοιρινού ή μοσχαριού
  • Pho xao: Τηγανητό pho stir fry
  • Pho sot vang: pho που σερβίρεται με πηχτό στιφάδο αντί για ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
  • Pho chua: ένας μοναδικός τύπος pho που θα μπορούσε να βρεθεί μόνο στη βόρεια ορεινή περιοχή όπως το Lang Son. Σερβίρεται όχι με ζωμό, αλλά μείγμα από σάλτσα ψαριού και φιστίκι και λεμόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κρύα πικάντικα vegan noodles με φιστίκια και με λαχταριστό τόφου

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

Οι καλύτερες τροφές για να καταπολεμήσετε τη γρίπη

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon