Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Google doodle pho: Η Google τιμά με doodle τα παραδοσιακά noodles του Βιετνάμ

Google doodle pho: Η Google τιμά με doodle τα παραδοσιακά noodles του Βιετνάμ

Google doodle pho: Σήμερα το Doodle της Google είναι αφιερωμένη στο παραδοσιακό φαγητό pho από το Βιετνάμ. Το «Bánh phở», η ραχοκοκαλιά πολλών πιάτων του «phở», είναι ένα είδος φρέσκου noodle, φτιαγμένο από ρυζάλευρο.



Σήμερα το Doodle της Google είναι αφιερωμένη στο παραδοσιακό φαγητό pho από το Βιετνάμ. Το «Bánh phở», η ραχοκοκαλιά πολλών πιάτων του «phở», είναι ένα είδος φρέσκου noodle, φτιαγμένο από ρυζάλευρο. Είναι λευκό, λεπτό, επίπεδο και έχει ελαφρώς βουτυρωμένη και γλυκιά γεύση σαν βρασμένο ρύζι. Με βάση τον τρόπο μαγειρέματος, τα πιάτα «phở» χωρίζονται σε τέσσερις τύπους: «Phở nước» – noodle με ζωμό, «phở xào» – stir fried noodle, «phở khô» – αποξηραμένο noodle και «phở trộn»- μανέστρα. Επιπλέον, κάθε είδος έχει μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών πιάτων, που συνθέτουν την ποικιλία της γεύσης του «phở».


Ιστορία του Phở

Το «Phở» είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ και το δεύτερο πιο δημοφιλές φαγητό μεταξύ των Βιετναμέζων (μετά το βραστό ρύζι). Το Nam Dinh λέγεται ότι είναι η πατρίδα του “Phở”. Ωστόσο, το Ανόι είναι όπου αυτό το νόστιμο φαγητό καταναλώνεται σε μεγάλο βαθμό και γίνεται διάσημη σπεσιαλιτέ. Το «Phở» είναι το αγαπημένο πρωινό, μεσημεριανό ή σνακ αργά το βράδυ πολλών Χανοϊτών και γίνεται ένα φαγητό που πρέπει να δοκιμάσει κάθε τουρίστας που έρχεται στην πόλη. Πριν από περίπου 50 χρόνια, το “phở” μεταφέρθηκε από το βορρά στο νότο του Βιετνάμ και γεννήθηκαν νέα πιάτα όπως το “phở tôm” – noodle γαρίδας, “phở khô Gia Lai”-αποξηραμένο noodle. Μετά το 1975, πολλοί από την Σαϊγκόν μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και έφεραν το “Phở Sài Gòn” στο Δυτικό. Σήμερα, η διάσημη αλυσίδα εστιατορίων όπως το «Phở 24» που δραστηριοποιείται στο Βιετνάμ και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο το κάνει γνωστό διεθνώς.

Σήμερα, το στιγμιαίο «phở» μπορεί να αγοραστεί εύκολα σε οποιοδήποτε παντοπωλείο ή σούπερ μάρκετ. Το μαγείρεμα αυτού του είδους “phở” απαιτεί λίγο χρόνο (μόλις λίγα λεπτά) και οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν το “phở” οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε θέλουν (χρειάζονται μόνο ένα μπολ και βραστό νερό). Ωστόσο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν να απολαμβάνουν το “phở” σε εστιατόρια στην άκρη του δρόμου λόγω της καλύτερης γεύσης, της ζωντανής ατμόσφαιρας και της συνήθειάς τους κατά κάποιο τρόπο. Υπάρχουν μερικές ποικιλίες αυτού του πιάτου, κυρίως σχετικά με τα είδη μαγειρέματος και το είδος του κρέατος. Δεν βλάπτει ποτέ να μαθαίνεις λίγη από τη λέξη όταν παραγγέλνεις το πιάτο, όχι μόνο για να παρουσιάζεσαι ως λάτρης του φαγητού αλλά και για να είσαι πιο προσιτός στους ντόπιους.

  • Pho bo: Pho με μοσχάρι
  • Pho ga: Pho με κοτόπουλο
  • Pho moc: Pho με μικρές μπάλες από κιμά χοιρινού ή μοσχαριού
  • Pho xao: Τηγανητό pho stir fry
  • Pho sot vang: pho που σερβίρεται με πηχτό στιφάδο αντί για ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
  • Pho chua: ένας μοναδικός τύπος pho που θα μπορούσε να βρεθεί μόνο στη βόρεια ορεινή περιοχή όπως το Lang Son. Σερβίρεται όχι με ζωμό, αλλά μείγμα από σάλτσα ψαριού και φιστίκι και λεμόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κρύα πικάντικα vegan noodles με φιστίκια και με λαχταριστό τόφου

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

Οι καλύτερες τροφές για να καταπολεμήσετε τη γρίπη

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon