Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Gnocchi: Κρεμώδες μπρόκολο με νιόκι!!!

Gnocchi: Κρεμώδες μπρόκολο με νιόκι!!!

Gnocchi: Τα νιόκι είναι οικογένεια ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που συνήθως αποτελούνται από απλό συνδυασμό αλευριού σίτου, αυγού, αλατιού και πατάτας.



Φτιάξτε αυτό το νόστιμο χορτοφαγικό νιόκι σε μόλις 15 λεπτά. Μπρόκολο, αρακάς και κουκουνάρι συνδυάζονται με τυρί κρέμα και μουστάρδα για ένα νόστιμο γεύμα μέσα στην εβδομάδα!


Κρεμώδες πιάτο με νιόκι και μπρόκολο

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • ½ λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 200 γραμμάρια μπρόκολο με μακρύ στέλεχος, το καθένα κομμένο σε 3 κομμάτια
  • 350 γρ φρέσκα νιόκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ανακατεύουμε μαζί το τυρί, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη. Φέρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα τα νιόκι. Μαγειρεύουμε μέχρι τα νιόκι να αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια, αυτό θα διαρκέσει μόνο 1 λεπτό, οπότε προσέχουμε τα και μετά τα στραγγίζουμε.


ΒΗΜΑ 2: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα νιόκι, το μπρόκολο και τον κατεψυγμένο αρακά. Ρίχνουμε γύρω στο καυτό λάδι για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα από το μείγμα της κρέμας. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κουτάλι σε μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το κουκουνάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα έρευνα δείχνει ότι το να τρώτε νωρίς και μέσα σε ένα 10ωρο είναι πιο υγιεινό

Πόσο ωφέλιμα είναι τα τρόφιμα ολικής άλεσης για την υγεία μας;

Τα μεταμεσονύχτια σνακ μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους

Η διατροφική αξία του τραχανά είναι αδιαπραγμάτευτη!!!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon