Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκοπατάτα κοτόπουλο: Parmigiana κοτόπουλο με γλυκοπατάτες για ένα αξέχαστο δείπνο!

Γλυκοπατάτα κοτόπουλο: Parmigiana κοτόπουλο με γλυκοπατάτες για ένα αξέχαστο δείπνο!

Γλυκοπατάτα κοτόπουλο: Αυτή η συνταγή έχει καταφέρει να συνδυάσει το ψητό κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και έχει τόσο τραγανή γεύση και υψηλή πρωτεΐνη που θα μπορείτε να φάτε άνετα μεγάλη ποσότητα χωρίς ενοχές.



Όποιος λέει ότι δεν αγαπά μια καλή παρμεζάνα λέει ψέματα. Αυτή η συνταγή έχει καταφέρει να συνδυάσει το ψητό κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και έχει τόσο τραγανή γεύση και υψηλή πρωτεΐνη που θα μπορείτε να φάτε άνετα μεγάλη ποσότητα χωρίς ενοχές. Για τη  συγκεκριμένη συνταγή καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου.


Αν είστε εργένης και δεν έχετε πολλά συστατικά ήδη στα ντουλάπια σας, πάρτε ένα χαρτί και γράψτε:

  • 800 γρ γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε τηγανητές πατάτες
  • 3 κσ κορν φλάουρ
  • 1 1/2 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 x 180 γρ στήθη κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια 140gr τριμμένη φρυγανιά σίκαλης
  • 1/2 φλιτζάνι 40gr τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
  • 2 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουταλιά της σούπας απαλή αγγλική μουστάρδα
  • 2 μπάλες μοτσαρέλας

Για την σάλτσα ντομάτας:

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 αντζούγιες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κομμάτια 2 εκ
  • 500gr ντοματίνια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αέρα. Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τσίλι, σφένδαμο, λάδι και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μοιράζουμε τις πατάτες σε δύο ταψιά ψησίματος με επένδυση χαρτιού. Ψήστε, γυρίζοντας τις πατάτες μέχρι τη μέση, για 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη. Επιστρέψτε στο φούρνο για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε να ζεσταθεί. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, πλάστε το κοτόπουλο ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος. Συνδυάστε τα τρίμματα, την παρμεζάνα και το θυμάρι σε ένα μπολ. Εποχή. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το ασπράδι και τη μουστάρδα. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αυγό και στη συνέχεια καλύψτε με ψίχουλα. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Γεμίστε το κοτόπουλο με μοτσαρέλα και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να χρειαστεί. Συνδυάστε το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και τον γαύρο σε ένα μπολ. Καρυκεύουμε με πιπέρι, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και την ντομάτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήστε στο κάτω ράφι του φούρνου για 10 λεπτά και μετά προσθέστε το κοτόπουλο στο επάνω ράφι. Ψήνετε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και περιχυμένη τη σάλτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και πέστο βοτάνων

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μπρουσκέτα

Δοκιμάστε κοτόσουπα με γάλα καρύδας

Σαλάτα με κοτόπουλο: Μία ντελικάτη συνταγή γεμάτη γεύση για μοναδικές απολαύσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon