Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκό ψωμί: Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.


Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της μπάπκας με την κρέμα  αμυγδάλου και τα φρέσκα μύρτιλα, δημιουργώντας ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 250 ml γάλα, ζεστό
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 

Για την κρέμα αμυγδάλου:

  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία της ζύμης: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το ζεστό γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε το υγρό μείγμα στα ξηρά υλικά και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1-2 ώρες.
  2. Προετοιμασία της κρέμας αμυγδάλου: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα.
  3. Συναρμολόγηση: Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια. Ανοίξτε το πρώτο κομμάτι σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Αλείψτε με τη μισή κρέμα αμυγδάλου και προσθέστε τα μύρτιλα. Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό και τοποθετήστε την σε μια φόρμα ψωμιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
  4. Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ψήστε τη μπάπκα για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε την να κρυώσει πριν την σερβίρετε.

Αυτή η μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα είναι ιδανική για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Πώς να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας εύκολα στο σπίτι

Καραμελωμένα Popcorn εύκολα και γρήγορα στο σπίτι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπισκότα βρώμης με σταφίδες

Μπισκότα Βρώμης με Σταφίδες: Τα μπισκότα βρώμης με σταφίδες είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και τη διατροφή! Μαλακά, αρωματικά και γεμάτα φυτικές ίνες, αποτελούν ένα ιδανικό σνακ

Χαμομήλι - Το μυστικό για ανακούφιση από τις αλλεργίες;

Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα με χαλαρωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Αν και πολλοί το καταναλώνουν για να ηρεμήσουν ή να βελτιώσουν την πέψη τους, λίγοι γνωρίζουν ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση

Πώς το ακτινίδιο βοηθά στη γρίπη;

Ακτινίδια: Χάρη στη βιταμίνη C, τις αντιοξειδωτικές και τις ενυδατικές του ιδιότητες. Η τακτική κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Κεράσια - Μια φυσική θεραπεία για την αϋπνία;

Κεράσια :Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μελατονίνη, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ύπνου και στη μείωση του στρες.

Επιλογές θαλασσινών που βοηθούν την καρδιά – και τον πλανήτη μας 

Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία της καρδιάς. Ταυτόχρονα, επιλέγοντας βιώσιμες πηγές θαλασσινών, μπορούμε να μειώσουμε την περιβαλλοντική μας επίπτωση.

Πώς να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας φρέσκα

Αβοκάντο: Τα αβοκάντο ωριμάζουν γρήγορα και μπορεί να χαλάσουν αν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για να τα διατηρήσετε φρέσκα

Γιατί να καταναλώνετε σταφίδες πριν τον ύπνο;

Σταφίδες: Η κατανάλωση σταφίδας πριν τον ύπνο μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, όπως η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, η ενίσχυση της μελατονίνης, η μείωση του οξειδωτικού στρες και η υποστήριξη της πέψης.

Η μπανάνα αποτρέπει την χειμερινή κατάθλιψη;

Μπανάνες: Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για να βελτιώσουμε τη διάθεση και να αποτρέψουμε την κατάθλιψη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, βιταμίνη Β6, τρυπτοφάνη και αντιοξειδωτική δράση.

Close Icon