Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκό: Φτιάξτε μία πεντανόστιμη γαλατόπιτα για όλη την οικογένεια

Γλυκό: Φτιάξτε μία πεντανόστιμη γαλατόπιτα για όλη την οικογένεια

Γλυκό: Εύκολη σπιτική συνταγή για γαλατόπιτα με απλά υλικά.

Η γαλατόπιτα, είναι μια από τις πιο κομψές, πληθωρικές και σαγηνευτικές ελληνικές συνταγές. Οι περισσότερες συνταγές γαλατοπίτας προέρχονται από την ηπειρωτική και βόρεια περιοχή της χώρας.


Συστατικά

  • φύλλα λεπτού φύλλου
  • κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 3 ½ φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ψιλό σιμιγδάλι
  • γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 60 / 2 ουγγιές κρύο βούτυρο
  • πρέζα αλάτι
  • κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • πρέζα κρόκος ελληνικός σαφράν
  • Ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
  • κουταλιές της σούπας πεύκο Ικαρίας ή άλλο ελληνικό μέλι

Για επικάλυψη:

  • αυγό
  • κουταλιές της σούπας νερό
  • κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C / 360 F.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη μαζί σε χαμηλή φωτιά σε μέτρια κατσαρόλα. Όταν το μείγμα αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κατά προτίμηση ανοξείδωτο, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
  • Προσθέστε τα αυγά στο στεγνό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί, να γίνει παχύρρευστο και να γίνει παχύρρευστο. Χτυπάμε τη βανίλια, το σαφράν, το ξύσμα λεμονιού και ένα φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα γάλακτος-ζάχαρης για να μαλακώσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος-ζάχαρης και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην καεί το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν το μείγμα γίνει παχύρρευστο προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Χτυπάμε με σύρμα το μέλι.
  • Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί 12 ιντσών στρογγυλό Χ 2 ιντσών βαθύ. Στρώνουμε το φύλλο, ένα φύλλο τη φορά, αλείφοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο.
  • Επικαλύψτε τα φύλλα ομόκεντρα έτσι ώστε το προεξέχον φύλλο να μοιάζει σχεδόν με τα σημεία ενός αστεριού.
  •  Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί πάνω από το φύλλο. Γυρίστε τις προεξέχουσες άκρες για να σχηματίσετε έναν δακτύλιο. Εναλλακτικά, στρώνετε το φύλλο σε ένα ορθογώνιο ταψί, διπλώνοντας στις άκρες για να σχηματίσετε ένα χείλος μόλις ρίξετε τη γέμιση.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και το αδειάζουμε στην επιφάνεια της γαλατόπιτας. Ψήνουμε την πίτα για 40 – 45 λεπτά. Αφαιρούμε, κρυώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και κανέλα. Σερβίρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μυστικά του καλού πρωινού στο σχολείο για πολυάσχολες οικογένειες

Πώς φτιάχνεται η Φανουρόπιτα;

Δημιουργήστε ένα υπέροχο ψωμί μπανάνας για το πρωινό σας

Συνταγές για Smoothie για πρωινo

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Λαχανικά: Η φυσική λύση για υγιές σώμα και μυαλό

Λαχανικά: Τα λαχανικά αποτελούν βασικό στοιχείο μιας υγιεινής διατροφής, καθώς παρέχουν πλήθος βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την υγεία του οργανισμού.

Καφές: Αυτό είναι το πιο υγιεινό είδος καφέ

Καφές: Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο, και η κατανάλωσή του συνδέεται με αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τύποι καφέ που διαφέρουν ως προς τη θρεπτική τους αξία

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας;

Η υπερβολική κατανάλωση ενός μόνο τύπου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του αίματος.

Close Icon