Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκές απολαύσεις: Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρου

Γλυκές απολαύσεις: Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρου

Γλυκές απολαύσεις: Πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας για να απολαύσει όλη η οικογένεια.


Αν ψάχνετε για το ιδανικό μενού για μια ξεχωριστή βραδιά με τον αγαπημένο σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να αρχίσετε με το επιδόρπιο γιατί σίγουρα είναι το πιο χρονοβόρο στην παρασκευή του. υπάρχει όμως ένα πολύ εύκολο  επιδόρπιο το οποίο είναι ένα πιάτο γαλλικής έμπνευσης το σουφλέ λευκής σοκολάτας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται και για να το φτιάξετε χρειάζεται σωστά υλικά και πολύ έμπνευση!

Συστατικά

  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ αλεύρι απλό
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
  • 175 ml πλήρες γάλα
  • 3 κομμάτια τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα:

  • 250 γραμμάρια σμέουρα (κατεψυγμένα είναι ωραία)
  • 25 γρ ζάχαρη άχνη
  • Στύψτε το χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας framboise (προαιρετικά)

Για να εξυπηρετήσει:

  • Λίγα μούρα ακόμα (κατά προτίμηση φρέσκα)
  • 200ml διπλή κρέμα (προαιρετικά)
  • Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)

Μέθοδος

  • Πρώτα φτιάξτε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σμέουρα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού με 50 ml νερό.
  • Ζεσταίνουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα σμέουρα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε το κορν φλάουρ για να πήξει, ανακατέψτε το με μια κουταλιά νερό. Ρίξτε τα μούρα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Περάστε μέσα από ένα κόσκινο σε μια καθαρή κατσαρόλα και προσθέστε το framboise, αν το χρησιμοποιείτε.
  • Χρειάζεστε τέσσερις φόρμες των 150 ml. Για να τα ετοιμάσετε, αλείψτε το λιωμένο βούτυρο γύρω από το εσωτερικό τους. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό με ζάχαρη άχνη και βάζουμε τα ραμεκίν στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη λευκή σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ.
    Ζεσταίνουμε το γάλα με το λιωμένο ξύσμα πορτοκαλιού, αν το χρησιμοποιείτε, και το εκχύλισμα βανίλιας. Όταν το γάλα είναι κοντά στο σημείο βρασμού, το ρίχνουμε από ψηλά πάνω από το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα υγρό χωρίς σβόλους.
  • Ρίξτε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και ζεστάνετε, φέρνοντάς το ξανά μέχρι το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε συνεχώς γιατί το μείγμα της κρέμας θα πήξει πολύ γρήγορα. Μόλις καταλάβετε ότι πήζει, χτυπήστε δυνατά για να αποφύγετε τη δημιουργία σβώλων.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Αφήνετε να κρυώσει και μετά αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα ή μέχρι να φτάσετε να ψήσετε τα σουφλέ σας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C/180°C και έπειτα βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και χτυπάμε μέσα τους κρόκους των αυγών. Χτυπήστε τα ασπράδια με την κρέμα ταρτάρ, για να σφίξει.

  • Ρίξτε το μείγμα στα προετοιμασμένα φορμάκια μέχρι την κορυφή.
  • Βάλτε τα στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν ελαφρά από πάνω. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου για έλεγχο σε αυτό το διάστημα, γιατί θα καταρρεύσει τα σουφλέ!
  • Μεταφέρετε τα φορμάκια σε τέσσερα πιάτα ή ρηχά μπολ. Περάστε τη σάλτσα βατόμουρου και τα μούρα γύρω-γύρω και σπάστε την κορυφή του σουφλέ για να περιχύσετε τη σάλτσα ή/και την κρέμα ή το παγωτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Muffins με μπανάνα και blueberry για τις μικρές ηλικίες!

Δημιουργήστε τη δική σας ζεστή σοκολάτα!

Εύκολη και πεντανόστιμη καρυδόπιτα σφενδάμου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon