Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκές απολαύσεις: Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρου

Γλυκές απολαύσεις: Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρου

Γλυκές απολαύσεις: Πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας για να απολαύσει όλη η οικογένεια.


Αν ψάχνετε για το ιδανικό μενού για μια ξεχωριστή βραδιά με τον αγαπημένο σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να αρχίσετε με το επιδόρπιο γιατί σίγουρα είναι το πιο χρονοβόρο στην παρασκευή του. υπάρχει όμως ένα πολύ εύκολο  επιδόρπιο το οποίο είναι ένα πιάτο γαλλικής έμπνευσης το σουφλέ λευκής σοκολάτας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται και για να το φτιάξετε χρειάζεται σωστά υλικά και πολύ έμπνευση!

Συστατικά

  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ αλεύρι απλό
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
  • 175 ml πλήρες γάλα
  • 3 κομμάτια τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα:

  • 250 γραμμάρια σμέουρα (κατεψυγμένα είναι ωραία)
  • 25 γρ ζάχαρη άχνη
  • Στύψτε το χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας framboise (προαιρετικά)

Για να εξυπηρετήσει:

  • Λίγα μούρα ακόμα (κατά προτίμηση φρέσκα)
  • 200ml διπλή κρέμα (προαιρετικά)
  • Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)

Μέθοδος

  • Πρώτα φτιάξτε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σμέουρα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού με 50 ml νερό.
  • Ζεσταίνουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα σμέουρα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε το κορν φλάουρ για να πήξει, ανακατέψτε το με μια κουταλιά νερό. Ρίξτε τα μούρα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Περάστε μέσα από ένα κόσκινο σε μια καθαρή κατσαρόλα και προσθέστε το framboise, αν το χρησιμοποιείτε.
  • Χρειάζεστε τέσσερις φόρμες των 150 ml. Για να τα ετοιμάσετε, αλείψτε το λιωμένο βούτυρο γύρω από το εσωτερικό τους. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό με ζάχαρη άχνη και βάζουμε τα ραμεκίν στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη λευκή σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ.
    Ζεσταίνουμε το γάλα με το λιωμένο ξύσμα πορτοκαλιού, αν το χρησιμοποιείτε, και το εκχύλισμα βανίλιας. Όταν το γάλα είναι κοντά στο σημείο βρασμού, το ρίχνουμε από ψηλά πάνω από το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα υγρό χωρίς σβόλους.
  • Ρίξτε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και ζεστάνετε, φέρνοντάς το ξανά μέχρι το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε συνεχώς γιατί το μείγμα της κρέμας θα πήξει πολύ γρήγορα. Μόλις καταλάβετε ότι πήζει, χτυπήστε δυνατά για να αποφύγετε τη δημιουργία σβώλων.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Αφήνετε να κρυώσει και μετά αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα ή μέχρι να φτάσετε να ψήσετε τα σουφλέ σας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C/180°C και έπειτα βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και χτυπάμε μέσα τους κρόκους των αυγών. Χτυπήστε τα ασπράδια με την κρέμα ταρτάρ, για να σφίξει.

  • Ρίξτε το μείγμα στα προετοιμασμένα φορμάκια μέχρι την κορυφή.
  • Βάλτε τα στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν ελαφρά από πάνω. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου για έλεγχο σε αυτό το διάστημα, γιατί θα καταρρεύσει τα σουφλέ!
  • Μεταφέρετε τα φορμάκια σε τέσσερα πιάτα ή ρηχά μπολ. Περάστε τη σάλτσα βατόμουρου και τα μούρα γύρω-γύρω και σπάστε την κορυφή του σουφλέ για να περιχύσετε τη σάλτσα ή/και την κρέμα ή το παγωτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Muffins με μπανάνα και blueberry για τις μικρές ηλικίες!

Δημιουργήστε τη δική σας ζεστή σοκολάτα!

Εύκολη και πεντανόστιμη καρυδόπιτα σφενδάμου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon