Γλυκές απολαύσεις: Πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας για να απολαύσει όλη η οικογένεια.
Αν ψάχνετε για το ιδανικό μενού για μια ξεχωριστή βραδιά με τον αγαπημένο σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να αρχίσετε με το επιδόρπιο γιατί σίγουρα είναι το πιο χρονοβόρο στην παρασκευή του. υπάρχει όμως ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο το οποίο είναι ένα πιάτο γαλλικής έμπνευσης το σουφλέ λευκής σοκολάτας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται και για να το φτιάξετε χρειάζεται σωστά υλικά και πολύ έμπνευση!
Συστατικά
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 30 γρ αλεύρι απλό
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- 100 γρ λευκή σοκολάτα, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
- 175 ml πλήρες γάλα
- 3 κομμάτια τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αυγά χωρισμένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα:
- 250 γραμμάρια σμέουρα (κατεψυγμένα είναι ωραία)
- 25 γρ ζάχαρη άχνη
- Στύψτε το χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας framboise (προαιρετικά)
Για να εξυπηρετήσει:
- Λίγα μούρα ακόμα (κατά προτίμηση φρέσκα)
- 200ml διπλή κρέμα (προαιρετικά)
- Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Πρώτα φτιάξτε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σμέουρα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού με 50 ml νερό.
- Ζεσταίνουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα σμέουρα.
- Εάν χρησιμοποιείτε το κορν φλάουρ για να πήξει, ανακατέψτε το με μια κουταλιά νερό. Ρίξτε τα μούρα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Περάστε μέσα από ένα κόσκινο σε μια καθαρή κατσαρόλα και προσθέστε το framboise, αν το χρησιμοποιείτε.
- Χρειάζεστε τέσσερις φόρμες των 150 ml. Για να τα ετοιμάσετε, αλείψτε το λιωμένο βούτυρο γύρω από το εσωτερικό τους. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό με ζάχαρη άχνη και βάζουμε τα ραμεκίν στο ψυγείο να παγώσουν.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη λευκή σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ.
Ζεσταίνουμε το γάλα με το λιωμένο ξύσμα πορτοκαλιού, αν το χρησιμοποιείτε, και το εκχύλισμα βανίλιας. Όταν το γάλα είναι κοντά στο σημείο βρασμού, το ρίχνουμε από ψηλά πάνω από το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα υγρό χωρίς σβόλους. - Ρίξτε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και ζεστάνετε, φέρνοντάς το ξανά μέχρι το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε συνεχώς γιατί το μείγμα της κρέμας θα πήξει πολύ γρήγορα. Μόλις καταλάβετε ότι πήζει, χτυπήστε δυνατά για να αποφύγετε τη δημιουργία σβώλων.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Αφήνετε να κρυώσει και μετά αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα ή μέχρι να φτάσετε να ψήσετε τα σουφλέ σας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C/180°C και έπειτα βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και χτυπάμε μέσα τους κρόκους των αυγών. Χτυπήστε τα ασπράδια με την κρέμα ταρτάρ, για να σφίξει.
- Ρίξτε το μείγμα στα προετοιμασμένα φορμάκια μέχρι την κορυφή.
- Βάλτε τα στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν ελαφρά από πάνω. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου για έλεγχο σε αυτό το διάστημα, γιατί θα καταρρεύσει τα σουφλέ!
- Μεταφέρετε τα φορμάκια σε τέσσερα πιάτα ή ρηχά μπολ. Περάστε τη σάλτσα βατόμουρου και τα μούρα γύρω-γύρω και σπάστε την κορυφή του σουφλέ για να περιχύσετε τη σάλτσα ή/και την κρέμα ή το παγωτό.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube