Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.


Τα γλυκά του κουταλιού είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα που παρασκευάζονται από φρούτα και ζάχαρη. Παρόλο που είναι εξαιρετικά νόστιμα, η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την υγεία μας. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις για να τα κάνουμε πιο υγιεινά, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γεύση τους.

Η πρώτη και πιο απλή μέθοδος είναι η μείωση της ποσότητας της ζάχαρης. Αντί να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή επιτραπέζια ζάχαρη, μπορούμε να επιλέξουμε φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου ή το στέβια. Αυτές οι επιλογές όχι μόνο προσφέρουν γλυκιά γεύση αλλά και επιπλέον θρεπτικά στοιχεία. Για παράδειγμα, το μέλι έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε φρούτα που είναι πιο γλυκά από τη φύση τους, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για πρόσθετη ζάχαρη. Φρούτα όπως οι μπανάνες, οι σύμφυτες ώριμες φράουλες και οι ανανάς μπορούν να δώσουν άλλες γλυκές γεύσεις στα γλυκά του κουταλιού.

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.

Επιπλέον, μπορούμε να εξερευνήσουμε τη χρήση μπαχαρικών και αρωματικών φυτών για να προσδώσουμε γεύση χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Μπαχαρικά όπως η κανέλα, το γαρίφαλο και η βανίλια μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση των γλυκών μας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και προστατευτικές ιδιότητες.

Τέλος, η διαδικασία παρασκευής μπορεί να διαφοροποιηθεί. Αντί να βράζουμε τα φρούτα με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο με ελάχιστη ζάχαρη ή μέλι, διατηρώντας έτσι περισσότερο τη φυσική γεύση τους. Μέσω αυτών των χρήσιμων προτάσεων, μπορούμε να απολαύσουμε τα γλυκά του κουταλιού με λιγότερες ενοχές, διατηρώντας την παράδοση και τη γεύση τους. Έτσι, οι γλυκές μας δημιουργίες γίνονται πιο υγιεινές και θρεπτικές!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι λιναριού: Ένα υγιεινό superfood για την υποστήριξη της γυναικείας υγείας

Οι φαινομενικά πιο υγιεινές "ένοχες" τροφές 

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Χυμός ντομάτας: Μια απλή προσθήκη στη διατροφή για την υγεία του προστάτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νηστίσιμα σνακ που θα σας κρατήσουν για ώρες

Σνακ νηστεία: Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η διατροφή περιορίζεται σε τρόφιμα που δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, και τα σνακς που καταναλώνονται πρέπει να είναι νηστίσιμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείς

Η ιδανική συνταγή για την νηστεία

Κεφτεδάκια φακής: Αν αναζητάς μια νηστίσιμη συνταγή που να είναι ταυτόχρονα γευστική και θρεπτική, οι κεφτέδες φακής είναι η τέλεια επιλογή. Πλούσιοι σε φυτική πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες, αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική

Νηστίσιμος συνδυασμός ενέργειας

Χουρμάδες με ταχίνι: Είτε χρειάζεστε κάτι γρήγορο πριν από την προπόνηση είτε ψάχνετε για ένα υγιεινό επιδόρπιο, αυτό το μείγμα θα σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη μέρα σας!

Αλτσχάιμερ βότανα: Βότανα που μπορούν να αντιστρέψουν τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ 

Αλτσχάιμερ βότανα: Δύο βότανα που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των ερευνητών για τις πιθανές τους ευεργετικές επιδράσεις στην Αλτσχάιμερ είναι η ρίγανη και ο κουρκουμάς.

Close Icon