Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.

Τα γλυκά του κουταλιού είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα που παρασκευάζονται από φρούτα και ζάχαρη. Παρόλο που είναι εξαιρετικά νόστιμα, η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την υγεία μας. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις για να τα κάνουμε πιο υγιεινά, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γεύση τους.

Η πρώτη και πιο απλή μέθοδος είναι η μείωση της ποσότητας της ζάχαρης. Αντί να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή επιτραπέζια ζάχαρη, μπορούμε να επιλέξουμε φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου ή το στέβια. Αυτές οι επιλογές όχι μόνο προσφέρουν γλυκιά γεύση αλλά και επιπλέον θρεπτικά στοιχεία. Για παράδειγμα, το μέλι έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε φρούτα που είναι πιο γλυκά από τη φύση τους, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για πρόσθετη ζάχαρη. Φρούτα όπως οι μπανάνες, οι σύμφυτες ώριμες φράουλες και οι ανανάς μπορούν να δώσουν άλλες γλυκές γεύσεις στα γλυκά του κουταλιού.

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.

Επιπλέον, μπορούμε να εξερευνήσουμε τη χρήση μπαχαρικών και αρωματικών φυτών για να προσδώσουμε γεύση χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Μπαχαρικά όπως η κανέλα, το γαρίφαλο και η βανίλια μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση των γλυκών μας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και προστατευτικές ιδιότητες.

Τέλος, η διαδικασία παρασκευής μπορεί να διαφοροποιηθεί. Αντί να βράζουμε τα φρούτα με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο με ελάχιστη ζάχαρη ή μέλι, διατηρώντας έτσι περισσότερο τη φυσική γεύση τους. Μέσω αυτών των χρήσιμων προτάσεων, μπορούμε να απολαύσουμε τα γλυκά του κουταλιού με λιγότερες ενοχές, διατηρώντας την παράδοση και τη γεύση τους. Έτσι, οι γλυκές μας δημιουργίες γίνονται πιο υγιεινές και θρεπτικές!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι λιναριού: Ένα υγιεινό superfood για την υποστήριξη της γυναικείας υγείας

Οι φαινομενικά πιο υγιεινές "ένοχες" τροφές 

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Χυμός ντομάτας: Μια απλή προσθήκη στη διατροφή για την υγεία του προστάτη.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καφές: Γιατί μας προκαλεί πρήξιμο;

Καφές: Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι νιώθουν φούσκωμα μετά την κατανάλωση καφέ. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο.

Σωστή διατροφή: Πώς επηρεάζει την υγεία και την ευεξία μετά τον τοκετό;

Σωστή διατροφή: Η περίοδος μετά τον τοκετό, γνωστή και ως τέταρτο τρίμηνο, είναι μια κρίσιμη φάση για τις νέες μητέρες, καθώς αναρρώνουν από τον τοκετό και προσαρμόζονται στη ζωή με το νεογέννητο.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν περισσότερο από ανεπάρκεια μαγνησίου;

Έλλειψη μαγνησίου: Η ανεπάρκεια μαγνησίου είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει πολλούς ανθρώπους, ειδικά όσους υποφέρουν από πεπτικά προβλήματα, χρόνιες παθήσεις ή δεν ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

Πολύτιμος σύμμαχος για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2

Κόλιανδρος οφέλη: Ο κόλιανδρος μπορεί να είναι πολύτιμος σύμμαχος για τους διαβητικούς, χάρη στις ιδιότητές του στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην προαγωγή της υγείας της καρδιάς και στη βελτίωση της πέψης.

Ακολουθώντας αυτές τις βασικές αρχές διατροφής

Υγιεινή διατροφή: Οι βασικές αρχές της διατροφής αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας. Η καλή διατροφή συνδυάζει την ισορροπημένη πρόσληψη των σωστών θρεπτικών

Τι είναι το κεφίρ και πώς μας ωφελεί 

Κεφίρ οφέλη: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κεφίρ βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας έτσι τα κύτταρα από τη φθορά και τη γήρανση.

Close Icon