Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.


Τα γλυκά του κουταλιού είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα που παρασκευάζονται από φρούτα και ζάχαρη. Παρόλο που είναι εξαιρετικά νόστιμα, η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την υγεία μας. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις για να τα κάνουμε πιο υγιεινά, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γεύση τους.

Η πρώτη και πιο απλή μέθοδος είναι η μείωση της ποσότητας της ζάχαρης. Αντί να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή επιτραπέζια ζάχαρη, μπορούμε να επιλέξουμε φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου ή το στέβια. Αυτές οι επιλογές όχι μόνο προσφέρουν γλυκιά γεύση αλλά και επιπλέον θρεπτικά στοιχεία. Για παράδειγμα, το μέλι έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε φρούτα που είναι πιο γλυκά από τη φύση τους, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για πρόσθετη ζάχαρη. Φρούτα όπως οι μπανάνες, οι σύμφυτες ώριμες φράουλες και οι ανανάς μπορούν να δώσουν άλλες γλυκές γεύσεις στα γλυκά του κουταλιού.

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.

Επιπλέον, μπορούμε να εξερευνήσουμε τη χρήση μπαχαρικών και αρωματικών φυτών για να προσδώσουμε γεύση χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Μπαχαρικά όπως η κανέλα, το γαρίφαλο και η βανίλια μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση των γλυκών μας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και προστατευτικές ιδιότητες.

Τέλος, η διαδικασία παρασκευής μπορεί να διαφοροποιηθεί. Αντί να βράζουμε τα φρούτα με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο με ελάχιστη ζάχαρη ή μέλι, διατηρώντας έτσι περισσότερο τη φυσική γεύση τους. Μέσω αυτών των χρήσιμων προτάσεων, μπορούμε να απολαύσουμε τα γλυκά του κουταλιού με λιγότερες ενοχές, διατηρώντας την παράδοση και τη γεύση τους. Έτσι, οι γλυκές μας δημιουργίες γίνονται πιο υγιεινές και θρεπτικές!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι λιναριού: Ένα υγιεινό superfood για την υποστήριξη της γυναικείας υγείας

Οι φαινομενικά πιο υγιεινές "ένοχες" τροφές 

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Χυμός ντομάτας: Μια απλή προσθήκη στη διατροφή για την υγεία του προστάτη.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Close Icon