Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.


Τα γλυκά του κουταλιού είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα που παρασκευάζονται από φρούτα και ζάχαρη. Παρόλο που είναι εξαιρετικά νόστιμα, η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την υγεία μας. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις για να τα κάνουμε πιο υγιεινά, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γεύση τους.

Η πρώτη και πιο απλή μέθοδος είναι η μείωση της ποσότητας της ζάχαρης. Αντί να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή επιτραπέζια ζάχαρη, μπορούμε να επιλέξουμε φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου ή το στέβια. Αυτές οι επιλογές όχι μόνο προσφέρουν γλυκιά γεύση αλλά και επιπλέον θρεπτικά στοιχεία. Για παράδειγμα, το μέλι έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε φρούτα που είναι πιο γλυκά από τη φύση τους, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για πρόσθετη ζάχαρη. Φρούτα όπως οι μπανάνες, οι σύμφυτες ώριμες φράουλες και οι ανανάς μπορούν να δώσουν άλλες γλυκές γεύσεις στα γλυκά του κουταλιού.

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.

Επιπλέον, μπορούμε να εξερευνήσουμε τη χρήση μπαχαρικών και αρωματικών φυτών για να προσδώσουμε γεύση χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Μπαχαρικά όπως η κανέλα, το γαρίφαλο και η βανίλια μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση των γλυκών μας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και προστατευτικές ιδιότητες.

Τέλος, η διαδικασία παρασκευής μπορεί να διαφοροποιηθεί. Αντί να βράζουμε τα φρούτα με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο με ελάχιστη ζάχαρη ή μέλι, διατηρώντας έτσι περισσότερο τη φυσική γεύση τους. Μέσω αυτών των χρήσιμων προτάσεων, μπορούμε να απολαύσουμε τα γλυκά του κουταλιού με λιγότερες ενοχές, διατηρώντας την παράδοση και τη γεύση τους. Έτσι, οι γλυκές μας δημιουργίες γίνονται πιο υγιεινές και θρεπτικές!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι λιναριού: Ένα υγιεινό superfood για την υποστήριξη της γυναικείας υγείας

Οι φαινομενικά πιο υγιεινές "ένοχες" τροφές 

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Χυμός ντομάτας: Μια απλή προσθήκη στη διατροφή για την υγεία του προστάτη.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Πώς να το σώσετε! 

Μερικές φορές, η προσθήκη οξέος μπορεί να αναδείξει τις γεύσεις και να μειώσει την αίσθηση της καυτεράδας. Δοκιμάστε να προσθέσετε χυμό λεμονιού ή ξίδι. Αυτό μπορεί να δώσει μια φρεσκάδα στο πιάτο και να το κάνει πιο ισορροπημένο.

Ένα φυσικό σνακ που μπορεί να ενισχύσει την πεπτική υγεία.

Ηλιόσποροι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, υποστηρίζουν την καλή πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και διατηρούν την υγεία του εντέρου.

Η μέθοδος του πιάτου και πώς να την εφαρμόσεις στη διατροφή σου 

Το ένα τέταρτο του πιάτου σου θα πρέπει να είναι αφιερωμένο σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, φακές ή tofu. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών.

Πώς ο άνηθος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Άνηθος: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιλιπιδικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL και των τριγλυκεριδίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού» 

Φακές με ρύζι: Οι φακές και το ρύζι μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολες μέρες. Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μπαχαρικά, προσφέροντας ποικιλία και γεύση.

3 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα

Πρωτεΐνη: Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης στα γεύματα είναι σημαντική για τη μυϊκή ανάπτυξη, την αποκατάσταση και τη γενική υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά μας,

Το ιδανικό γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Red velvet Brownies: Τα Red Velvet Brownies είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση του red velvet κέικ. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο πάρτι ή γιορτή

Close Icon