Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα


Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε νόστιμες λιχουδιές προσαρμοσμένες στις γευστικές σας προτιμήσεις. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά γλειφιτζούρια εύκολα και γρήγορα.

Συστατικά

  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 1 φλυτζάνι
  • Light σιρόπι καλαμποκιού: 1/2 φλυτζάνι
  • Νερό: 1/4 φλυτζανιού
  • Εκχύλισμα γεύσης (όπως βανίλια, λεμόνι ή βατόμουρο): 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
  • Χρώματα τροφίμων (προαιρετικά)
  • Μπαστούνια γλειφιτζούρι
  • Θερμόμετρο καραμέλας
  • Καλούπια για γλειφιτζούρια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προετοιμάστε το χώρο εργασίας σας στρώνοντας ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή ψάθες σιλικόνης. Εάν χρησιμοποιείτε φορμάκια για γλειφιτζούρια, τα έχετε έτοιμα και λαδωμένα ελαφρά. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού και το νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, σταματήστε το ανακάτεμα και βάλτε ένα θερμόμετρο καραμέλας στο μείγμα. Αφήστε το μείγμα να βράσει χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στο στάδιο της σκληρής ρωγμής, που είναι περίπου 150°C. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Μόλις το μείγμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα γεύσης και χρωστικές τροφίμων, ανακατέψτε τα προσεκτικά στο μείγμα σε αυτό το στάδιο.


Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να πήξει ελαφρώς αλλά να χύνεται ακόμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια μικρή κουτάλα, ρίξτε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι καραμέλας σε φορμάκια για γλειφιτζούρια ή στο έτοιμο ταψί, σχηματίζοντας μικρούς κύκλους. Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε γλειφιτζούρι για να τοποθετήσετε τα ξυλάκια. Βάλτε γρήγορα μπαστούνια γλειφιτζούρι στο κέντρο κάθε κύκλου καραμέλας, στρίβοντάς τα ελαφρά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν επικαλυφθεί πλήρως με το σιρόπι. Αφήνουμε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σκληρύνουν και να δέσει, κάτι που συνήθως διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν τελείως και σκληρύνουν τα γλειφιτζούρια, αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα φορμάκια ή το ταψί. Τυλίξτε κάθε γλειφιτζούρι ξεχωριστά σε σελοφάν ή αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα. Τώρα έχετε υπέροχα σπιτικά γλειφιτζούρια έτοιμα να τα απολαύσετε ή να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας! Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις, χρώματα και σχήματα για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες γλειφιτζούρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος στόματος: Έξυπνη υδρογέλη δημιουργεί διαγνωστικό «γλειφιτζούρι»

Βάλτε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά ακολουθώντας μια κουλτούρα διατροφής

Στοματική υγεία και Χριστούγεννα: Τι να προσέξετε

Ποιες τροφές λεκιάζουν τα δόντια και το χαμόγελό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon