Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα


Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε νόστιμες λιχουδιές προσαρμοσμένες στις γευστικές σας προτιμήσεις. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά γλειφιτζούρια εύκολα και γρήγορα.

Συστατικά

  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 1 φλυτζάνι
  • Light σιρόπι καλαμποκιού: 1/2 φλυτζάνι
  • Νερό: 1/4 φλυτζανιού
  • Εκχύλισμα γεύσης (όπως βανίλια, λεμόνι ή βατόμουρο): 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
  • Χρώματα τροφίμων (προαιρετικά)
  • Μπαστούνια γλειφιτζούρι
  • Θερμόμετρο καραμέλας
  • Καλούπια για γλειφιτζούρια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προετοιμάστε το χώρο εργασίας σας στρώνοντας ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή ψάθες σιλικόνης. Εάν χρησιμοποιείτε φορμάκια για γλειφιτζούρια, τα έχετε έτοιμα και λαδωμένα ελαφρά. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού και το νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, σταματήστε το ανακάτεμα και βάλτε ένα θερμόμετρο καραμέλας στο μείγμα. Αφήστε το μείγμα να βράσει χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στο στάδιο της σκληρής ρωγμής, που είναι περίπου 150°C. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Μόλις το μείγμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα γεύσης και χρωστικές τροφίμων, ανακατέψτε τα προσεκτικά στο μείγμα σε αυτό το στάδιο.


Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να πήξει ελαφρώς αλλά να χύνεται ακόμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια μικρή κουτάλα, ρίξτε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι καραμέλας σε φορμάκια για γλειφιτζούρια ή στο έτοιμο ταψί, σχηματίζοντας μικρούς κύκλους. Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε γλειφιτζούρι για να τοποθετήσετε τα ξυλάκια. Βάλτε γρήγορα μπαστούνια γλειφιτζούρι στο κέντρο κάθε κύκλου καραμέλας, στρίβοντάς τα ελαφρά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν επικαλυφθεί πλήρως με το σιρόπι. Αφήνουμε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σκληρύνουν και να δέσει, κάτι που συνήθως διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν τελείως και σκληρύνουν τα γλειφιτζούρια, αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα φορμάκια ή το ταψί. Τυλίξτε κάθε γλειφιτζούρι ξεχωριστά σε σελοφάν ή αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα. Τώρα έχετε υπέροχα σπιτικά γλειφιτζούρια έτοιμα να τα απολαύσετε ή να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας! Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις, χρώματα και σχήματα για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες γλειφιτζούρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος στόματος: Έξυπνη υδρογέλη δημιουργεί διαγνωστικό «γλειφιτζούρι»

Βάλτε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά ακολουθώντας μια κουλτούρα διατροφής

Στοματική υγεία και Χριστούγεννα: Τι να προσέξετε

Ποιες τροφές λεκιάζουν τα δόντια και το χαμόγελό σας;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μπανάνα αποτρέπει την χειμερινή κατάθλιψη;

Μπανάνες: Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για να βελτιώσουμε τη διάθεση και να αποτρέψουμε την κατάθλιψη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, βιταμίνη Β6, τρυπτοφάνη και αντιοξειδωτική δράση.

Δίαιτα iDip: Τι είναι και πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους. 

Δίαιτα iDip: Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό και προάγει την καύση λίπους, διότι επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας.

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Close Icon