Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα



Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε νόστιμες λιχουδιές προσαρμοσμένες στις γευστικές σας προτιμήσεις. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά γλειφιτζούρια εύκολα και γρήγορα.


Συστατικά

  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 1 φλυτζάνι
  • Light σιρόπι καλαμποκιού: 1/2 φλυτζάνι
  • Νερό: 1/4 φλυτζανιού
  • Εκχύλισμα γεύσης (όπως βανίλια, λεμόνι ή βατόμουρο): 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
  • Χρώματα τροφίμων (προαιρετικά)
  • Μπαστούνια γλειφιτζούρι
  • Θερμόμετρο καραμέλας
  • Καλούπια για γλειφιτζούρια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προετοιμάστε το χώρο εργασίας σας στρώνοντας ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή ψάθες σιλικόνης. Εάν χρησιμοποιείτε φορμάκια για γλειφιτζούρια, τα έχετε έτοιμα και λαδωμένα ελαφρά. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού και το νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, σταματήστε το ανακάτεμα και βάλτε ένα θερμόμετρο καραμέλας στο μείγμα. Αφήστε το μείγμα να βράσει χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στο στάδιο της σκληρής ρωγμής, που είναι περίπου 150°C. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Μόλις το μείγμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα γεύσης και χρωστικές τροφίμων, ανακατέψτε τα προσεκτικά στο μείγμα σε αυτό το στάδιο.


Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να πήξει ελαφρώς αλλά να χύνεται ακόμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια μικρή κουτάλα, ρίξτε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι καραμέλας σε φορμάκια για γλειφιτζούρια ή στο έτοιμο ταψί, σχηματίζοντας μικρούς κύκλους. Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε γλειφιτζούρι για να τοποθετήσετε τα ξυλάκια. Βάλτε γρήγορα μπαστούνια γλειφιτζούρι στο κέντρο κάθε κύκλου καραμέλας, στρίβοντάς τα ελαφρά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν επικαλυφθεί πλήρως με το σιρόπι. Αφήνουμε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σκληρύνουν και να δέσει, κάτι που συνήθως διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν τελείως και σκληρύνουν τα γλειφιτζούρια, αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα φορμάκια ή το ταψί. Τυλίξτε κάθε γλειφιτζούρι ξεχωριστά σε σελοφάν ή αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα. Τώρα έχετε υπέροχα σπιτικά γλειφιτζούρια έτοιμα να τα απολαύσετε ή να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας! Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις, χρώματα και σχήματα για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες γλειφιτζούρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος στόματος: Έξυπνη υδρογέλη δημιουργεί διαγνωστικό «γλειφιτζούρι»

Βάλτε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά ακολουθώντας μια κουλτούρα διατροφής

Στοματική υγεία και Χριστούγεννα: Τι να προσέξετε

Ποιες τροφές λεκιάζουν τα δόντια και το χαμόγελό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon