Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γκρανόλα με μέλι: Η συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί

Γκρανόλα με μέλι: Η συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί

Γκρανόλα με μέλι: Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή

Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας γκρανόλα.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια) ψιλοκομμένους
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους (ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους)
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, κτλ. – προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C (320°F) και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Προετοιμασία μελιού: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το μέλι και το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Συνδυασμός: Ρίξτε το μείγμα μελιού στη μίξη της βρώμης και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  5. Ψήσιμο: Απλώστε ομοιόμορφα τη μίξη στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσή και τραγανή.
  6. Προσθήκη φρούτων: Αφού ψηθεί, αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει και προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα αν χρησιμοποιείτε.
  7. Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τη γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να την απολαύσετε με γιαούρτι, γάλα ή ως σνακ.

Αυτή η σπιτική γκρανόλα είναι γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειροποίητες μπάρες γρανόλα: η τέλεια επιλογή για υγιεινό σνακ

Πρωινές επιλογές για χορταστικό και άνετο ξεκίνημα

Γευστική και Θρεπτική Απόλαυση για το Πρωινό Σας

Εσείς ξέρετε πώς να φτιάξετε τη δική σας γκρανόλα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι για να κάψετε λίπος μετά από ένα βαρύ γεύμα

Αδυνάτισμα: Η ελαφριά άσκηση, η σωστή ενυδάτωση και η χρήση τροφών που ενισχύουν το μεταβολισμό είναι μερικές στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να νιώσετε καλύτερα και να αποφύγετε την αποθήκευση λίπους.

Smoothies Φθινόπωρο: 3 συνταγές για να αξιοποιήσετε τα φρούτα της εποχής

Smoothies Φθινόπωρο: Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανικά για να δημιουργήσετε νόστιμα smoothies. Αυτές οι συνταγές συνδυάζουν φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά, προσφέροντας γεύση και υγεία

Ρόδι: Γιατί είναι από τα καλύτερα φρούτα του φθινοπώρου;

Ρόδι: Με τη μοναδική του γεύση και τα απαράμιλλα οφέλη για την υγεία, αναδεικνύεται ο βασιλιάς των φρούτων του φθινοπώρου. Δεν είναι απλώς ένα φρούτο, αλλά ένα ισχυρό «όπλο» για την ενίσχυση του οργανισμού και την προστασία από ασθένειες.

Ρεβιθάδα: Μια παραδοσιακή συνταγή

Ρεβιθάδα: Πρόκειται για ένα φαγητό βασισμένο σε ρεβίθια, ελαιόλαδο, κρεμμύδι και μπαχαρικά, που μπορεί να καταναλωθεί είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό.

Πατάτες στον φούρνο: Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει

Πατάτες στον φούρνο: Οι πατάτες φούρνου είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί με πολλές γευστικές παραλλαγές. Ακολουθεί μια συνταγή για πατάτες φούρνου με μια ιδιαίτερη "στροφή"!

Close Icon