Γκρανόλα με μέλι: Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή
Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας γκρανόλα.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια) ψιλοκομμένους
- 1/2 φλιτζάνι σπόρους (ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους)
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 1/2 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, κτλ. – προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C (320°F) και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα και το αλάτι.
- Προετοιμασία μελιού: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το μέλι και το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνδυασμός: Ρίξτε το μείγμα μελιού στη μίξη της βρώμης και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Ψήσιμο: Απλώστε ομοιόμορφα τη μίξη στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσή και τραγανή.
- Προσθήκη φρούτων: Αφού ψηθεί, αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει και προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα αν χρησιμοποιείτε.
- Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τη γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να την απολαύσετε με γιαούρτι, γάλα ή ως σνακ.
Αυτή η σπιτική γκρανόλα είναι γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube