Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γκρανόλα με μέλι: Η συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί

Γκρανόλα με μέλι: Η συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί

Γκρανόλα με μέλι: Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή


Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας γκρανόλα.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια) ψιλοκομμένους
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους (ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους)
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, κτλ. – προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C (320°F) και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Προετοιμασία μελιού: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το μέλι και το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Συνδυασμός: Ρίξτε το μείγμα μελιού στη μίξη της βρώμης και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  5. Ψήσιμο: Απλώστε ομοιόμορφα τη μίξη στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσή και τραγανή.
  6. Προσθήκη φρούτων: Αφού ψηθεί, αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει και προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα αν χρησιμοποιείτε.
  7. Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τη γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να την απολαύσετε με γιαούρτι, γάλα ή ως σνακ.

Αυτή η σπιτική γκρανόλα είναι γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειροποίητες μπάρες γρανόλα: η τέλεια επιλογή για υγιεινό σνακ

Πρωινές επιλογές για χορταστικό και άνετο ξεκίνημα

Γευστική και Θρεπτική Απόλαυση για το Πρωινό Σας

Εσείς ξέρετε πώς να φτιάξετε τη δική σας γκρανόλα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Close Icon