Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Ετοιμάστε μια υγιεινή συνταγή γεμάτη γεύση με μπανάνα στον φούρνο με προέλευση από την αφρικανική ήπειρο.



Οι μπανάνες στο φούρνο είναι σίγουρα ένα από τα εμβληματικά πιάτα της αφρικανικής κουζίνας. Τραγανές και πολύ νόστιμες και πολλοί είναι εκείνοι που δεν διστάζουν να προσθέσουν καστανή ζάχαρη ή ακόμη και κρέμα γάλακτος για να τις κάνουν ακόμα πιο θελκτικές. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα συνηθισμένο πιάτο στην Αφρική. Ωστόσο, αυτό το επιδόρπιο δεν περιορίζεται γεωγραφικά στην αφρικανική ήπειρο. Πράγματι, βρίσκεται και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου όπου οι μπανάνες φυτρώνουν σε αφθονία, όπως η Καραϊβική και η Νότια Ασία. Η προέλευση αυτού του πιάτου δεν είναι ευρέως γνωστή παρόλο που είναι τόσο διαδεδομένο. Η κουζίνα της Γκαμπόν, μιας χώρας της Κεντρικής Αφρικής, βασίζεται κυρίως σε πιάτα που παρασκευάζονται με προϊόντα από τη γη και κρέας.


 

Γιατί είναι τόσο αγαπητή αυτή η συνταγή;

Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο μοναδική είναι ότι συνδυάζουν την τραγανή πλευρά της τριμμένης φρυγανιάς με την απαλή πλευρά της ψημένης μπανάνας. Η προσθήκη χυμού πορτοκαλιού στον κρόκο του αυγού προσθέτει μια πινελιά οξύτητας που εξισορροπεί τη γλυκύτητα των καραμελωμένων μπανανών. Επιπλέον, αυτή είναι μια απλή και εύκολη συνταγή. Γι’ αυτό είναι ένα υπέροχο σνακ για να το φάτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της Γκαμπόν που αποτελείται από τηγανητές φέτες παναρισμένης μπανάνας που στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο πριν πασπαλιστούν με καστανή ζάχαρη και σερβίρονται με κρέμα γάλακτος. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι 10 λεπτά και η ώρα μαγειρέματος άλλα 10. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 3 ½ μεγάλες κ.σ. φρέσκια τριμμένη φρυγανιά
  • 4 μπανάνες
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Πάρτε λοιπόν μία κατσαρόλα και ένα ταψί μεγάλο και ξεκινήστε. Πρώτα προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Καθαρίστε κάθε μπανάνα και κόψτε στη μέση κατά πλάτος και μετά πάλι στη μέση, κατά μήκος. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Βουτήξτε τη μπανάνα σε αυτό το μείγμα και στη συνέχεια κυλήστε το μέσα τη φρυγανιά. Τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά. Αφαιρέστε και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.
Μεταφέρετε τις τηγανισμένες μπανάνες σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη ή σερβίρετε με κρέμα γάλακτος. Φτιάξτε τη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε πραγματικά με την αυθεντική γεύση που θα απολαύσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Και οι φλούδες της μπανάνας είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό μας

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Λαχταριστό banoffee pie για να καλύψουμε πλήρως την ανάγκη μας για γλυκό

Ένα φρουτένιο cheesecake με μπανάνα και κρέμα Βαυαρίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon