Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Ετοιμάστε μια υγιεινή συνταγή γεμάτη γεύση με μπανάνα στον φούρνο με προέλευση από την αφρικανική ήπειρο.


Οι μπανάνες στο φούρνο είναι σίγουρα ένα από τα εμβληματικά πιάτα της αφρικανικής κουζίνας. Τραγανές και πολύ νόστιμες και πολλοί είναι εκείνοι που δεν διστάζουν να προσθέσουν καστανή ζάχαρη ή ακόμη και κρέμα γάλακτος για να τις κάνουν ακόμα πιο θελκτικές. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα συνηθισμένο πιάτο στην Αφρική. Ωστόσο, αυτό το επιδόρπιο δεν περιορίζεται γεωγραφικά στην αφρικανική ήπειρο. Πράγματι, βρίσκεται και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου όπου οι μπανάνες φυτρώνουν σε αφθονία, όπως η Καραϊβική και η Νότια Ασία. Η προέλευση αυτού του πιάτου δεν είναι ευρέως γνωστή παρόλο που είναι τόσο διαδεδομένο. Η κουζίνα της Γκαμπόν, μιας χώρας της Κεντρικής Αφρικής, βασίζεται κυρίως σε πιάτα που παρασκευάζονται με προϊόντα από τη γη και κρέας.

 

Γιατί είναι τόσο αγαπητή αυτή η συνταγή;

Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο μοναδική είναι ότι συνδυάζουν την τραγανή πλευρά της τριμμένης φρυγανιάς με την απαλή πλευρά της ψημένης μπανάνας. Η προσθήκη χυμού πορτοκαλιού στον κρόκο του αυγού προσθέτει μια πινελιά οξύτητας που εξισορροπεί τη γλυκύτητα των καραμελωμένων μπανανών. Επιπλέον, αυτή είναι μια απλή και εύκολη συνταγή. Γι’ αυτό είναι ένα υπέροχο σνακ για να το φάτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της Γκαμπόν που αποτελείται από τηγανητές φέτες παναρισμένης μπανάνας που στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο πριν πασπαλιστούν με καστανή ζάχαρη και σερβίρονται με κρέμα γάλακτος. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι 10 λεπτά και η ώρα μαγειρέματος άλλα 10. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 3 ½ μεγάλες κ.σ. φρέσκια τριμμένη φρυγανιά
  • 4 μπανάνες
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Πάρτε λοιπόν μία κατσαρόλα και ένα ταψί μεγάλο και ξεκινήστε. Πρώτα προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Καθαρίστε κάθε μπανάνα και κόψτε στη μέση κατά πλάτος και μετά πάλι στη μέση, κατά μήκος. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Βουτήξτε τη μπανάνα σε αυτό το μείγμα και στη συνέχεια κυλήστε το μέσα τη φρυγανιά. Τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά. Αφαιρέστε και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.
Μεταφέρετε τις τηγανισμένες μπανάνες σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη ή σερβίρετε με κρέμα γάλακτος. Φτιάξτε τη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε πραγματικά με την αυθεντική γεύση που θα απολαύσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Και οι φλούδες της μπανάνας είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό μας

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Λαχταριστό banoffee pie για να καλύψουμε πλήρως την ανάγκη μας για γλυκό

Ένα φρουτένιο cheesecake με μπανάνα και κρέμα Βαυαρίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φίλη του πεπτικού συστήματος

Φυτική πρωτεΐνη :Η φυτική πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το πεπτικό σύστημα, υποστηρίζοντας την εντερική λειτουργία, ενισχύοντας την πέψη, παρέχοντας αντιοξειδωτική προστασία και μειώνοντας τον κίνδυνο γαστρεντερικών προβλημάτων.

Χρονοδιατροφή: Η νέα επιστήμη που συνδέει το ρολόι με τη διατροφή

Χρονοδιατροφή: Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας φέρνει μια νέα προσέγγιση στη διατροφή, δίνοντας έμφαση στη σημασία όχι μόνο της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού, αλλά και του σωστού χρόνου.

Κινόα: 5 Λόγοι για να την εντάξετε στην διατροφή σας

Κινόα: Η κινόα τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μια σταθερή θέση στις υγιεινές διατροφές παγκοσμίως – και όχι άδικα. Αν και μοιάζει με δημητριακό, στην πραγματικότητα είναι ένας θρεπτικός σπόρος με πολλαπλά οφέλη

Υγιεινά σνακ κάτω από 100 θερμίδες

Υγιεινά Σνακ: Είτε προτιμάτε τη γλυκύτητα των φρούτων, την ενέργεια της πρωτεΐνης ή την τραγανή υφή, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας χωρίς να υπερβάλλετε με τις θερμίδες.

Ένα φανταστικό άλειμμα για τα πρωινά σας

Μαρμελάδα ρόδι: Η μαρμελάδα ρόδι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό γλυκό που προσφέρει την πλούσια γεύση του ροδιού και ταυτόχρονα όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Αμύγδαλα: Ο κατάλληλος σύμμαχος για το νευρικό σύστημα

Αμύγδαλα: Η συμπερίληψη αμυγδάλων στη διατροφή μας μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στο νευρικό σύστημα, καθώς βοηθά στη βελτίωση της μνήμης, στη μείωση του άγχους και στην προστασία των νευρικών κυττάρων.

Πορτοκάλι: Ένας σύμμαχος στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Πορτοκάλι: Η τακτική κατανάλωσή του, σε συνδυασμό με άσκηση και υγιεινές διατροφικές επιλογές, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό, να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να βοηθήσει στη φυσική απώλεια βάρους.

Close Icon