Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Ετοιμάστε μια υγιεινή συνταγή γεμάτη γεύση με μπανάνα στον φούρνο με προέλευση από την αφρικανική ήπειρο.


Οι μπανάνες στο φούρνο είναι σίγουρα ένα από τα εμβληματικά πιάτα της αφρικανικής κουζίνας. Τραγανές και πολύ νόστιμες και πολλοί είναι εκείνοι που δεν διστάζουν να προσθέσουν καστανή ζάχαρη ή ακόμη και κρέμα γάλακτος για να τις κάνουν ακόμα πιο θελκτικές. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα συνηθισμένο πιάτο στην Αφρική. Ωστόσο, αυτό το επιδόρπιο δεν περιορίζεται γεωγραφικά στην αφρικανική ήπειρο. Πράγματι, βρίσκεται και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου όπου οι μπανάνες φυτρώνουν σε αφθονία, όπως η Καραϊβική και η Νότια Ασία. Η προέλευση αυτού του πιάτου δεν είναι ευρέως γνωστή παρόλο που είναι τόσο διαδεδομένο. Η κουζίνα της Γκαμπόν, μιας χώρας της Κεντρικής Αφρικής, βασίζεται κυρίως σε πιάτα που παρασκευάζονται με προϊόντα από τη γη και κρέας.

 

Γιατί είναι τόσο αγαπητή αυτή η συνταγή;

Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο μοναδική είναι ότι συνδυάζουν την τραγανή πλευρά της τριμμένης φρυγανιάς με την απαλή πλευρά της ψημένης μπανάνας. Η προσθήκη χυμού πορτοκαλιού στον κρόκο του αυγού προσθέτει μια πινελιά οξύτητας που εξισορροπεί τη γλυκύτητα των καραμελωμένων μπανανών. Επιπλέον, αυτή είναι μια απλή και εύκολη συνταγή. Γι’ αυτό είναι ένα υπέροχο σνακ για να το φάτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της Γκαμπόν που αποτελείται από τηγανητές φέτες παναρισμένης μπανάνας που στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο πριν πασπαλιστούν με καστανή ζάχαρη και σερβίρονται με κρέμα γάλακτος. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι 10 λεπτά και η ώρα μαγειρέματος άλλα 10. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 3 ½ μεγάλες κ.σ. φρέσκια τριμμένη φρυγανιά
  • 4 μπανάνες
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Πάρτε λοιπόν μία κατσαρόλα και ένα ταψί μεγάλο και ξεκινήστε. Πρώτα προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Καθαρίστε κάθε μπανάνα και κόψτε στη μέση κατά πλάτος και μετά πάλι στη μέση, κατά μήκος. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Βουτήξτε τη μπανάνα σε αυτό το μείγμα και στη συνέχεια κυλήστε το μέσα τη φρυγανιά. Τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά. Αφαιρέστε και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.
Μεταφέρετε τις τηγανισμένες μπανάνες σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη ή σερβίρετε με κρέμα γάλακτος. Φτιάξτε τη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε πραγματικά με την αυθεντική γεύση που θα απολαύσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Και οι φλούδες της μπανάνας είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό μας

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Λαχταριστό banoffee pie για να καλύψουμε πλήρως την ανάγκη μας για γλυκό

Ένα φρουτένιο cheesecake με μπανάνα και κρέμα Βαυαρίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon