Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γήρανση : Τρόφιμα που την καταπολεμούν

Γήρανση : Τρόφιμα που την καταπολεμούν

Φάτε καλά για μια μακρά και υγιή ζωή - αυτό είναι ένα μότο το οποίο όλοι γνωρίζουμε, αλλά ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα για να μας βοηθήσετε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο; Σε αυτό το άρθρο, σας δίνουμε μια επισκόπηση ορισμένων από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα.


Συχνά, βρίσκουμε επαίνους για τα «superfoods» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης – τρόφιμα τόσο υψηλά σε θρεπτική αξία που θεωρούνται υπερήρωες διατροφής.

Edamame 

  • Το Edamame , ή η φρέσκια σόγια, ήταν βασικό στοιχείο της ασιατικής κουζίνας για γενιές, αλλά έχουν επίσης κερδίσει δημοτικότητα στο δυτικό μέτωπο των τελευταίων χρόνων. Η σόγια πωλείται συχνά σε συσκευασίες σνακ, αλλά προστίθενται επίσης σε ποικίλα πιάτα, από σούπες έως γεύματα με βάση το ρύζι, αν και σερβίρονται και ως μαγειρεμένα και εποχιακά.
Φασόλια
  • Τα φασόλια είναι πλούσια σε ισοφλαβόνες ένα είδος φυτοοιστρογόνου – δηλαδή. φυτικές ουσίες που μοιάζουν με οιστρογόνα. Οι ισοφλαβόνες είναι γνωστό ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές , αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
  • Έτσι, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της φλεγμονώδους απόκρισης του σώματος, να επιβραδύνουν κυτταρική γήρανση, καταπολέμηση μικροβίων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προστατεύουν από ορισμένους τύπους καρκίνου.

Tofu (στάρπη σόγιας)

  •  Το tofu , ένα προϊόν που μοιάζει με λευκό τυρί φτιαγμένο από στάρπη σόγιας, έχει συνδεθεί με πλούτο οφέλη για την υγεία για τους ίδιους λόγους. Το τόφου συχνά μαγειρεύεται σε τυπικά πιάτα της Ανατολικής Ασίας. μπορεί να τηγανιστεί, να ψηθεί ή να βράσει (για παράδειγμα, σε σούπες).
  • Ως προϊόν σόγιας, είναι πλούσιο σε ισοφλαβόνες, των οποίων τα οφέλη για την υγεία που έχουμε περιγράψει παραπάνω. Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας για να συνθέσει πρωτεΐνες.

Καρότα

  • Αυτό το κοινό μαγειρικό συστατικό, πιο γνωστό στην πορτοκαλί ποικιλία του, συνιστάται φημισμένα για την υψηλή περιεκτικότητά του σε β-καροτίνη , μια χρωστική ουσία – και καροτενοειδές – που δίνει στο ευρύ φάσμα αυτού του λαχανικού ρίζας το χρώμα του.
  • Το β-καροτένιο μπορεί να μετατραπεί από το σώμα μας σε Βιταμίνη , το οποίο, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), «εμπλέκεται στην ανοσολογική λειτουργία, στην όραση, στην αναπαραγωγή και στην κυτταρική επικοινωνία». Το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει μόνο του βιταμίνη Α, οπότε πρέπει να προέρχεται από τη διατροφή μας.

Ακολουθεί βίντεο υγιεινής διατροφής

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πλανητική διατροφή : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

ΟΑΕΔ : Διευρύνεται το χρονικό όριο της κάρτας ανεργίας

Αθηνά Οικονομάκου : "Μετάνοιωσα για μια επαγγελματική πρόταση που είπα όχι"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon