Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιουβέτσι στη χύτρα: Μια συνταγή για καθημερινό και περιζήτητο comfort food

Γιουβέτσι στη χύτρα: Μια συνταγή για καθημερινό και περιζήτητο comfort food

Γιουβέτσι στη χύτρα: Πολλές φορές πειραματίζεσαι με συνταγές από εξωτικούς προορισμούς, επιθυμώντας να δημιουργήσεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές αυτό που θέλεις είναι ένα comfort food.


Πολλές φορές είναι λογικό να πειραματίζεσαι με συνταγές από εξωτικούς προορισμούς, επιθυμώντας να δημιουργήσεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές αυτό που θέλεις περισσότερο από καθετί είναι να απολαύσεις ένα comfort food. Ένα φαγητό που θα ζεστάνει την ψυχή σου, ενώ παράλληλα σε αφήνει πλήρως ικανοποιημένο. Παρακάτω θα βρεις μία τέτοια συνταγή. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το γιουβέτσι σου γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο την χύτρα σου.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 700γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους (κατά προτίμηση σπάλα)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. τομάτα στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 4-5 μπιλάκια μπαχάρι
  • 5 λίτρα νερό (βρασμένο)
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε στη χύτρα το λάδι μας, έτσι ώστε να κάψει καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για δύο λεπτά. Αφού δούμε ότι κάπως μαλάκωσε, προσθέτουμε στη χύτρα τον πελτέ και τον αφήνουμε κι αυτόν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας, για 2′ ακόμα, πριν προσθέσουμε την τομάτα, το βραστό νεράκι και τα μπαχαρικά. Μετά κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα. Έπειτα, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε τη χύτρα από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να ανοίξει η βαλβίδα.

Αφού αφαιρέσουμε το καπάκι, την βάζουμε πάλι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10′ ακόμα, ανακατεύοντας το που και που για να μην κολλήσει στον πάτο. Σβήνουμε το μάτι, αφήνουμε το γιουβέτσι να “κάτσει” για δέκα λεπτάκια, σερβίρουμε και….βουαλά!!! Έτοιμο! Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί της προτίμησης μας και…καλή όρεξη! Να θυμάστε, ότι μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και σε απλή κατσαρόλα, αντί για χύτρα ταχύτητας, αλλά ο χρόνο βρασίματος θα αυξηθεί περίπου κατά 1.5 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το υπολογίσουμε, ώστε να μαλακώσει το κρέας μας τόσο, ώστε να λιώνει με το πιρούνι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Χαβανέζικο μοσχάρι teriyaki, μια πανδαισία γεύσεων

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon