Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιουβέτσι στη χύτρα: Μια συνταγή για καθημερινό και περιζήτητο comfort food

Γιουβέτσι στη χύτρα: Μια συνταγή για καθημερινό και περιζήτητο comfort food

Γιουβέτσι στη χύτρα: Πολλές φορές πειραματίζεσαι με συνταγές από εξωτικούς προορισμούς, επιθυμώντας να δημιουργήσεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές αυτό που θέλεις είναι ένα comfort food.


Πολλές φορές είναι λογικό να πειραματίζεσαι με συνταγές από εξωτικούς προορισμούς, επιθυμώντας να δημιουργήσεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές αυτό που θέλεις περισσότερο από καθετί είναι να απολαύσεις ένα comfort food. Ένα φαγητό που θα ζεστάνει την ψυχή σου, ενώ παράλληλα σε αφήνει πλήρως ικανοποιημένο. Παρακάτω θα βρεις μία τέτοια συνταγή. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το γιουβέτσι σου γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο την χύτρα σου.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 700γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους (κατά προτίμηση σπάλα)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. τομάτα στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 4-5 μπιλάκια μπαχάρι
  • 5 λίτρα νερό (βρασμένο)
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε στη χύτρα το λάδι μας, έτσι ώστε να κάψει καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για δύο λεπτά. Αφού δούμε ότι κάπως μαλάκωσε, προσθέτουμε στη χύτρα τον πελτέ και τον αφήνουμε κι αυτόν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας, για 2′ ακόμα, πριν προσθέσουμε την τομάτα, το βραστό νεράκι και τα μπαχαρικά. Μετά κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα. Έπειτα, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε τη χύτρα από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να ανοίξει η βαλβίδα.

Αφού αφαιρέσουμε το καπάκι, την βάζουμε πάλι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10′ ακόμα, ανακατεύοντας το που και που για να μην κολλήσει στον πάτο. Σβήνουμε το μάτι, αφήνουμε το γιουβέτσι να “κάτσει” για δέκα λεπτάκια, σερβίρουμε και….βουαλά!!! Έτοιμο! Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί της προτίμησης μας και…καλή όρεξη! Να θυμάστε, ότι μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και σε απλή κατσαρόλα, αντί για χύτρα ταχύτητας, αλλά ο χρόνο βρασίματος θα αυξηθεί περίπου κατά 1.5 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το υπολογίσουμε, ώστε να μαλακώσει το κρέας μας τόσο, ώστε να λιώνει με το πιρούνι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Χαβανέζικο μοσχάρι teriyaki, μια πανδαισία γεύσεων

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon