Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιουβέτσι στη χύτρα: Μια συνταγή για καθημερινό και περιζήτητο comfort food

Γιουβέτσι στη χύτρα: Μια συνταγή για καθημερινό και περιζήτητο comfort food

Γιουβέτσι στη χύτρα: Πολλές φορές πειραματίζεσαι με συνταγές από εξωτικούς προορισμούς, επιθυμώντας να δημιουργήσεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές αυτό που θέλεις είναι ένα comfort food.



Πολλές φορές είναι λογικό να πειραματίζεσαι με συνταγές από εξωτικούς προορισμούς, επιθυμώντας να δημιουργήσεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές αυτό που θέλεις περισσότερο από καθετί είναι να απολαύσεις ένα comfort food. Ένα φαγητό που θα ζεστάνει την ψυχή σου, ενώ παράλληλα σε αφήνει πλήρως ικανοποιημένο. Παρακάτω θα βρεις μία τέτοια συνταγή. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το γιουβέτσι σου γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο την χύτρα σου.


Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 700γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους (κατά προτίμηση σπάλα)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. τομάτα στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 4-5 μπιλάκια μπαχάρι
  • 5 λίτρα νερό (βρασμένο)
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε στη χύτρα το λάδι μας, έτσι ώστε να κάψει καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για δύο λεπτά. Αφού δούμε ότι κάπως μαλάκωσε, προσθέτουμε στη χύτρα τον πελτέ και τον αφήνουμε κι αυτόν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας, για 2′ ακόμα, πριν προσθέσουμε την τομάτα, το βραστό νεράκι και τα μπαχαρικά. Μετά κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα. Έπειτα, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε τη χύτρα από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να ανοίξει η βαλβίδα.

Αφού αφαιρέσουμε το καπάκι, την βάζουμε πάλι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10′ ακόμα, ανακατεύοντας το που και που για να μην κολλήσει στον πάτο. Σβήνουμε το μάτι, αφήνουμε το γιουβέτσι να “κάτσει” για δέκα λεπτάκια, σερβίρουμε και….βουαλά!!! Έτοιμο! Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί της προτίμησης μας και…καλή όρεξη! Να θυμάστε, ότι μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και σε απλή κατσαρόλα, αντί για χύτρα ταχύτητας, αλλά ο χρόνο βρασίματος θα αυξηθεί περίπου κατά 1.5 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το υπολογίσουμε, ώστε να μαλακώσει το κρέας μας τόσο, ώστε να λιώνει με το πιρούνι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Χαβανέζικο μοσχάρι teriyaki, μια πανδαισία γεύσεων

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon