Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιορτινές σαλάτες: Υπέροχοι γευστικοί συνδυασμοί για κάθε γιορτινό τραπέζι

Γιορτινές σαλάτες: Υπέροχοι γευστικοί συνδυασμοί για κάθε γιορτινό τραπέζι

Γιορτινές σαλάτες: Για κάθε γιορτινό τραπέζι υπάρχει μια δροσερή, χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα που συνοδεύει το κυρίως γεύμα και ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία με τον καλύτερο τρόπο.



Είναι αλήθεια ότι στα γιορτινά μας τραπέζια ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το κυρίως πιάτο παρά για τα συνοδευτικά. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ετοιμάσει τα κατάλληλα ορεκτικά και τις σαλάτες που θα συνοδεύουν το γεύμα μας! Για τον λόγο αυτό, σας προτείνουμε 2 από τις πιο δροσερές και λαχταριστές σαλάτες για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν!


Σαλάτα με μπέικον και dressing παρμεζάνας

Υλικά συνταγής:

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια αχλάδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί με πιπέρι
  • 4 λωρίδες μπέικον, ψημένες και θρυμματισμένες

Dressing Παρμεζάνας Σκόρδου:

  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας γάλα 2%.

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μαρούλι και το λάχανο. Συμπληρώνουμε τα αχλάδια, το τυρί πιπέρι και το μπέικον. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε σταδιακά αρκετό γάλα για να αποκτήσουμε την επιθυμητή συνοχή. Περιχύνουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε τους καλεσμένους μας!

Σαλάτα σπανάκι με cranberry και σουσάμι

Υλικά συνταγής:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 2 1/2 φλιτζάνια φρέσκο ​​baby σπανάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κράνμπερι

Dressing:

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσποροι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πάπρικα

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε το σπανάκι και τα cranberries σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Σερβίρουμε τους καλεσμένους μας! Καλή μας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Η μολοχία αποτελεί διατροφικό θησαυρό με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή

Τιπς για γεύση και υφή στη διατροφή που σας έχει συστήσει ο καρδιολόγος σας

Μπορείτε να χάνετε βαρος χωρίς κόπο με αυτές τις τρεις σαλάτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon