Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος

28 Ιουλίου: Γνωρίζατε ότι η σοκολάτα έχει πραγματικά οφέλη για τη διάθεση; Η σοκολάτα μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους!


Σε τι διαφέρει η σοκολάτα γάλακτος από τις άλλες σοκολάτες; Είναι ένα μείγμα στερεών, κακάο και ξηρού ή συμπυκνωμένου γάλακτος. Ενώ η μαύρη σοκολάτα χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως συστατικό ψησίματος, αυτή η πιο ελαφριά εκδοχή χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζαχαρωτών σοκολάτας, ζεστής σοκολάτας και πολλών άλλων νόστιμων γλυκών. Γνωρίζατε ότι η σοκολάτα έχει πραγματικά οφέλη για τη διάθεση; Η σοκολάτα μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει ένα διεγερτικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη και μια ένωση που ονομάζεται ανανδαμίδη. Τώρα αυτός είναι ένας λόγος για να γιορτάσουμε!

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Σοκολάτας Γάλακτος

Ο Daniel Peter, ο εφευρέτης της σοκολάτας γάλακτος, γεννήθηκε στο χωριό Moudon, που βρίσκεται στην επαρχία του Vaud, στην όμορφη, ορεινή Ελβετία το 1836. Ο Peter παρακολούθησε το σχολείο και αποφοίτησε εκεί. Αργότερα στη ζωή του, ο Daniel Peter είχε δημιουργήσει μια ισχυρή φιλία με τον γείτονά του, Henry Nestle, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στο Vevey της Ελβετίας, περίπου το 1843. Ο Nestle είχε αναπτύξει μια διαδικασία για να φτιάχνει παιδική τροφή στην οποία χρησιμοποιούσε αυτό που τότε ονομαζόταν “γαλακτώδες αλεύρι”.

Ήταν σε αυτό το σημείο της ζωής του που ο Daniel Peter έκανε στον εαυτό του την ερώτηση: “Γιατί να μην προσπαθήσεις να φτιάξεις μια σοκολάτα που να περιέχει γάλα”; Αυτή η ιδέα έμεινε στον νεαρό Daniel Peter σε σημείο που του έγινε εμμονή. Συνειδητοποίησε επίσης ότι για να παραμείνει στην αγορά σοκολάτας, που ήδη ελέγχεται κυρίως από τους Caliller, Suchard, Kohler και άλλους, πρέπει να παράγει ένα νέο προϊόν που θα γινόταν ευχάριστο και επιθυμητό από τον καταναλωτή. Πρέπει να σημειωθεί από όλους ότι από τις αρχές του 20ου αιώνα, οι χώρες της Ευρώπης παράγουν σοκολάτα γάλακτος διαφόρων ποιοτήτων.

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η ανάπτυξη της διαδικασίας από τον Daniel Peter δημιουργήθηκε στην κοινότητα Vevey και επισήμανε περαιτέρω ότι η πρώτη διαδικασία σοκολάτας, αν και όχι σοκολάτα γάλακτος, δημιουργήθηκε επίσης στο Vevey, στην Ελβετία, από τον Francois Louis Cailler, σε ηλικία είκοσι τριών ετών, μετά την επιστροφή του στην κοινότητα αυτή από τη Γαλλία και την Ιταλία το 1819.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παγωτό χωρίς γλουτένη σε βαζάκια

Δημιουργήστε το πιο νόστιμο milkshake που υπάρχει

20 τροφές που θα αυξήσουν τη λίμπιντο σας

8 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εντάξετε τις υπερτροφές στη διατροφή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon