Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιατί θερίζει ο δάγκειος πυρετός στην Ινδία

Γιατί θερίζει ο δάγκειος πυρετός στην Ινδία

Τουλάχιστον 243 κρούσματα της οξείας ιογενούς νόσου που προκαλεί δάγκειο πυρετό, έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, τους τελευταίους εννέα μήνες, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών, το 2017 ο αριθμός των κρουσμάτων που είχαν αναφερθεί στο Δελχί έως την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ήταν 1.177, ενώ το 2016 τα κρούσματα ήταν λίγο πιο πάνω από 800.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται, κατά τους ειδικούς, στην ιδιαίτερα ξηρή περίοδο που ακολούθησε την εποχή των μουσώνων. Οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος συνήθως είναι η κορυφαία περίοδος έξαρσης του δάγκειου πυρετού, οπότε αναμένεται να αναφερθούν δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Το Νέο Δελχί έγινε μάρτυρας της χειρότερης επιδημίας δάγκειου πυρετού το 2015 ο οποίος έπληξε πάνω από 16.000 ανθρώπους και στοίχισε τη ζωή 60 εξ αυτών.

Η νόσος που προκαλεί τον δάγκειο πυρετό είναι μία τροπική ασθένεια που προκαλείται από τον δάγκειο ιό και μεταδίδεται από διάφορα είδη κουνουπιών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συνήθως υψηλό πυρετό, κεφαλαλγία, πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις, έμετο και χαρακτηριστικό δερματικό εξάνθημα. Αν και η ανάρρωση διαρκεί συνήθως δύο έως επτά ημέρες, η ασθένεια αναπτύσσεται σε απειλητικό για τη ζωή αιμορραγικό πυρετό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, ενώ σε μικρές περιπτώσεις εμφανίζεται το σύνδρομο του δάγκειου σοκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon