Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιαουρτόπιτα: Ένα κάλεσμα από την παράδοση με μοντέρνα twists για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα

Γιαουρτόπιτα: Ένα κάλεσμα από την παράδοση με μοντέρνα twists για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα

Γιαουρτόπιτα: Μπορεί σαν όνομα, να μη σου δίνει την αίσθηση του γλυκού γιατί το γιαούρτι έχεις συνηθίσει να το τρως σκέτο ή με δημητριακά για πρωινό. Κι όμως! Η πίτα με το γιαούρτι είναι μία απίθανη συνταγή και στη γεύση, αλλά και για να φτιάξεις ένα γρήγορο σπιτικό γλυκό.


Τα τελευταία χρόνια έχουμε απομακρυνθεί από τα παραδοσιακά γλυκά του ταψιού που έφτιαχναν παλαιότερα οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας. Αν θέλεις, όμως, να νοσταλγήσεις το παρελθόν, σου έχουμε την απόλυτη συνταγή… Γιαουρτόπιτα! Μπορεί σαν όνομα, να μη σου δίνει την αίσθηση του γλυκού γιατί το γιαούρτι έχεις συνηθίσει να το τρως σκέτο ή με δημητριακά για πρωινό. Κι όμως! Η πίτα με το γιαούρτι είναι μία απίθανη συνταγή και στη γεύση, αλλά και για να φτιάξεις ένα γρήγορο σπιτικό γλυκό. Αρχικά, το γιαούρτι από μόνο του αποτελεί μία πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, καθώς περιέχει λιπαρά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορος και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ υπάρχουν και ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου, καλίου και βιταμινών Α και D. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ευεργετικό σε περιόδους ανάρρωσης αρρώστων. Επιπλέον, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού συστήματος και φροντίζει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Όμως, πόσο νόστιμη θα είναι μία πίτα με γιαούρτι; Δοκίμασέ την!

Υλικά συνταγής:

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Υλικά για το σερβίρισμα

  • Γιαούρτι
  • Γλυκό του κουταλιού ( ό,τι προτιμάτε)

Εκτέλεση συνταγής:

1) Βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
2) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3) Προσθέτουμε το γιαούρτι  και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
4) Βάζουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα.
6) Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει τελείως, σερβίρουμε με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας.

Η συνταγή αυτή ίσως να σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια στο σπίτι της γιαγιάς ή μία εκδρομή σε κάποιο χωριό! Ό,τι και να σας θυμίσει, σημασία έχει να το απολαύσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψωμί από γιαούρτι, μια ανάλαφρη πρόταση για το Σαββατοκύριακο

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Λαχταριστά brownies πρωτεΐνης για υγιεινές απολαύσεις

Κεφίρ: Ένα υπέροχο ρόφημα με πρωτεΐνη και πολλά οφέλη για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon