Γιαουρτογλυκό: Αυτό το επιδόρπιο ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι είναι μια ευέλικτη συνταγή που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας.
Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και δροσιστικό επιδόρπιο που απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και δεν χρειάζεται ψήσιμο, ένα επιδόρπιο ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι είναι μια τέλεια επιλογή. Αυτό το επιδόρπιο συναρμολογείται εύκολα και προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό κρεμώδους γιαουρτιού και τραγανών μπισκότων. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.
Γλυκό ψυγείο με γιαούρτι και μπισκότα
Συστατικά παρασκευής:
- 250 γραμμάρια μπισκότα digestive ή κράκερς γκράχαμ
- 500γρ. απλό γιαούρτι (το ελληνικό γιαούρτι ή το στραγγιστό γιαούρτι λειτουργεί καλά)
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Φρέσκα φρούτα για επικάλυψη (όπως μούρα, ροδάκινα σε φέτες ή μάνγκο)
- Προαιρετικά: μέλι, σάλτσα σοκολάτας ή σάλτσα καραμέλας για το περιτύλιγμα
Οδηγίες παρασκευής
- Θρυμματίστε τα μπισκότα: Τοποθετήστε τα μπισκότα digestive ή τα κρακεράκια γκράχαμ σε μια πλαστική σακούλα και συνθλίψτε τα χρησιμοποιώντας έναν πλάστη μέχρι να έχετε ψιλά ψίχουλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
- Ετοιμάστε το μείγμα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε το απλό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει λείο. Προσαρμόστε τη γλυκύτητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτοντας περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη άχνη.
- Στρώστε το επιδόρπιο: Σε ένα γυάλινο πιάτο ή σε ατομικά ποτήρια σερβιρίσματος, ξεκινήστε δημιουργώντας στον πάτο μια στρώση από θρυμματισμένα μπισκότα. Πιέστε απαλά τα ψίχουλα προς τα κάτω για να σχηματίσετε μια σταθερή βάση. Στη συνέχεια, απλώστε με το κουτάλι μια στρώση από το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τη στρώση μπισκότων, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Επαναλάβετε τη διαδικασία, εναλλάσσοντας ψίχουλα μπισκότων και γιαούρτι, μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά. Ολοκληρώστε με μια τελευταία στρώση γιαουρτιού.
- Παγώστε στο ψυγείο: Καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε μεμονωμένα ποτήρια σε ένα δίσκο και καλύψτε το με μεμβράνη. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 έως 3 ώρες ή, αν είναι δυνατόν, όλη τη νύχτα. Η ψύξη επιτρέπει στο επιδόρπιο να σταθεροποιηθεί και οι γεύσεις να ενωθούν.
- Γαρνίρετε και σερβίρετε: Πριν σερβίρετε, βγάλτε το επιδόρπιο από το ψυγείο. Καλύψτε το με φρέσκα φρούτα της επιλογής σας, όπως μούρα, ροδάκινα σε φέτες ή μάνγκο. Μπορείτε επίσης να περιχύσετε την κορυφή με μέλι, σάλτσα σοκολάτας ή σάλτσα καραμέλας για πρόσθετη γλυκύτητα και παρουσίαση. Σερβίρετε παγωμένο και απολαύστε το!
Αυτό το επιδόρπιο ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι είναι μια ευέλικτη συνταγή που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με γιαούρτια διαφορετικής γεύσης, να προσθέσετε στρώσεις από κομπόστα φρούτων ή μαρμελάδα ή να ενσωματώσετε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς για επιπλέον υφή. Είναι μια απολαυστική λιχουδιά που είναι ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες ή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε ένα ελαφρύ και ικανοποιητικό επιδόρπιο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube