Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιαούρτι: Προσθέστε το γιαούρτι στη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά στο σώμα σας

Γιαούρτι: Προσθέστε το γιαούρτι στη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά στο σώμα σας

Γιαούρτι: Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν το χορταίνουν λόγω των όσων προσφέρει στην υγεία μας, από το εντυπωσιακό διατροφικό του προφίλ μέχρι το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τόσους πολλούς ευέλικτους τρόπους.


Το γιαούρτι είναι η τροφή που έχει υποστεί ζύμωση που παράγεται από την καλλιέργεια κρέμας, γάλακτος ή και των δύο με χαρακτηριστική βακτηριακή καλλιέργεια που περιέχει βακτήρια που παράγουν γαλακτικό οξύ. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν το χορταίνουν λόγω των όσων προσφέρει στην υγεία μας, από το εντυπωσιακό διατροφικό του προφίλ μέχρι το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τόσους πολλούς ευέλικτους τρόπους. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους γιαουρτιού, τα οφέλη από την κατανάλωση του, συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου και δημιουργικές ιδέες για να το ενσωματώσετε στην καθημερινή σας εναλλαγή φαγητού.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά οφέλη του γιαουρτιού που πρέπει να γνωρίζετε;

1. Είναι χορταστικό. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη, γεγονός που το καθιστά ένα πολύ χορταστικό πρωινό ή σνακ. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά είναι βασικά για να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο από περίπου 15 λεπτά. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός γιαουρτιού υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες ως απογευματινό σνακ είχε ως αποτέλεσμα λιγότερη πείνα, αυξημένο κορεσμό και καθυστερούσε την ανάγκη για φαγητό. Αν λοιπόν πεινάτε πολύ και πρέπει να φάτε κάτι γρήγορα, το γιαούρτι είναι η καλύτερη επιλογή.

2. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι το γιαούρτι μπορεί να παίζει ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Το γιαούρτι περιέχει μοναδικές ιδιότητες, όπως η περιεκτικότητά του σε βακτήρια γαλακτικού οξέος, που μπορεί να επηρεάσουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου και να έχουν δυνητικό ρόλο στη μείωση της γλυκαιμικής μεταβλητότητας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των δραματικών μεταβολών στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου. Φυσικά, είναι σημαντικό να προσέχετε ότι το γιαούρτι που επιλέγετε δεν είναι γεμάτο με πρόσθετη ζάχαρη.

3. Είναι καλό για την υγεία των οστών. Το γιαούρτι περιέχει επίσης ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Το ασβέστιο βοηθά τα οστά να παραμείνουν πιο δυνατά αυξάνοντας την πυκνότητά τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει [την προστασία] από την οστεοπόρωση. Επίσης, το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την αγγειακή σύσπαση, τη μυϊκή λειτουργία, τη μετάδοση των νεύρων και την κυτταρική σηματοδότηση. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη στο γιαούρτι συμβάλλει επίσης στην υγεία των οστών καθώς και στη μυϊκή δύναμη.

4. Είναι καλό για την υγεία της καρδιάς. Θέλετε να τρώτε έχοντας κατά νου την υγεία της καρδιάς; Βάλτε το κουτάλι σας σε λίγο γιαούρτι. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι (περίπου δύο μερίδες την εβδομάδα) μακροπρόθεσμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Αν και μπορεί να προκαλεί έκπληξη, υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ των θρεπτικών συστατικών που ωφελούν το έντερο και είναι επίσης καλές για την καρδιά.

5. Κάνει καλό στο έντερο σας. Το γιαούρτι (συγκεκριμένα το γαλακτοκομικό) είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος διατηρώντας τα επίπεδα των «καλών βακτηρίων» στο έντερο. Αυτό το καλό βακτήριο βοηθά στη διάσπαση της λακτόζης και βελτιώνει επίσης τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Εκτός από την υποστήριξη του πεπτικού σας συστήματος, αυτό θα επηρεάσει θετικά και τον εγκέφαλό σας. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της υγείας του εντέρου και της υγείας του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να βοηθήσει τόσο στη γνωστική λειτουργία όσο και στη διάθεση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να φάτε μετά από έντονη σωματική άσκηση;

Η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων στη διατροφή σας είναι μια υγιεινή επιλογή

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε όταν έχετε διάρροια

Ποια είναι τα καλύτερα φαγητά για ένα υγιές χαμόγελο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon