Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιαούρτι parfait: Λαχταριστή συνταγή παρφέ γιαουρτιού

Γιαούρτι parfait: Λαχταριστή συνταγή παρφέ γιαουρτιού

Γιαούρτι parfait: Δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικό, αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για μια υγιεινή και ικανοποιητική απόλαυση.


Τα παρφέ γιαουρτιού είναι ένας απολαυστικός και θρεπτικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ή να τα απολαύσετε ως μεσημεριανό σνακ. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κρεμώδη γεύση του γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα, τραγανή γκρανόλα και μια νότα μελιού για γλυκύτητα. Φτιάχνεται εύκολα και προσαρμόζεται ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι γκρανόλα
  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτα μούρα (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια χούφτα ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

Ετοιμάστε τα υλικά:

Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα ανάμεικτα μούρα και στεγνώνοντας τα. Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα όπως μπανάνες, μάνγκο ή ροδάκινα.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι:

Σε ένα μπολ, συνδυάστε το  γιαούρτι με το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η βανίλια. Το ελληνικό γιαούρτι είναι πηχτό και κρεμώδες, καθιστώντας το ιδανικό για παρφέ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο γιαούρτι θέλετε.

Στρώστε το Parfait:

Πάρτε ένα διαφανές ποτήρι ή ένα βαζάκι για να συναρμολογήσετε το παρφέ σας. Ξεκινήστε προσθέτοντας μια γενναία κουταλιά από το μείγμα του γιαουρτιού στον πάτο. Ακολουθήστε αυτό με μια στρώση γκρανόλα, απλώνοντάς την ομοιόμορφα πάνω από το γιαούρτι. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα στρώμα ανάμεικτων μούρων.

Επαναλάβετε τα επίπεδα:

Συνεχίστε να στρώνετε το γιαούρτι, τη γκρανόλα και τα μούρα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του ποτηριού. Αυτό συνήθως κάνει περίπου δύο στρώσεις από κάθε συστατικό, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε με βάση το μέγεθος του δοχείου σας.

Τελειώστε με toppings:

Περιχύστε μέλι στην επάνω στρώση για πρόσθετη γλυκύτητα. Αν θέλετε, πασπαλίστε από πάνω μια χούφτα ξηρούς καρπούς για επιπλέον τραγανό και πρωτεΐνη.

Σερβίρετε αμέσως:

Τα παρφέ γιαουρτιού τα απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκα. Σερβίρετε αμέσως για να διατηρηθεί η γκρανόλα τραγανή. Μπορείτε επίσης να το βάλετε στο ψυγείο για μερικές ώρες αν το προτιμάτε παγωμένο.

Συμβουλές:

  • Προσαρμογή: Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά φρούτα, ξηρούς καρπούς, ακόμη και αρωματισμένα γιαούρτια.
  • Ενίσχυση υγείας: Προσθέστε σπόρους chia ή λιναρόσπορους για επιπλέον ώθηση σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες.

Αυτό το παρφέ γιαουρτιού είναι ένας τέλειος συνδυασμός υφών και γεύσεων. Δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικό, αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για μια υγιεινή και ικανοποιητική απόλαυση. Απολαύστε το σπιτικό παρφέ γιαουρτιού σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε τα δικά σας νόστιμα μπολ βρώμης

Πώς το γιαούρτι βοηθά στον καλύτερο ύπνο;

Πώς να φτιάξετε φρέσκια φρουτόκρεμα στο μωρό σας;

Γιαούρτι: Πολύτιμο συστατικό για την υγεία και την ευεξία σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Close Icon