Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεύση από Ινδία: Κοτόπουλο ταντούρι 

Γεύση από Ινδία: Κοτόπουλο ταντούρι 

Το κοτόπουλο ταντούρι είναι ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο που φημίζεται για την πικάντικη γεύση και το χαρακτηριστικό του χρώμα.


Το κοτόπουλο ταντούρι είναι ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο που φημίζεται για την πικάντικη γεύση και το χαρακτηριστικό του χρώμα. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό κοτόπουλο ταντούρι στο σπίτι.

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε κομμάτια)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι (χυμός)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου 4 εκ., τριμμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ταντούρι μπαχαρικά (μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά ή να φτιάξετε δικό σας με μπαχάρι, κύμινο, κόκκινη πιπεριά, και κανέλα)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνίρισμα
  • Λάδι για ψήσιμο

 

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά ταντούρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως με τη μαρινάδα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, προτιμότερα όλη τη νύχτα.
  2. Προετοιμασία ψησίματος: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Αν έχετε ψησταριά, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να δώσετε ακόμα καλύτερη γεύση.
  3. Ψήσιμο: Στραγγίστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το σε μια ταψί ή σε σχάρα. Ραντίστε με λίγο λάδι πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να είναι καλά μαγειρεμένα. Αν χρησιμοποιείτε ψησταριά, ψήστε για 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή νανοπίτες.

Καλή σας όρεξη! Το κοτόπουλο ταντούρι είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κόψεις το σκόρδο για περισσότερη γεύση και υγεία 

6+1 Είδη τσαγιού για την καταπολέμηση του πρηξίματος

Είναι πράγματι οι σαλάτες πάντα τόσο υγιεινές;

Η κακή διατροφή στην εφηβεία επηρεάζει τη συμπεριφορά στην ενηλικίωση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δίαιτα iDip: Τι είναι και πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους. 

Δίαιτα iDip: Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό και προάγει την καύση λίπους, διότι επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας.

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Close Icon